Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

IJFC verslaat SV Lopik, het geluk van VVIJ en ander voetbal

Sport 373 keer gelezen

Het geluk van koploper VVIJ

VVIJ versloeg Odysseus’90 met 1-0. In de slotfase kreeg de IJsselsteinse koploper een indirecte vrije trap mee op enkele meters van het vijandelijke doel. ,,De Utrechtse doelman pakte een terugspeelbal op en dat is tegen de regels,” aldus VVIJ-trainer Mo Touh. ,,De scheidsrechter kon niets anders doen dan de vrije trap geven. Tom van der Horst tikte de bal opzij en Kaj Hendriksen schoot raak. We zitten in een goede flow, maar hier was sprake van het geluk van de koploper. Het was geen leuke wedstrijd om te zien. Beide ploegen leden veel balverlies. In de tweede helft waren wij meer aan de bal en verdienden de zege wel. In de slotfase kopte Kaj Hendriksen de bal na een voorzet van Maxx Groenendijk tegen de lat en Ayman Hafid zag een inzet net naast gaan.”

SV Lopik verliest streekderby van IJFC

SV Lopik verloor met 0-2 van het IJsselsteinse IJFC, dat zijn laatste vier competitieduels verloren had. ,,Dit was een van onze minste wedstrijden,” merkte SV Lopik-trainer Jitse Boonstra op. ,,Na een snelle achterstand liepen we achter de feiten aan. Op het zware veld kwamen we niet in de wedstrijd. We waren niet minder dan IJFC, alleen de gasten maakten hun grootste kansen wel af.”

De IJsselsteinse treffers werden gescoord door Luuk Linschoten en Tamer Ugur (strafschop). IJFC sluit aan bij het linkerrijtje. De Lopikenaren staan er minder goed voor. Met zeven punten uit acht duels houden ze maar twee ploegen onder zich in de klasse waar VVIJ fier aan kop gaat en Benschop op de vierde plaats staat.

Cabauw verslaat koploper ONA

Cabauw wist koploper ONA, dat beschikt over ervaren spelers, met 2-0 te kloppen. Cabauw-trainer Bert Potuyt had zijn middenveld versterkt, omdat daar de kracht ligt van de Gouwenaren. ,,Ik speelde tevens met twee spitsen in plaats van drie,” aldus Potuyt. ,,ONA viel aan, maar we behielden de controle. Na 25 minuten moest ik mijn doelman Rudy Beumkes wisselen, die de hele week ziek was geweest en niet verder kon. Dan is het mooi dat we in Remco van der Heide een goede stand-in hebben. Stan van Bemmel zette ons op voorsprong. In de tweede helft verraste mijn ploeg me weer. We gaven weinig weg. Nik Jongbloed verdubbelde de score.”

SPV’81 verrast WDS in blessuretijd

SPV’81 won in Driebruggen met 2-4 van WDS, dat na rust een 0-2 achterstand goed maakte, maar alsnog de kous op de kop kreeg. ,,Deze zege is een teamprestatie van jewelste,” vertelde SPV-trainer Kenneth Nelstein euforisch. ,,Een benutte strafschop van Stijn Achterberg en een eigen doelpunt zette ons op een riante voorsprong. WDS kwam in de tweede helft sterk terug. Wij kwamen zwaar onder druk te staan. Ik geloof dat de thuisclub wel 30 corners mocht nemen. We haalden ballen van de lijn en paal en lat voorkwamen tegendoelpunten, die uiteindelijk in de slotfase toch vielen. Na de 2-2 stond tien man van WDS klaar om naar voren te stormen. Sander Koolwijk hield het hoofd koel en zette ons weer op voorsprong. Deze dreun kwam WDS niet meer te boven. Koolwijk schoot daarna nog een keer raak.”

Dilettant ‘korfbalt’ zich langs Linschoten: 5-7

Wie zaterdagmiddag bij Linschoten de kou trotseerde in de hoop op een hartverwarmende voetbalwedstrijd, werd door de thuisclub en tegenstander Dilettant op maat bediend met een hoop spektakel en liefst twaalf doelpunten. Zeven daarvan waren van Krimpense makelij, dus trok Linschoten-trainer Frank Spermon, die zijn elftal vijf keer zag scoren, aan het kortste eind. Jelle Baars (2x), Sam da Cruz (2x) en Nick de Kort waren doeltreffend voor Linschoten, dat er maar niet in slaagt uit de onderste regionen van de ranglijst weg te komen. 

Montfoort SV’19 en Benschop waren vrij.

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Foto ter illustratie
Vaten met drugsafval gevonden bij Montfoort Nieuws 1 mrt, 15:57
Afbeelding
Geen verkoop knaagdieren meer bij Intratuin IJsselstein Nieuws 29 feb, 13:46
Afbeelding
Tot vier jaar cel geëist tegen vermeende drugsdealers en brandstichters uit IJsselstein Nieuws 29 feb, 08:28
• Voetveer De Overkant.
Pontje tussen Ameide en Lopik gered dankzij vele bijzondere sollicitanten Nieuws 28 feb, 11:37
• De bestuursleden Geertrui Verbraak, Leon Snoek en Douwe Pot bij de klimaatboom in Linschoten.
Duurzaam Montfoort groeit en bloeit Nieuws 28 feb, 08:00
• Alleen met de grutto, de 'koning van de weide', gaat het nog lang niet goed.
Meeste weidevogels bezig met herstel; grutto blijft achter Nieuws 27 feb, 17:07
• Nog even overleggen.
Brandweer op pad voor rokende wasmachine 112 27 feb, 16:57
• Kelly opende haar eigen interieurwinkel in IJsselstein.
Kelly opent haar eigen interieurwinkel in IJsselstein Zakelijk 27 feb, 16:42