• Bouw van flexwoningen in Montfoort.
• Bouw van flexwoningen in Montfoort.

Cazas Wonen wil woningzoekenden helpen met kant-en-klare woningen

Nieuws 1.318 keer gelezen

IJSSELSTEIN • Cazas Wonen komt met Buurtklik, een nieuwe woonvorm die het woningtekort in de regio moet verlichten. Het gaat om kant-en-klare, verplaatsbare woningen op tijdelijke locaties voor bewoners die een klik hebben met elkaar.    

Cazas Wonen verhuurt woningen in de gemeenten Utrecht, IJsselstein, Woerden, de Ronde Venen en Montfoort. De regio telt ruim 59.000 woningzoekenden. “Dit aantal stijgt sneller dan dat wij woningen kunnen bouwen”, zegt woordvoerder Judith Jägers van de woningcorporatie. “Traditionele bouw vraagt vier tot vijf jaar. Buurtklik-woningen komen kant-en-klaar uit de fabriek. Zo is het een snelle oplossing voor mensen die met spoed een sociale huurwoning zoeken.”

Toch kan het even duren voor de bewoners hun sleutel krijgen uitgereikt. Zo kost het tijd om de grond bouwrijp te maken en de huizen aan te sluiten op water en stroom.

Duurzaam gebouwd

De toekomstige bewoners zijn een mix van jongeren, ouderen, alleenstaanden en samenwonenden. Het gaat om reguliere woningzoekenden, mensen die doorstromen naar zelfstandig wonen vanuit een woonvoorziening en statushouders. De woningen (bedoeld voor één- en tweepersoons huishoudens) worden duurzaam gebouwd en zijn energiezuinig in het gebruik. 


• Saar Spanjaard, directeur-bestuurder van Cazas Wonen: “Buurtklik van Cazas Wonen is een nieuwe aanpak van het woningtekort, die meer biedt dan alleen een dak boven je hoofd.” - Nico te Laak

Saar Spanjaard, directeur-bestuurder van Cazas Wonen, gelooft in Buurtklik: “Het is een nieuwe aanpak van het woningtekort. Een prachtige manier om woningzoekenden snel een kwalitatieve en betaalbare woning aan te bieden.” 

Saamhorigheid

Ze ziet vooral de saamhorigheid als een meerwaarde. “Die saamhorigheid gaan we volop faciliteren. Met bijvoorbeeld gemeenschappelijke ruimten, een gezamenlijke tuin, maar ook met het ondersteunen van initiatieven van de bewoners zelf. Dat past helemaal bij onze missie: samen sterk voor woongeluk.” 

Cazas Wonen is inmiddels met diverse gemeenten in haar werkgebied in gesprek over het realiseren van Buurtklik-woningen. Zo is er in Montfoort een haalbaarheidsonderzoek gestart en is de woningcorporatie met de gemeente Utrecht in gesprek over het plaatsen van Buurtklik-woningen in Wetering-Zuid.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Minister Hugo de Jonge opent nieuwe fabriek van Daiwa House in Montfoort
Minister De Jonge opent productielijn flexwoningen in Montfoort Nieuws 16 mei, 19:11
Afbeelding
Opruimactie No Plastic Runner in IJsselstein Nieuws 16 mei, 16:29
 • Waterraad 2023-2024
Jongeren mogen meedenken met het waterschap Nieuws 16 mei, 13:39
• De Sint zet dit jaar voet aan wal in Vianen.
Landelijke intocht Sinterklaas dit jaar in Vianen: 'Trots dat we hem in Vijfheerenlanden mogen ontvangen' Nieuws 16 mei, 12:46
Afbeelding
Lopikse raad gaat unaniem akkoord met financiële bijdrage voor lokale partijen Nieuws 16 mei, 12:11
Dominique Dolstra (links) samen met haar moeder Jos Dolstra (rechts)
Vier generaties dansvirus: Dolstra Dance Centre Nieuws 15 mei, 12:02
• Christa, Aline en Esther in het midden van de kruidentuin.
Historische Kruidentuin groen pareltje in IJsselstein Nieuws 15 mei, 08:00
Afbeelding
Fietser omgekomen bij ernstig ongeval op Broeksdijk in IJsselstein update 14 mei, 16:48