• Ere wie ere toekomt in de kantine van voetbalclub Cabauw.
• Ere wie ere toekomt in de kantine van voetbalclub Cabauw. Foto: Wim Kroone

Gemeente Lopik zet haar sporters in het zonnetje

Sport 929 keer gelezen

LOPIK • In de kantine van zaterdagvierdeklasser Cabauw zette burgemeester Laurens de Graaf vrijdagavond de sportkampioenen en de sporters uit de gemeente Lopik in het zonnetje, die een bijzondere prestatie leverden. Ook de sportvrijwilligers vergat De Graaf niet.

Team Sportservice Lopik organiseerde in samenwerking met de gemeente Lopik de bijeenkomst Terugblik Sportjaar 2023 & Huldiging Sportkampioenen. 

De grote groep aanwezigen kozen BMX’ster Evi Blok (11), die op nationaal, Europees en mondiaal niveau bij de besten in haar leeftijdscategorie hoort, tot sporter van het jaar. Zij nam het in de verkiezing op tegen dressuuramazone Pien Vroege en schaatser Stijn van der Bunt. Beiden konden vanwege verplichtingen elders niet van de partij zijn. 

Het Cabauwse meidenteam onder 15, dat het kampioenschap behaalde, veroverde de titel Sportteam van het Jaar. Met een verrassende pitch veroverden zij de harten van de stemmers. 

De vrijwilligers Robert Vermeulen (vv Cabauw) en Theo Sangers (SPV’81) namen het tegen elkaar op voor de eretitel sportvrijwilliger van het jaar. Vermeulen viel deze eer te beurt, maar Laurens de Graaf betrok ook Theo Sangers, die onlangs zijn taken als voorzitter van SPV’81 na dertien jaar neerlegde, bij de huldiging. ,,Ik blijf als vrijwilliger betrokken bij de club, die een bijzondere plaats inneemt in Polsbroek,” merkte Sangers nog op.

Terug van weggeweest is ook het huldigen van de sportkampioenen in de gemeente Lopik. ,,Dat was een traditie, die tijdens corona naar de achtergrond verdween,” aldus Laurens de Graaf, die de prestaties van de Lopikse sportjeugd op de voet volgt, maar ook oog heeft voor bewegen in het algemeen. ,,Bewegen en sporten zijn belangrijk voor een gezond en gelukkig leven. In de gemeente Lopik zijn er veel actieve sportclubs. Er is een landelijke trend gaande dat er steeds meer individueel gesport wordt en minder in groepsverband. In combinatie met stijgende kosten hebben sommige sportverenigingen moeite om een gezonde vereniging te blijven. Met een eerder afgesloten sport- en vitaliteitakkoord willen we sportverenigingen steunen en in verbinding brengen met elkaar. Het stimuleringsbudget van dit jaar is nog niet op! Ik zoek nog een sportvereniging, waar we volgend jaar de prijzen kunnen uitreiken.”

Met een Nederlandse titel of een podiumplek op een EK of WK op zak ontvingen vier topsporters uit verschillende disciplines een bokaal en een bos bloemen uit handen van burgemeester Laurens de Graaf, die hiervoor speciaal zijn ambtsketen omdeed. Schaatsster Evi de Ruijter (Polsbroek), atleet Juan Zijderlaan (Polsbroek) en de polsstokverspringers Fabiënne Overbeek (Benschop) en Harm Bogaard (Polsbroek) vertelden hoe zij hun (inter)nationale titel pakten en hoeveel zij trainden. De een ziet het sporten puur als hobby, de ander gaat voor een professionele sportcarrière. Wat het kwartet gemeen heeft, is veel plezier hebben in wat ze doen.

Wim Kroone

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Foto ter illustratie
Vaten met drugsafval gevonden bij Montfoort Nieuws 1 mrt, 15:57
Afbeelding
Geen verkoop knaagdieren meer bij Intratuin IJsselstein Nieuws 29 feb, 13:46
Afbeelding
Tot vier jaar cel geëist tegen vermeende drugsdealers en brandstichters uit IJsselstein Nieuws 29 feb, 08:28
• Voetveer De Overkant.
Pontje tussen Ameide en Lopik gered dankzij vele bijzondere sollicitanten Nieuws 28 feb, 11:37
• De bestuursleden Geertrui Verbraak, Leon Snoek en Douwe Pot bij de klimaatboom in Linschoten.
Duurzaam Montfoort groeit en bloeit Nieuws 28 feb, 08:00
• Alleen met de grutto, de 'koning van de weide', gaat het nog lang niet goed.
Meeste weidevogels bezig met herstel; grutto blijft achter Nieuws 27 feb, 17:07
• Nog even overleggen.
Brandweer op pad voor rokende wasmachine 112 27 feb, 16:57
• Kelly opende haar eigen interieurwinkel in IJsselstein.
Kelly opent haar eigen interieurwinkel in IJsselstein Zakelijk 27 feb, 16:42