• Twee van de winnaars. In totaal waren er 36 bekers te vergeven.
• Twee van de winnaars. In totaal waren er 36 bekers te vergeven. Foto: Aangeleverd

Prijzenregen tijdens clubkampioenschappen Apollo

Sport 686 keer gelezen

IJSSELSTEIN • Ook dit jaar gingen de seniorenleden van badmintonvereniging Apollo de strijd aan tijdens de clubkampioenschappen. Daar waar op 17 maart tijdens de eerste speeldag al de nodige zweetdruppels gevallen waren, was het op 21 april tijd om uit te maken wie er met een van de 36 prijzen de IJsselhal zou gaan verlaten.

Binnen 3 categorieën werden de prijzen uiteindelijk verdeeld. Speciaal dit jaar was de enkel in categorie 1. Deze bestond de afgelopen jaren vooral uit de herenenkel. Maar na goede gesprekken heeft men de beslissing genomen om dit jaar de enkel te spelen met zowel heren als dames binnen categorie 1. 

Verder werd er gestreden om de bekers binnen de herendubbel, damesdubbel en de mixdubbel. In totaal werden 36 bekers vergeven. Sommige spelers gingen huiswaarts met meerdere bekers. 

De grote winnaar binnen categorie 1 was Marco van der Aar. Hij won zijn enkelpartij na een spannende strijd van Melvin van Schaik, die vorig jaar nog het enkelspel in categorie 2 won. In die categorie behaalde Manuel van Schaik dit jaar de winst. Hij wist zijn finale in het enkelspel te winnen van Erik Peek en nam ook beslag op de wisselbeker.

Na de uitreiking van deze prijzen, was het nog niet gedaan met de bekers. Kersverse voorzitter Jeroen Keuning vroeg het publiek nog even de aandacht voor de uitreikingen van de bekers binnen de bondscompetitie. Team 2 won dit jaar het kampioenschap in de Najaarscompetitie van 2023/2024 en kreeg hiervoor nogmaals een terecht applaus. 

De speler binnen de club met het hoogste winstpercentage van dit seizoen was Jerrel Lit. Hij ontving hiervoor de wisselbeker. 

Als afsluiting werden er nog 2 bekers uitgedeeld. Deze gingen naar de jeugdleden die zoals bij de senioren het hoogste percentage gewonnen partijen hadden afgelopen seizoen binnen de bondscompetitie. Deze prijzen werden vergeven aan Roy van Vliet en Daphne Keuning.

De dag werd afgesloten met een tal van andere mooie prijzen vanuit de jaarlijkse loterij. Uiteindelijk werd er genoten van een fantastisch buffet met een heerlijk ijsje als toetje. Zowel de organisatie als de deelnemers kunnen terugkijken op een geslaagde dag.

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
IJFC bindt SV Lopik aan de zegekar Sport 8 uur geleden
Afbeelding
Oud-speler Jesse Donker nieuwe hoofdtrainer VVIJ Sport 8 uur geleden
• Bouw van flexwoningen in Montfoort.
Cazas Wonen wil woningzoekenden helpen met kant-en-klare woningen Nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
Ook aandacht voor IJsselsteinse Roma tijdens Dodenherdenking met fotoverslag 10 uur geleden
Afbeelding
Bevrijdingsvuur na ingetogen herdenking Nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
Automobilist te water bij Linschoten 112 10 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe vacatures Vrijwilligerscentrale IJsselstein en Lopik Nieuws 4 mei, 08:00
Afbeelding
Wielrenner aangereden op kruispunt Nedereindseweg 112 3 mei, 15:30