Afbeelding

Bekervoetbal van start gegaan

Sport 502 keer gelezen

REGIO • Het bekervoetbal is van zaterdag van start gegaan. In drie duels proberen de clubs uit het Zenderstreekgebied de volgende (knock-out) ronde te halen. 

Zaterdagvierdeklasser Cabauw versloeg in ’s-Gravendeel de plaatselijke dorpsclub na een 2-0 achterstand met 3-4. Trainer Herman Verrips probeert een ander systeem in te slijpen, maar dat heeft zijn tijd nodig volgens de oud-profvoetballer van FC Utrecht. Na een kleine omzetting ging het wel draaien. Milan Streng (2x) en Nik Jongbloed (2x) zorgden ervoor dat Cabauw aan de goede kant van de score bleef.

SPV’81 ging in Polsbroek kansloos met 1-4 onderuit tegen GOZ uit Mijnsheerenland, dat halfweg al met 0-4 voorsprong. De thuisclub liet veel kansen liggen. Pas na rust lukte het Sander Koolwijk de Polsbroekse eer te redden.

Zaterdagtweedeklasser Benschop versloeg FC Oudewater dankzij een goal van verdediger Stan Griffioen na rust met 1-0. In het gelijkwaardige duel kreeg de thuisclub de beste kansen.

Zaterdagderdeklasser SV Lopik verloor op eigen veld met 1-2 van het Hilversumse Altius. Voor rust maakte de thuisclub veel fouten en zag ondanks de gelijkmaker van Kevin Thie bij rust tegen een 1-2 achterstand aan. In de tweede helft kwam SV Lopik wel goed voor de dag en creëerde het grote kansen, die echter niet benut werden.

De IJFC-vrouwen hebben de eerste bekerwedstrijd van het seizoen met 0-0 gelijkgespeeld tegen AZSV (Aalten). Ofschoon de bezoekers het beste van het spel hadden en verreweg de beste kansen, kon de wedstrijd in de 2e helft nog alle kanten op.

Dat de vrouwen van AZSV al langer in voorbereiding zijn, bleek wel in de 1e helft. De bezoekers toonden zich een fysiek sterke tegenstander die in fases goed druk zetten en razendsnel kunnen omschakelen. Desondanks hielden beiden ploegen elkaar goed in evenwicht. Ook IJFC liet in fases goed combinatievoetbal zien, al ontbrak de laatste pass vaak. De echte kansen waren voor AZSV dat twee keer alleen voor keepster Tamara Kamps verscheen. Beide keren redde Tamara echter uitstekend. Ruststand derhalve: 0-0.

De 2e helft begon met een goede kans voor nieuweling Hafida El-Yebdri. Ze wist na een knappe actie schuin voor de keepster te komen maar raakte het zijnet. Hierna nam AZSV het heft in handen en kreeg het binnen een paar minuten drie 100% kansen. Het was een mirakel dat die er niet ingingen.

Na een uur spelen kwam Sarina Pua in het veld. Haar invalbeurt veranderde de wedstrijd. Met haar acties en directe spel zorgde ze voor constante dreiging achterin bij AZSV. Het leidde tot een drietal goede kansen voor IJFC, waarvan de grootste voor Iris Werkhoven. Ook een inzet van de sterk ingevallen Chayenne Rauwerda verdiende een beter lot. De bal spatte uiteen op de lat.

In de slotfase golfde het spel op en neer en kon de overwinning nog beiden kanten opvallen. Gescoord werd er uiteindelijk niet en zo eindigde de wedstrijd in een 0-0 gelijkspel.

Overige uitslagen eerste bekerronde:

Montfoort SV’19 - Delta Sport 2-1

Buitenveldert - IJFC 2-1

AFC Ajax 2 - VVIJ 10-0

Kamerik - Linschoten 3-4

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Provincie Utrecht vraagt weer aandacht voor lange remweg trams: meer dan 40 meter! Nieuws 27 sep., 16:08
Afbeelding
Voorbereidende werkzaamheden kruising M.A. Reinaldaweg in Lopik Nieuws 27 sep., 12:41
Afbeelding
VriendenLoterij steunt S.V. Lopik met 5.000 euro Nieuws 27 sep., 10:54
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding voor vertrekkend raadslid De Leede Nieuws 27 sep., 10:46
Afbeelding
Peuterspeelzaal Duimelotje viert 50-jarig bestaan Nieuws 27 sep., 08:30
Afbeelding
Mensen fleuren op in De Schutsehof Nieuws 27 sep., 08:00
Afbeelding
Tien jaar Schrijfcafé vanuit je hart in IJsselstein Nieuws 26 sep., 16:38
Afbeelding
Cilinders lachgas naar afvalstation RMN Nieuws 26 sep., 16:34