Afbeelding

Fulcotheater dicht?

Algemeen 111 keer gelezen

Nee, het is géén storm in een glas water. Er is zeker iets ernstigs aan de hand, al wordt de soep misschien niet zo heet gegeten als hij wordt opgediend.

Natuurlijk heb ik onlangs de krantenkoppen gelezen waarin de dreigende sluiting van het Fulcotheater als voldongen feit werd gepresenteerd. Maar ik loop langer mee, en ik deed ooit een cursus onderhandelingstactiek. Bij de overheid zijn die cursussen verplicht, en de geleerde trucjes zijn herkenbaar. Slechtnieuwsbrieven verstuur je als gemeentelijke bestuurder aan het begin van een vakantieperiode.

Zo werkt dat bij onderhandelingen

Dan worden ze over het hoofd gezien of blijven een paar weken liggen, totdat iedereen terug is van het backpacken in Tibet, en de primaire emotie iets is geluwd. Stel je voor; je opent – worstelend met een jetlag – een tsunami van mails of de zoveelste vensterenvelop, nadat je de reclame er uit hebt gefilterd. En dan lees je dat de gemeente speeltoestellen verwijdert en de subsidie op het Fulcotheater gaat beperken. Logisch dat je dan als Fulcobestuur er met gestrekt been ingaat en aankondigt dat je de tent maar helemaal dichtgooit. Zo werkt dat bij onderhandelingen, al zegt dat nog niets over het uiteindelijke resultaat. Belabberd voorspel kan de opmaat zijn tot zinderende seks.
Maar zonder gekheid; ik hoop dat gemeente en het Fulcobestuur er in goed overleg uit komen. Ik dronk ooit een glaasje met de charmante actrice Liz Snoijink, die het Fulcotheater roemde als gerenommeerd try-outtheater. Mede vanwege het culturele klimaat is toneelkoningin Anne-Wil Blankers natuurlijk hier komen wonen. Het Fulcotheater is een instituut, net als de molen en ons museum. Publieksknaller ‘Sprokkelhorst’ is al gesneuveld.
Als ‘Fulco’ nu óók nog sneuvelt kunnen we IJsselstein net zo goed een dorp noemen.

Rinus Verweij

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Bouw van flexwoningen in Montfoort.
Cazas Wonen wil woningzoekenden helpen met kant-en-klare woningen Nieuws 4 uur geleden
Afbeelding
Ook aandacht voor IJsselsteinse Roma tijdens Dodenherdenking met fotoverslag 5 uur geleden
Afbeelding
Bevrijdingsvuur na ingetogen herdenking Nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
Automobilist te water bij Linschoten 112 5 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe vacatures Vrijwilligerscentrale IJsselstein en Lopik Nieuws 4 mei, 08:00
Afbeelding
Wielrenner aangereden op kruispunt Nedereindseweg 112 3 mei, 15:30
Afbeelding
Onkruid steekt de kop op in IJsselstein Nieuws 3 mei, 11:52
Afbeelding
Aangehouden Montfoortse drugsdealer krijgt last onder dwangsom Nieuws 3 mei, 10:40