• Lopik in actie tegen JSV Nieuwegein: 3-3.
• Lopik in actie tegen JSV Nieuwegein: 3-3. Foto: Lily Landman

IJFC laat zege glippen; Lopik met de schrik vrij en ander voetbal

Sport 1.504 keer gelezen

Montfoort SV’19 dichtbij zege

Montfoort SV’19 startte de competitie in en tegen Woudenberg met een 2-2 gelijkspel. De gelijkmaker van de thuisclub viel pas in de laatste minuten. Na een doelpuntloze eerste helft, waarin beide ploegen goed kansen kregen, opende Woudenberg na de rust de score. Om meer grip op de wedstrijd te krijgen kwamen Denny van Loen en Daan van de Poll in het veld voor Randy Meeuwsen en Timo Bakker. Van Loen wist na twee doeltreffende kopballen op aangeven van respectievelijk Jasper van de Haselkamp en Emrie Bakker de wedstrijd te kantelen. Na onnodig balverlies kwam de gastheer in de slotfase langszij. Aankomende zaterdag ontvang Montfoort SV’19 promovendus BFC uit Bussum, dat zijn eerste wedstrijd met 5-0 won.

Benschop verzuimt in beginfase afstand te nemen

Benschop kwam op eigen veld niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen NiTa uit Nieuwer Ter Aa, dat voor rust aan een kans genoeg hadden op met een 0-1 voorsprong te gaan rusten. Benschop-doelman Jesper van den IJssel ging bij die goal niet vrijuit. De thuisclub kreeg in de beginfase een aantal opgelegde kansen, maar die werden niet benut. David Verweij schoot de bal tegen de binnenkant van de paal. In de tweede helft bracht Benschop-trainer Alain Hijman met Yoran de Vos meer lengte in de aanvalslinie. Dat leidde tot kansen, maar lange tijd niet tot een doelpunt. Nadat Martijn de With een linie doorschoof, kon David Verweij vlak voor tijd op aangeven van De Vos de gelijkmaker binnenkoppen.

SV Lopik komt met de schrik vrij

SV Lopik speelde in Nieuwegein met 3-3 gelijk tegen JSV Nieuwegein, dat zich flink versterkt heeft. SV Lopik toonde zich niet de mindere en kwam via Melvin Lamens op voorsprong. ,,Ik vond ons beter, maar we kregen op ongelukkige momenten drie tegentreffers om de oren,” vertelde SV Lopik-trainer Jitse Boonstra na afloop. ,,De thuisclub beschikt over enkele sterke spelers, die het verschil maakten. Gelukkig kwamen we in de slotfase sterk terug. Raymond Vroege en Melvin Lamens schoten ons verdiend langszij.”

Aankomende zaterdag ontvangen de Lopikenaren voor hun eerste derby het IJsselsteinse VVIJ, dat zijn eerste wedstrijd winnend afsloot.

VVIJ trekt aan het langste eind

VVIJ won zaterdag op het IJsselsteinse sportpark Groenvliet met 1-0 van SCH’44 uit Harmelen. Het elftal van Mo Touh trof een tegenstander, die net als de thuisclub de aanval opzocht. ,,Het was een open wedstrijd, waarvan het publiek genoot,” aldus Mo Touh. ,,Beide elftallen kregen kansen voor rust om de score te openen. Ik vond ons in de tweede helft, waarin we meer balbezit hadden, iets beter. Sam van Rooijen kopte raak uit een voorzet van Tom van der Horst. SCH’44 ging op jacht naar de gelijkmaker. De ruimte die zij weggaven, hadden we beter kunnen benutten. Zaterdag wacht ons de eerste derby in en tegen Lopik. We kijken ernaar uit.”

IJFC laat zege glippen

De IJsselsteinse zaterdagderdeklasser IJFC kwam thuis op het vernieuwde hoofdveld niet verder dan een teleurstellend 1-1 gelijkspel tegen Odysseus’91, dat pas in de slotfase vanaf elf meter langszij kwam. In de eerste twintig minuten verzuimde IJFC afstand te nemen. De Utrechtse doelman was op dreef. Hij stopte inzetten van Tim van Tuyl en Achraf El Jerari. Hij was echter kansloos, toen Van Tuyl snoeihard uithaalde na voorbereidend werk van El Jerari. De gasten kwamen beter in de wedstrijd, maar bleven ongevaarlijk. De tweede helft ging gelijk op. In de laatste minuut ging Marc van der Klij in het zestienmetergebied een duel aan, waarin de arbiter een strafschop zag. Van deze buitenkans maakte Odysseus’91 dankbaar gebruikt.

Cabauw verrast Dilettant in eigen huis

Cabauw won in Krimpen aan de Lek verrassend met 2-3 van Dilettant. De thuisclub kwam snel op voorsprong, maar de Cabauwenaren raakten daarvan niet van slag. ,,Achterin stonden we goed georganiseerd en bleven we voetballend goed meedoen,” vertelde Bert Potuyt, die een Dilettant-verleden heeft, na afloop. ,,Nog voor rust zette Jesper Versteeg en Stan van Bemmel ons op voorsprong. In de tweede helft kwamen we het eerste kwartier goed door. Mijn doelman Rudy Beumkes straalde vertrouwen uit. Uit een hoekschop van Jesper Versteeg kopte Stan van Bemmel raak. De voorsprong verdedigden we knap. Vlak voor tijd kwam Dilettant nog terug tot 2-3, maar daar bleef het bij.”

SPV’81 komt sterk terug maar verliest

SPV’81 verloor in Stolwijk van de eveneens naar de vijfde klasse gedegradeerde gelijknamige dorpsclub met 2-1. De sterkere thuisclub had het moeilijk tegen de defensief ingestelde Polsbroekenaren, die loerden op de counter. Pas vlak voor rust viel de openingstreffer. De 2-0 viel snel in de tweede helft. De Stolkse voorstopper ontving kort daarna zijn tweede gele kaart, waarna het elftal van Kenneth Nelstein tegen tien man va-banque ging spelen. ,,Het was pompen of verzuipen,” aldus Nelstein. We kregen enkele goede mogelijkheden. Ivo Sluis benutte een strafschop, maar daar bleef het bij. Erger dan de nederlaag vind ik het geblesseerd uitvallen van Sluis, die juist hersteld was, en Martijn de Heer. Ik heb al zo’n smalle selectie.”

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Historie, sfeer en verhalen tijdens IJsselstein by night Nieuws 8 dec., 11:52
Afbeelding
Ter inzage bij waterschap: projectplan 'Dijk- en oeververbetering zuidoever GHIJ Willeskop' Nieuws 7 dec., 20:35
Afbeelding
De Grootste Kerstboom gaat weer aan: feest van verbinding Nieuws 6 dec., 11:47
Afbeelding
Kerstbomen vinden al gretig aftrek Nieuws 6 dec., 11:00
Afbeelding
Sinterklaas met wat hulp ook naar Oekraïense kinderen Nieuws 6 dec., 08:10
Afbeelding
MCI Church in IJsselstein biedt hoop Nieuws 6 dec., 08:00
Afbeelding
Zaterdag kerstsfeer tijdens Winterfair in binnenstad IJsselstein Nieuws 5 dec., 16:40
Afbeelding
Jazzy kerst met Fulco's Mannenkoor en Bigband Tilburg Nieuws 5 dec., 16:38