De expositie over 75 jaar Vrijheid van de Stichting Oud Montfoort wordt ingericht  en is tot 1 juni in de etalages in de Keizerstraat te bewonderen. (Foto: Paul van den Dungen)
De expositie over 75 jaar Vrijheid van de Stichting Oud Montfoort wordt ingericht en is tot 1 juni in de etalages in de Keizerstraat te bewonderen. (Foto: Paul van den Dungen)

Oorlogsexpositie Oud Montfoort te zien in de etalage

Algemeen 213 keer gelezen

Ook de herdenking en feestelijkheden rond 75 jaar Bevrijding vinden in beperkte mate doorgang. De Stichting Oud Montfoort kan haar zorgvuldig samengestelde expositie slechts vanuit de etalage tonen.

Montfoort - Het was de bedoeling om de nieuwe ruimte van de SOM voor 4/5 mei klaar te hebben, maar het coronavirus gooide die planning in de war. Kees Bazuine, secretaris van de stichting, vertelt over de lange voorbereiding voor wat een druk bezochte expositie had moeten worden. “Wij hebben veel materiaal en verhalen weten te bemachtigen of hebben die zelf in depot. Zij gaan over het Montfoort en directe omgeving kort voor, tijdens en net na de Tweede Wereldoorlog. In de speciale Bevrijdingskrant die door de Stichting 4/5 mei wordt uitgebracht, zijn veel van die verhalen te lezen.” 

In de etalages van de SOM in de Keizerstraat staan panelen waarop interessante informatie en foto’s uit die tijd zijn te vinden. Er zijn materialen, bijvoorbeeld afkomstig van voedseldroppings te zien maar ook gebruiksvoorwerpen uit die tijd als carbidlampen, knijpkat, radio, of een jerrycan zijn tentoongesteld. Het is jammer dat de expositieruimte niet voor het publiek is geopend, maar wel tot 1 juni door de ramen te bekijken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Rock 'n rollband The Wink onbetwiste winnaar Fulco's Battle of The Bands Nieuws 6 mei, 16:55
• Moniek verhuisde met haar bloembinderij van Benschop naar IJsselstein.
Bloembinderij de Hooibergh maakt mensen blij Zakelijk 6 mei, 16:50
Afbeelding
Voortgang voorjaarscompetitie BC Apollo Sport 6 mei, 11:57
Afbeelding
IJFC bindt SV Lopik aan de zegekar Sport 6 mei, 11:10
Afbeelding
Oud-speler Jesse Donker nieuwe hoofdtrainer VVIJ Sport 6 mei, 10:41
• Bouw van flexwoningen in Montfoort.
Cazas Wonen wil woningzoekenden helpen met kant-en-klare woningen Nieuws 6 mei, 10:01
Afbeelding
Ook aandacht voor IJsselsteinse Roma tijdens Dodenherdenking met fotoverslag 6 mei, 09:15
Afbeelding
Bevrijdingsvuur na ingetogen herdenking Nieuws 6 mei, 09:12