• Vreugde bij VVIJ, teleurstelling bij Lopik, direct na de 0-1.
• Vreugde bij VVIJ, teleurstelling bij Lopik, direct na de 0-1. Foto: Tony Buijse

Geflatteerde overwinning VVIJ in derby tegen SV Lopik

Sport 1.559 keer gelezen

LOPIK / IJSSELSTEIN • SV Lopik verloor zaterdag na een goede eerste helft met een geflatteerde 0-4 van VVIJ uit IJsselstein. 

De thuisclub ‘vergat’ zich voor rust te belonen voor het goede spel. ,,Na de rust kregen we twee ongelukkige goals tegen,” aldus Lopik-trainer Jitse Boonstra. ,,Deze mentale klap kwamen we niet meer te boven.” SV Lopik komt aanstaande zaterdag in zijn poule van dertien clubs niet in actie.

Zijn collega Mo Touh van VVIJ had een andere mening. ,,Van beide kanten was de eerste helft matig en erg rommelig. Ik vond ons daarna de bovenliggende partij. De openingstreffer was een rake vrije trap van Max Groenendijk. Teun Veldpaus (2x) en Kaj Hendriksen voerden de score op.”

In de eerste helft speelde Lopik iets sterker dan VVIJ. De thuisploeg creëerde meer kansen, echter zonder score. VVIJ kwam een aantal keren voor het doel van Lopik, maar was niet echt gevaarlijk.
De tweede helft gaf een heel ander beeld. VVIJ coach Mo Touh had kennelijk een goed gesprek gevoerd met zijn mannen. Na enkele minuten speeltijd kreeg VVIJ een vrije trap die fraai in het doel van Lopik werd geschoten. Dat smaakte kennelijk naar meer. De IJsselsteiners scoorden snel daarna nog twee keer. Lopik probeerde nog terug in de wedstrijd te komen door met veel druk op de VVIJ helft te speIen en kreeg ook nog enkele kansen. De IJsselsteinse doelman moest een aantal keren ingrijpen om tegendoelpunten te voorkomen. In de laatste minuut kwam er nog een vierde goal voor VVIJ bijVVIJ vervolgt met deze uitslag de goede start van het seizoen. Vorige week wonnen de IJsselsteiners met 1-0 van SCH’44. Lopik startte het seizoen met een 3-3 gelijkspel, uit bij JSV Nieuwegein.

Er staan de komende weken nog meer derby’s op het programma. Zaterdag 7 oktober speelt VVIJ uit tegen Benschop. Lopik komt 14 oktober weer in actie en ontvangt dan Benschop.

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Historie, sfeer en verhalen tijdens IJsselstein by night Nieuws 8 dec., 11:52
Afbeelding
Ter inzage bij waterschap: projectplan 'Dijk- en oeververbetering zuidoever GHIJ Willeskop' Nieuws 7 dec., 20:35
Afbeelding
De Grootste Kerstboom gaat weer aan: feest van verbinding Nieuws 6 dec., 11:47
Afbeelding
Kerstbomen vinden al gretig aftrek Nieuws 6 dec., 11:00
Afbeelding
Sinterklaas met wat hulp ook naar Oekraïense kinderen Nieuws 6 dec., 08:10
Afbeelding
MCI Church in IJsselstein biedt hoop Nieuws 6 dec., 08:00
Afbeelding
Zaterdag kerstsfeer tijdens Winterfair in binnenstad IJsselstein Nieuws 5 dec., 16:40
Afbeelding
Jazzy kerst met Fulco's Mannenkoor en Bigband Tilburg Nieuws 5 dec., 16:38