Afbeelding
Foto: Robbert Thoen

Heren Vives heersen tegen Webton Hengelo

Sport 814 keer gelezen

IJSSELSTEIN • VIVES Heren 1 heeft de eerste thuiswedstrijd van het seizoen in de Topdivisie A overtuigend gewonnen tegen Webton Hengelo. In iets meer dan een uur stond er een overtuigende 3-0 (25-15, 25-17, 25-12) op het scorebord. Na twee wedstrijden gaat de ploeg uit IJsselstein nu aan de leiding met zes punten uit twee wedstrijden.

Na de uitzege van vorige week op Olhaco in Hoogeveen stond afgelopen zaterdag de eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2023/2024 op het programma. Dat VIVES in de eigen hal een lastig te kloppen ploeg is hadden de Topdivisie teams vorig jaar al aan den lijve ondervonden. Afgelopen zaterdag maakte Webton Hengelo voor het eerst kennis met de entourage van de IJsselhal, al was dit voor de gasten van korte duur.

Coach Hans Mater stuurde hetzelfde basis zevental als vorige week het veld in, te weten: Fedde Plankeel, Sjoerd Hoogendoorn, Mitchel van Kesteren, Thomas Rosier, Addie van der Veen, Niels Bakker en Jordy Streng. 

Net als in Hoogeveen schoot VIVES uit de startblokken. De eerste side-out was meteen raak. Bakker deelde de eerste klap uit en die was wel twee daalders waard. Rosier deed nog wat extra duiten in het zakje met zijn eerste servicebeurt en er stond een 4-1 voorsprong op het scorebord. De side-out van de thuisploeg bleef vlekkeloos verlopen. Plankeel kon al zijn aanvallers naar hartenlust bedienen en vanuit alle posities werd er gescoord. Ook de servicedruk van de thuisploeg bleef hoog, wat ertoe leidde dat de coach van Hengelo al op 12-6 ingreep door zijn eerste wissel toe te passen. Het was einde wedstrijd voor Sam Sjoers, die vakkundig was weggeserveerd door VIVES. Deze wissel veranderde het wedstrijdbeeld niet. De side-out van VIVES bleef scoren en Hengelo kwam niet onder de servicedruk uit. Aanvoerder Van der Veen zorgde net als vorige week voor een goede serie. Ook de blokkering van Van der Veen bleek niet te kloppen en VIVES pakte de eerste set overtuigend met 25-15.

In de tweede set begonnen dezelfde zeven spelers. Waar Hengelo nog tot 2-2 VIVES kon volgen, pakte VIVES daarna het eerste gaatje op de service van Bakker. VIVES bleef sterk serveren en blokkeren waardoor de Tukkers er gewoonweg niet aan te pas kwamen. Dat gaf coach Mater ruimte om te wisselen en op 14-7 kwam Jacco Hoogendoorn in de ploeg voor Van Kesteren. Ook Hoogendoorn draaide direct mee in het hoge side-out niveau van VIVES. Het gaatje werd weliswaar niet heel veel groter meer, maar er was geen vuiltje aan de lucht voor de thuisploeg, die de set met 25-17 won.

De derde set begon Mater met Jacco Hoogendoorn in plaats van Van Kesteren en verder dezelfde opstelling. Op service van Sjoerd Hoogendoorn was direct duidelijk dat er niets te halen viel voor de bezoekers. De eerste time-out werd al genomen bij 4-0, maar dat deerde VIVES niet om door te denderen richting een 6-0 voorsprong. Dat gaf Mater ruimte om verder te wisselen waardoor Joël van der Schans in de ploeg kwam voor Plankeel. Ook Alec Murk kwam erin voor de service en pakte direct een puntje mee. Ook onder leiding van spelverdeler Van der Schans bleven de aanvallers scoren en liep VIVES uit naar 17-10. Hierna kon ook Evan Groenenberg zijn officiële debuut maken voor VIVES en kwam erin voor aanvoerder Van der Veen. Op service van Van der Schans werd, met halverwege de serie nog een gruwelijk killblock van Jacco Hoogendoorn, het matchpoint bereikt op 24-11. De eerste werd nog weggewerkt door Webton Hengelo, maar op de laatste side-out maakte Groenenberg het laatste punt en won VIVES met 25-12.

Dankzij deze ruime 3-0 zege staat VIVES op puntsaldo nu bovenaan de ranglijst. Net als de reserveteams van Eredivisieteams Orion en Dynamo heeft VIVES zes punten uit twee wedstrijden. Volgende week gaat de ploeg uit IJsselstein op bezoek in Nijmegen tegen de reserves van VOCASA.

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Historie, sfeer en verhalen tijdens IJsselstein by night Nieuws 8 dec., 11:52
Afbeelding
Ter inzage bij waterschap: projectplan 'Dijk- en oeververbetering zuidoever GHIJ Willeskop' Nieuws 7 dec., 20:35
Afbeelding
De Grootste Kerstboom gaat weer aan: feest van verbinding Nieuws 6 dec., 11:47
Afbeelding
Kerstbomen vinden al gretig aftrek Nieuws 6 dec., 11:00
Afbeelding
Sinterklaas met wat hulp ook naar Oekraïense kinderen Nieuws 6 dec., 08:10
Afbeelding
MCI Church in IJsselstein biedt hoop Nieuws 6 dec., 08:00
Afbeelding
Zaterdag kerstsfeer tijdens Winterfair in binnenstad IJsselstein Nieuws 5 dec., 16:40
Afbeelding
Jazzy kerst met Fulco's Mannenkoor en Bigband Tilburg Nieuws 5 dec., 16:38