Kinderen van de Eben Haëzerschool in Benschop versieren hun schoolplein met het Vergeetmenietje van Alzheimer Nederland. (Ingezonden foto)
Kinderen van de Eben Haëzerschool in Benschop versieren hun schoolplein met het Vergeetmenietje van Alzheimer Nederland. (Ingezonden foto)

Wereld Alzheimer Dag dit jaar ook op de basisschool

Algemeen 103 keer gelezen

Maandag 21 september was het Wereld Alzheimer Dag 2020. Dit jaar met als thema: Jong & Oud. Hét moment om wereldwijd aandacht te vragen voor dementie. Ook voor de Werkgroep Dementievriendelijk Lopik.

Lopik - De werkgroep zet zich in voor meer erkenning en begrip voor dementie. Vanwege het thema Jong & Oud verzorgde de werkgroep een gastles voor groep 6 -7 van de Eben Haëzerschool in Benschop om uit te leggen wat het brein is, hoe het werkt en wat het doet, en wat er gebeurt als je een vorm van dementie krijgt.
De leerlingen reageerden betrokken en leergierig: “Hoe lang duurt de ziekte?”, “Mijn moeder vergeet ook veel, heeft zij dan ook Alzheimer?” Na afloop kregen de leerlingen een tasje van Alzheimer Nederland met informatiemateriaal, stoepkrijt en een sjabloon van het ‘Vergeetmenietje’ van Alzheimer Nederland. Met het stoepkrijt en het sjabloon hebben de leerlingen het schoolplein versierd.

Alle basisscholen in de gemeente Lopik ontvangen het boekje ‘Chaos in de bovenkamer’ van Rianne van Dorp, uitgebreid informatiemateriaal en een voucher waarmee ook zij een gastles kunnen aanvragen. Dit boekje kan de werkgroep schenken dankzij een gulle gift uit Lopik.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
IJFC bindt SV Lopik aan de zegekar Sport 18 uur geleden
Afbeelding
Oud-speler Jesse Donker nieuwe hoofdtrainer VVIJ Sport 19 uur geleden
• Bouw van flexwoningen in Montfoort.
Cazas Wonen wil woningzoekenden helpen met kant-en-klare woningen Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Ook aandacht voor IJsselsteinse Roma tijdens Dodenherdenking met fotoverslag 20 uur geleden
Afbeelding
Bevrijdingsvuur na ingetogen herdenking Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Automobilist te water bij Linschoten 112 20 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe vacatures Vrijwilligerscentrale IJsselstein en Lopik Nieuws 4 mei, 08:00
Afbeelding
Wielrenner aangereden op kruispunt Nedereindseweg 112 3 mei, 15:30