• SV Lopik verloor in IJsselstein met 2-1 van de nieuwe koploper VVIJ.
• SV Lopik verloor in IJsselstein met 2-1 van de nieuwe koploper VVIJ. Foto: SV Lopik

VVIJ verslaat SV Lopik, fikse nederlaag Montfoort SV’19 en ander voetbal

Sport 974 keer gelezen

SV Lopik onderuit in streekderby tegen VVIJ

SV Lopik verloor in IJsselstein met 2-1 van de nieuwe koploper VVIJ. De Lopikenaren hadden het moeilijk en kwamen na een half uur op achterstand, toen de arbiter de bal op de stip legde. VVIJ-trainer Mo Touh vond de toegekende strafschop terecht, maar zijn collega Jitse Boonstra had een andere mening. ,,Ik vond het een gemakkelijk gegeven pingel.”

In de eerste helft benutte Giorgio Molenbeek de elfmetertrap. VVIJ bleef de bovenliggende partij. Na de pauze behield VVIJ het overwicht en kwam via Ayman Hafid op 2-0. Molenbeek had een belangrijk aandeel in deze tweede IJsselsteinse treffer. Hij had wellicht zelf kunnen scoren, maar vond dat Hafid er beter voorstond en schoof de bal in diens voeten. In de slotminuut redde Thomas Bakker voor SV Lopik de spreekwoordelijke eer. ,,Door het verlies van koploper Elinkwijk nemen wij de leiding over,” zegt VVIJ-trainer Mo Touh trots. ,,Het is aan ons om de voorsprong te behouden.”

Fikse nederlaag Montfoort SV’19

Montfoort SV’19 verloor in Bussum met 4-0 van nummer twee BFC. De thuisclub had het beste van het spel en bestookte het doel van Robin Vianen. Af en toe kon Montfoort SV’19 via combinatiespel eruit komen en kleine kansen creëren. Vlak voor het rustsignaal kwam BFC op voorsprong. In de tweede helft luidde snel balverlies de grote nederlaag in. Bussummer Jostein Ohm kreeg alle vrijheid en scoorde de eerste treffer van zijn latere hattrick. Denny van Loen en Jesper kolfschoten kregen nog kansen om de eer te redden. Dat liet de Bussumse doelman niet toe.

Nuttige zege IJFC

IJFC versloeg op het IJsselsteinse sportpark Groenvliet het Utrechtse Desto met 1-0. De thuisclub nam het initiatief, maar de eerste kans was voor de gasten. Met een stijlvolle redding hield doelman Rowdy Janssen de nul. Een vrije trap van Mark van der Klij leverde kort daarna het enige doelpunt van de wedstrijd op. Hij schoot de bal richting verre hoek. Een schijnbeweging van Achraf el Jerari die over de bal stapte, bracht de Utrechtse doelman in verwarring, waarna de bal in het vijandelijke doel verdween. De lat voorkwam een tweede IJsselsteinse treffer. In de tweede helft probeerde Desto tevergeefs langzij te komen, maar de beste kansen waren voor IJFC.

Nipte verlies Cabauw

Cabauw verloor in en tegen Bergambacht met 1-0 en zakte op de ranglijst naar de zesde plaats. Een sterker Bergambacht liet eerste periodewinnaar Cabauw voor rust niet in de wedstrijd komen. Uit de vele kansen scoorde alleen Bergambachtenaar Twan Schmidt, die Cabauw-trainer Bert Potuyt uit zijn periode als trainer bij Bergambacht door en door kent. ,,Wij begonnen te slap aan de wedstrijd,”aldus Potuyt. ,,Voetballend kwamen we tekort.”

In de tweede helft gooide Cabauw meer fysiek in de strijd, maar tot veel kansen leidde dit niet. ,,In de slotfase probeerden we het nog met drie spitsen, maar de gelijkmaker wilde niet vallen,” merkte Potuyt nog op.”

Linschoten aan goede kant van de score

Linschoten boekte een belangrijke 2-1 zege op degradatiekandidaat CVC Reeuwijk en neemt verder afstand van de twee onderste directe degradatieplaatsen. We speelden een gedegen wedstrijd, maar kwamen voor rust wel tegen de verhouding in op achterstand,” vertelde Linschoten-trainer Ed de Jong na afloop. ,,In de tweede helft wisten we ondanks uitstekend reddingen van de Reeuwijkse doelman de drie punten te pakken. Vinn van Riet maakte gelijk en Sam da Cruz verraste de te ver voor zijn doel staande keeper met een schot vanaf de middellijn. Het gat met de veilige negende plaats is voor ons negen punten. We gaan het per wedstrijd bekijken. De hoofdzaak is dat we zelf punten blijven pakken.”

SPV’81 toont teveel ontzag voor tegenstander

SPV’81 verloor in Rotterdam na een 0-2 voorsprong met 3-2 van NOCKralingen. Stijn Achterberg zette de Polsbroekenaren op voorsprong. De thuisclub beschikte over een paar balvaardige spelers, waarop SPV’81 moeilijk vat kreeg. In de tweede helft lukte het de ploeg van Kenneth Nelstein niet meer om onder de druk van NOCKralingen uit te komen. Nadat Achterberg vanaf elf meter de marge verdubbelde, viel meteen de 1-2 en verdween het geloof in een goed resultaat. ,,De thuisclub ging heel opportunistisch spelen en wij werden met knikkende knieën teruggedrongen,” aldus Nelstein. NOC kreeg moraal en kantelde de wedstrijd in zijn voordeel.”

Benschop laat zege in laatste minuut glippen

Benschop speelde met 1-1 gelijk tegen SCH’44 uit Harmelen, dat pas vlak voor tijd de gelijkmaker scoorde. Beide ploegen misten vaste krachten vanwege skivakanties. De insteek van beide teams was: niet verliezen. ,,Veel kansen vielen er niet,” vertelde elftalleider Martijn Sluis. ,,Na een uur spelen stelde Sander van Riet aanvaller Dion van Vliet in staat de score te openen. In de slotfase waren spelers als Van Riet en Jimmy Vendrig, die beiden lange tijd geblesseerd waren, helemaal op. SCH voerde de druk op en wist in blessuretijd langszij te komen. Na onze aftrap floot de scheidsrechter meteen af.”

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
PvdA IJsselstein wil een solidariteitsfonds voor basisscholen Nieuws 11 uur geleden
• De huidige bestuursleden: Gerard Vendrig, Piet van Kats en Harry van Rooijen
Hoe mannenkoor St. Caecilia uit Cabauw opeens 100 jaar werd Nieuws 13 uur geleden
• Voorzitter Jeanette de Neijs
PSIJ adviseert gemeente en inwoners met vragen in sociaal domein Nieuws 16 apr, 18:00
• Jeroen en Sis openen Deb Butik
Kledingwinkel Deb Butik opent naast Deb Koncept: samen sterk in eigen segment Zakelijk 16 apr, 17:45
• De 18de-eeuwse slingermuur bekend onder de naam 'slangenmuur' is toe aan restauratie.
Mooie plannen voor erfgoedherstel in Montfoort en Linschoten Nieuws 16 apr, 17:12
Foto ter illustratie
Man (32) uit Utrecht in Linschoten opgepakt voor cocaïnehandel 112 16 apr, 15:43
• De huidige vijf leden van het inwonerscollectief SIEL.
Lopiks energiecollectief zoekt betrokken inwoners Nieuws 16 apr, 15:33
Afbeelding
Activiteitendag Filigraanvereniging in IJsselstein Nieuws 16 apr, 12:00