donderdag 18 april

Welkom in de Ontmoetingskerk
10:00-11.30 IJsselstein, Ontmoetingskerk, Andorrastraat 2
Iedereen elke donderdagochtend welkom voor een gezellig kopje koffie of thee. Ook ruimte voor een goed gesprek of een (hulp)vraag.

Cabauw 60plus: levenstestament
14:00-16:00 Cabauw, In 't Witte Paard
Notaris Gehlen geeft een lezing over het belang van een levenstestament met het oog op onbekwaamheid bij beslissingen door ziekte of andere malheur. Een levenstestament helpt om besluiten te laten nemen en uitvoeren zoals die zelf zijn vastgelegd.

MIJ Academie over Picasso
19:30-21:30 IJsselstein, Museum IJsselstein, Walkade 2-4
Lezing door verteller en kunsthistoricus Aldwin Kroeze over leven en werk van Pablo Picasso. Kosten: 12,50 euro, inclusief koffie/thee. Aanmelden: aanmelden@museumijsselstein.nl / o.v.v. MIJ Academie Picasso.

Girls on Fire: Opvliegers
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
De vriendinnen Lone van Roosendaal, Cystine Carreon en Hilke Bierman brengen in hun feel-good show ' Opvliegers Girls on Fire!' bekende hits die elke vrouw kan meezingen, zoals ‘I’m Every Woman’, ‘Respect’, ‘Girls Just Wanna Have Fun’ en ‘Telkens weer’, afgewisseld met hun herkenbare, persoonlijke, ontroerende en hilarische verhalen over hoe 50 ze eigenlijk zijn. Prijs: 29.50 euro. Kaarten en informatie via www.fulcotheater.nl.

vrijdag 19 april

Digi-inloop Bibliotheek IJsselstein
10:00-12:00 IJsselstein, bibliotheek, Overtoom 7
Voor iedereen met vragen over bijvoorbeeld bestanden verplaatsen, videobellen, whatsapp of e-mailen. Of bij alle andere vragen over laptop, tablet of smartphone. Deelname is gratis. Kom langs bij de Digi-inloop. Neem bij voorkeur eigen apparaat mee. Elke vrijdagochtend.

Gezellige inloop Huis 10
10:30-12:00 IJsselstein, bibliotheek, Overtoom 7
Huis 10 is een gezellige plek in het souterrain van de bibliotheek in IJsselstein. Een plaats van ontmoeting, een gezellig praatje of een goed gesprek, voor activiteiten en omzien naar elkaar. Schuif lekker aan. Aanmelden niet nodig. Koffie gratis. Elke vrijdag.

Voorjaarsbingo VV Benschop
20:00 Benschop, kantine VV Benschop, Wilhelminastraat
Gezellige voorjaarsbingo in de kantine van VV Benschop Tien rondes met mooie prijzen. Aansluitend verloting met nog meer prijzen. Een bingoboekje kost 15 euro. Kantine is geopend vanaf 19.30 uur.

Gezamenlijk concert CRM Deo Datus en COV IJsselstein
20:00 IJsselstein, Sint Nicolaasbasiliek, St. Nicolaasstraat 12
Gezamenlijk concert CRM Deo Datus en COV IJsselstein met op het programma werken van onder anderen Gabriël Fauré, César Franck, Francis Poulenc en Felix Mendelssohn. Kaarten à 25 euro, inclusief programmaboekje, te reserveren via concertcovdd@gmail.com.

Muzikaal feestje in De Kajuit
20:00-23:00 IJsselstein, Museum IJsselstein, Walkade 2-4
Muzikale avond voor oud-Kajuiters en nieuwe belangstellenden. Popprofessor Joost Augusteijn brengt verrassende verhalen, grappige video’s en veel muziek, in combinatie met een popkwis. Na afloop tracks en verzoekjes uit de periode 1973-1987. Volop gelegenheid om herinneringen op te halen. Kosten 15 euro, inclusief kopje koffie/thee bij binnenkomst. Aanmelden via aanmelden@museumijsselstein.nl o.v.v. Kajuit avond.

zaterdag 20 april

Ophaaldag rommelmarkt Willige Langerak
09:00-12:00 Willige Langerak
Er worden weer spullen opgehaald voor de rommelmarkt van Willige Langerak. Voor laten ophalen goede, bruikbare spullen: Wiljan den Boer, telefoon 06-46558079 of Ad Spek, telefoon 06-22879142.

Kledingverkoop in Jaarsveld
09:00-12:00 Jaarsveld, Verenigingsgebouw
Verkoop van zomerkleding, schoenen en allerlei accessoires in het Verenigingsgebouw, naast de kerk. Ook nog steeds verkoop van rommelmarktspullen in de naastgelegen school: openingstijden woensdag van 13.30 uur tot 16.00 uur en zaterdag van 9.00 uur tot 12.00 uur.

Verkoopdag Spel Verhuur Centrale
09:00-15:00 Polsbroek, Spel Verhuur Centrale, Dorp 57
Opheffingsuitverkoop bij de Spel Verhuur Centrale in Polsbroek. Het gehele assortiment wordt verkocht. Van Koningsspelen, zeskamp, voetbal, gekke fietsen, oud Hollandse spelen tot attractiekussens en suikerspin.

Kliederkunst en sensorisch spel
09:00-13:00 IJsselstein, Peuterclub, Planetenbaan 44Spelen met sensorische materialen en procesgerichte kunst maken bij de peuterclub voor kinderen van 6 maanden tot 10 jaar. Oude kleding aantrekken aanbevolen. U-pas toegankelijk, ouders gratis, eerste kind 15 euro. tweede kind 7,50 euro, derde kind 5 euro. Inschrijven via: www.depeuterclub.nl.

Inleverdag Sam's Kledingactie
10:00-12:00 Montfoort, R.K. Kerk Johannes de Doper, Pastoor Spaanplein
Inleverochtend Sam's Kledingactie ten behoeve van hulp aan schoolkinderen en hun ouders in het Shabee Sombo district in Ethiopië. Afgeven mogelijk van herdraagbare kleding en schoeisel, maar ook speelgoed, knuffels en huishoudtextiel. Geen kapotte en vuile kleding, handdoeken, kussens en dekbedden.

Gratis maaltijd Jesus Revival Church
16:30-19:00 IJsselstein, Studio10, Televisiebaan 143
Jesus Revival Church verzorgt een gratis maaltijd. Iedereen is welkom. Om 16.30 uur is de inloop, daarna rond 17.00/17.30 uur samen aan tafel. Elke zaterdag.

Musical Ver van je Bed
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
Ver van je bed neemt je op satirische wijze mee langs de herkenbare uitdagingen van deze tijd. Een eigentijdse cabaretmusical met een grote dosis humor, satire en nieuwe muziek door onder anderen Martijn Kardol en Annick Boer. Over millennials die ten onrechte dachten hun leven op de rit te hebben. Prijs: 27,50 euro. Kaarten en informatie via www.fulcotheater.nl

Flamenco in De Wilde Weg
20:30 Linschoten, Theater De Wilde Weg, Dorpstraat 33
Opening fototentoonstelling Flamenco van de Linschotense fotograaf Gijs Possel. Flamenconcert met Vicente Santiago, gitaar, Yota Baron, zang en Tamar Porcelijn, dans. Entree: 20 euro. Reserveren noodzakelijk. Expositie geopend zondagen 21 en 28 april van 14.00 tot 18.00 uur en van woensdag 24 tot en met vrijdag 26 april van 18.00 tot 22.00 uur. Voor uitgebreide info: dewildeweg.net.

zondag 21 april

Spellenmiddag in De Oase
13:00-16:00 IJsselstein, De Oase, Benschopperweg 342
Spellenmiddag Pulse in Wijkservicecentrum De Oase. De toegang is gratis. De koffie, thee en een drankje zijn tegen betaling verkrijgbaar. Voor chipje en warm hapje wordt gezorgd.

Lenteconcert Fulco Muziekonderwijs
14:00 IJsselstein, Theater Pantalone, Linnaeusweg 5
Leerlingen van Fulco Muziekonderwijs geven een Lenteconcert in Pantalone. Toegang is gratis. Voor meer info: www.fulcomuziekonderwijs.nl.

Speciale kerkdienst in De Rank
16:30 Montfoort, De Rank, Verlengde Hoogstraat
Speciale kerkdienst voor en door mensen met een verstandelijke beperking. Het thema Welkom Thuis gaat over het Bijbelverhaal van de verloren zoon. Met liedjes, uitleg door ds. Erick Versloot en samen zingen met de band Witness. Inloop vanaf 16.00 uur met koffie, thee of een sapje met iets lekkers.

woensdag 24 april

KBO koffieochtend
10:30-12:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
Een kopje koffie drinken en wat praten met elkaar in Grand Café Fulcotheater. Iedere laatste woensdag van de maand. Ook niet-leden van de KBO zijn welkom. Koffie voor eigen rekening.

Seniorenmiddag over bijen
14:30 Lopik, Brugkerk, Lopikerweg oost 57
Seniorenmiddag Seniorencomité Jaarsveld in de ontmoetingsruimte van de Brugkerk. Gastspreekster Franco Burger vertelt alles over de honingbij, het belang en de zorgvuldige behandeling ervan. Er zijn potjes honing te koop.

Voorleesfeest met Bip
15:15-16:15 IJsselstein, bibliotheek, Overtoom 7
Kinderen van 4 tot en met 6 jaar welkom voor een vrolijk voorleesfeest. Meedoen is gratis, aanmelden is niet nodig. Samen met Bip het leesmonster luisteren de kinderen naar het verhaal uit het prentenboek ‘Feestmaal voor de koning’ van Marlies Verhelst, wat aansluit bij Koningsdag. Kijk voor meer informatie op www.bibliotheeklekijssel.nl/agenda/voorlezen.

''De vloer op'
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
De theaterversie van het populaire tv-programma 'De vloer op'. Met Mirre Licht, Britte Lagcher, Sander Plukaard en Bart van den Donker. Improvisaties door bekende acteurs aan de hand van actuele maatschappelijke en relationele dilemma’s. Publiek mag meedenken. Prijs: 28,50 euro. Kaarten en informatie via www.fulcotheater.nl.

donderdag 25 april

Alzheimer Café Lopik
19:30-21:15 Lopik, Dorpshuis de Schouw, M.A.A. Schakelplein 6
Thema: Welke zorg heeft iemand met dementie nodig? Mensen met dementie hebben vroeg of laat professionele zorg en ondersteuning nodig. Meestal is zorg aan huis mogelijk, ook als de dementie verergert. Als thuis geen optie meer is, komt opname in een verpleeghuis in beeld. Elke vierde donderdag van de maand is er in Lopik een Alzheimer Café. Zaal open vanaf 19.15 uur. Toegang gratis. Voor meer informatie: 06-12434770.

Lezing Weidevogelwellness Het Beloken Land
20:00-21:30 Woerden, Het Baken, Beneluxlaan 3
 Lezing met beeld en geluid door weidevogelkenner en fotograaf Gijs van Kempen over weidevogels en de Weidevogelwellness bij Het Beloken Land op Blokland in Montfoort. Over onder meer het gedrag van verschillende soorten weidevogels en hun favoriete landschap met water, rust, ruimte en botanische kruidenranden om in te schuilen. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

vrijdag 26 april

Digi-inloop Bibliotheek IJsselstein
10:00-12:00 IJsselstein, bibliotheek, Overtoom 7
Voor iedereen met vragen over bijvoorbeeld bestanden verplaatsen, videobellen, whatsapp of e-mailen. Of bij alle andere vragen over laptop, tablet of smartphone. Deelname is gratis. Kom langs bij de Digi-inloop. Neem bij voorkeur eigen apparaat mee. Elke vrijdagochtend.

Gezellige inloop Huis 10
10:30-12:00 IJsselstein, bibliotheek, Overtoom 7Huis 10 is een gezellige plek in het souterrain van de bibliotheek in IJsselstein. Een plaats van ontmoeting, een gezellig praatje of een goed gesprek, voor activiteiten en omzien naar elkaar. Schuif lekker aan. Aanmelden niet nodig. Koffie gratis. Elke vrijdag.

Klassiek Appeltaartconcert
14:30-16:00 IJsselstein, Ontmoetingskerk, Andorrastraat 2Klassieke muziek en appeltaart voor iedereen. Met optreden Strijktrio Appelfusie en een verhalenverteller. In samenwerking met Stichting Appeltaartconcerten. Toegang 5 euro, inclusief appeltaart, koffie/thee;, bij de ingang contant te voldoen. Inloop vanaf 14.00 uur. Kaarten reserveren noodzakelijk, tot en met 24 april via zin@pgij.nl of www.appeltaartconcerten.nl. Info via tel. 030-6884113.

zaterdag 27 april

Gratis maaltijd Jesus Revival Church
16:30-19:00 IJsselstein, Studio10, Televisiebaan 143Jesus Revival Church verzorgt een gratis maaltijd. Iedereen is welkom. Om 16.30 uur is de inloop, daarna rond 17.00/17.30 uur samen aan tafel. Elke zaterdag.

zondag 28 april

Juf Roos: Een partijtje voor Gijs (2+)
12:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3Nederlands meest populaire Juf maakt een nieuw avontuur samen met Gijs, langs alle plekken waar zijn verjaardag wordt gevierd, samen met de kinderen, die kunnen roepen, dansen en zingen. Vanaf 2 jaar. Kaarten 21 euro. Drie voorstellingen: om 12.00, 14.00 en 16.00 uur. Kaarten en informatie via www.fulcotheater.nl.

Juf Roos: Een partijtje voor Gijs (2+)
14:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3Nederlands meest populaire Juf maakt een nieuw avontuur samen met Gijs, langs alle plekken waar zijn verjaardag wordt gevierd, samen met de kinderen, die kunnen roepen, dansen en zingen. Vanaf 2 jaar. Kaarten 21 euro. Drie voorstellingen: om 12.00, 14.00 en 16.00 uur. Kaarten en informatie via www.fulcotheater.nl.

Juf Roos: Een partijtje voor Gijs (2+)
16:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3Nederlands meest populaire Juf maakt een nieuw avontuur samen met Gijs, langs alle plekken waar zijn verjaardag wordt gevierd, samen met de kinderen, die kunnen roepen, dansen en zingen. Vanaf 2 jaar. Kaarten 21 euro. Drie voorstellingen: om 12.00, 14.00 en 16.00 uur. Kaarten en informatie via www.fulcotheater.nl.

dinsdag 30 april

Feestelijke voorleesopera: Hup Herman! 3+
11:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3Acteur Harpert Michielsen en muzikant Joost Brouwer vertolken het gelijknamige, bekroonde kinderboek van Yvonne Jagtenberg, voor e´n met de kinderen in het publiek. Voor kinderen van 3 tot en met 8 jaar. Over het hangbuikzwijn Herman, die niet van wedstrijdjes houdt, maar op een dag toch wil laten zien wie de beste, snelste en eerste is. Prijs: 12,50 euro. Kaarten en informatie via www. fulcotheater.nl.

Kinderrondleiding met beklimming Basiliek
14:00 IJsselstein, vanaf bibliotheek, Overtoom 7Speciale kinderrondleiding door IJsselstein met een gids in de meivakantie. Met spannende verhalen en leuke weetjes over IJsselstein. De rondleiding wordt afgesloten met een beklimming van de Basiliek om IJsselstein van grote hoogte te bekijken. En wie weet een ontmoeting met de ooievaars Bas en Lieke op hun nest. Voor kinderen van 6 tot 12 jaar onder begeleiding van een volwassene. Kosten 7,50 per persoon. Reserveren bij UIT in IJsselstein, Overtoom 7, via info@uitinijsselstein.nl. Meer informatie: www.inijsselstein.nl

woensdag 1 mei

Kinderworkshop synthesizer maken
11:00-12:30 IJsselstein, Museum IJsselstein, Walkade 2-4Grafiet Synthesizer workshop voor kinderen van 8 tot en met 14 jaar. In kader expositie jeugdsoos De Kajuit. Samen met geluidskunstenaar Dewi de Vree muziek maken door te tekenen. Aan het einde van de workshop improvisatie doen met alle getekende instrumenten. Prijs: 10 euro. Aanmelden via aanmelden@museumijsselstein.nl o.v.v. Grafiet Synthesizer.

Kinder Vertelvaart
14:00 IJsselstein, vanaf steiger Museum MIJ, Walkade 2-4Yselvaert Kindervaart met verteller aan boord. Voor kinderen van 6 tot 12 jaar onder begeleiding van een volwassene. Tickets 7 euro per persoon. Reserveren: www.rondvaartenijsselstein.nl of bij UIT in IJsselstein.

Lekker eten bij Eetsaam IJsselstein
18:00-19:15 IJsselstein, De Weiderij, Prins Bernhardlaan 22Voor wie behoefte heeft aan gezelschap tijdens het eten of gewoon een warme maaltijd. Inloop 17.45 uur. Kosten 2 euro. Opgeven bij EetsaamlJsselstein@gmail.com. Dit is een project van de gezamenlijke kerken in IJsselstein (IKO).

donderdag 2 mei

Welkom in de Ontmoetingskerk
10:00-11.30 IJsselstein, Ontmoetingskerk, Andorrastraat 2Iedereen elke donderdagochtend welkom voor een gezellig kopje koffie of thee. Ook ruimte voor een goed gesprek of een (hulp)vraag.

Lunchvaart naar Lopikerkapel
10;30-15:30 IJsselstein, vanaf steiger Museum MIJ, Walkade 2-4Dagtocht Yselvaert via de Hollandse- en Kromme IJssel naar Café De Roode Leeuw in Lopikerkapel voor de lunch. De schipper vertelt onderweg over de geschiedenis en wat er te zien is. Let wel: schipper en passagiers moeten soms op de knieën vanwege lage bruggen. Tickets: 37,50 euro. Reserveren: www.rondvaartenijsselstein.nl of bij UIT in IJsselstein.

Muzikale kinderworkshop 'De piraatjes van de Kajuit'
15:00-15:30 IJsselstein, Museum IJsselstein, Walkade 2-4Zelf muziek maken als een echt piraatje aan boord van de Kajuit. Voor kinderen van 4 tot en met 7 jaar. Onder leiding van muziekdocent Floor aan de slag met liedjes en instrumenten. Deelname gratis. Ook op vrijdag 3 mei. Aanmelden via aanmelden@museumijsselstein.nl o.v.v. muziekworkshop en gewenste datum.

vrijdag 3 mei

Digi-inloop Bibliotheek IJsselstein
10:00-12:00 IJsselstein, bibliotheek, Overtoom 7Voor iedereen met vragen over bijvoorbeeld bestanden verplaatsen, videobellen, whatsapp of e-mailen. Of bij alle andere vragen over laptop, tablet of smartphone. Deelname is gratis. Kom langs bij de Digi-inloop. Neem bij voorkeur eigen apparaat mee. Elke vrijdagochtend.

Gezellige inloop Huis 10
10:30-12:00 IJsselstein, bibliotheek, Overtoom 7Huis 10 is een gezellige plek in het souterrain van de bibliotheek in IJsselstein. Een plaats van ontmoeting, een gezellig praatje of een goed gesprek, voor activiteiten en omzien naar elkaar. Schuif lekker aan. Aanmelden niet nodig. Koffie gratis. Elke vrijdag.

Dorpscafé in de Raadzaal Polsbroek
12:30-18:00 Polsbroek, voormalige raadzaalElke eerste vrijdag van de maand opent het Dorpscafé in de Raadzaal haar deuren. Met om 12.30 uur een gezamenlijke warme maaltijd, om 14.00 uur een activiteit, om 15.00 uur koffie en thee, om 17.00 uur Vrijmibo met lekkere hapjes. Opgave voor de activiteiten is niet nodig, met uitzondering van de warme maaltijd. Reserveer een plek aan de raadstafel door te mailen naar info@wendela.org of bel 0182-309626.

Muzikale kinderworkshop 'De piraatjes van de Kajuit'
15:00-15:30 IJsselstein, Museum IJsselstein, Walkade 2-4Zelf muziek maken als een echt piraatje aan boord van de Kajuit. Voor kinderen van 4 tot en met 7 jaar. Onder leiding van muziekdocent Floor aan de slag met liedjes en instrumenten. Deelname gratis. Ook op donderdag 2 mei. Aanmelden via aanmelden@museumijsselstein.nl o.v.v. muziekworkshop en gewenste datum.

Finale Battle of the Bands
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3De bands die de voorrondes overleefd hebben, strijden in deze finale om de overwinning. Meer informatie verschijnt op de website van het Fulcotheater. Toegang 7,50 euro, inclusief consumptie.

zaterdag 4 mei

Vestingvaart
11:00-12:00 IJsselstein, vanaf steiger OvertoomNieuw op het programma van Yselvaert. Eens in de twee weken Vestingvaart door de eeuwenoude bastidestad IJsselstein. Met uitleg over de geschiedenis. Vertrek vanaf steiger aan de Overtoom, tegenover de bibliotheek, aankomst bij steiger aan Achtersloot tegenover de Basiliek. Tickets: 7 euro. Reserveren: www.rondvaartenijsselstein.nl of bij UIT in IJsselstein.

Middagje IJsselstein, half uurtje Bach
15:00-15:30 IJsselstein, Oude St. Nicolaaskerk, Kronenburgplantsoen 2Mede ter gelegenheid van 4 mei. Medewerkenden Gerrit Christiaan de Gier, stadsorganist van IJsselstein, en blokfluitensemble Doremimol. Van J.S. Bach onder meer de aria 'Bist du bei mir' en 'Jesu, mein Freude'. Toegang vrij; collecte.

Gratis maaltijd Jesus Revival Church
16:30-19:00 IJsselstein, Studio10, Televisiebaan 143Jesus Revival Church verzorgt een gratis maaltijd. Iedereen is welkom. Om 16.30 uur is de inloop, daarna rond 17.00/17.30 uur samen aan tafel. Elke zaterdag.

donderdag 9 mei

Welkom in de Ontmoetingskerk
10:00-11.30 IJsselstein, Ontmoetingskerk, Andorrastraat 2Iedereen elke donderdagochtend welkom voor een gezellig kopje koffie of thee. Ook ruimte voor een goed gesprek of een (hulp)vraag.

vrijdag 10 mei

Digi-inloop Bibliotheek IJsselstein
10:00-12:00 IJsselstein, bibliotheek, Overtoom 7Voor iedereen met vragen over bijvoorbeeld bestanden verplaatsen, videobellen, whatsapp of e-mailen. Of bij alle andere vragen over laptop, tablet of smartphone. Deelname is gratis. Kom langs bij de Digi-inloop. Neem bij voorkeur eigen apparaat mee. Elke vrijdagochtend.

Gezellige inloop Huis 10
10:30-12:00 IJsselstein, bibliotheek, Overtoom 7Huis 10 is een gezellige plek in het souterrain van de bibliotheek in IJsselstein. Een plaats van ontmoeting, een gezellig praatje of een goed gesprek, voor activiteiten en omzien naar elkaar. Schuif lekker aan. Aanmelden niet nodig. Koffie gratis. Elke vrijdag.

zaterdag 11 mei

Imkeren in Linschoten
13:00 Linschoten, Bijenstal ECO-park, WeidepadLinschotense imkers nodigen iedereen uit om dit seizoen 'samen een uurtje in de bijen te werken' in de bijenstal in het Eco-park. Aantal imkerpakken beschikbaar voor zowel volwassen als voor kinderen. Deze keer: Zwermverhindering. Informatie: www.linschotennatuurlijk.nl

Gratis maaltijd Jesus Revival Church
16:30-19:00 IJsselstein, Studio10, Televisiebaan 143Jesus Revival Church verzorgt een gratis maaltijd. Iedereen is welkom. Om 16.30 uur is de inloop, daarna rond 17.00/17.30 uur samen aan tafel. Elke zaterdag.

Bruine Kroeg on Tour
20:30-01:00 Cabauw, In 't Witte Paard, Cabauwsekade 42Meezingfeest. DJ Niek Zuidhof draait de beste Nederlandse hits, aangevuld met een optreden van Guido van Zutphen. Als grande finale een miniconcert van feestbeest Dennis Alberti. Toegang 20 euro per persoon.

dinsdag 14 mei

Tarikh Janssen: Sonny Boy
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3Met de monoloog Sonny Boy komen Rika en Waldemar Nods uit de magistrale roman van Annejet van der Zijl wederom tot leven. Nu door de ogen van hun zoon. De zoon die ze nooit hebben zien opgroeien en niet konden beschermen. De zoon die zich moest zien te redden in een wereld waar hij niet altijd even welkom was. Als man hoopt hij zijn basis te vinden in de verhalen over zijn ouders, de Nederlandse en de Surinaamse. Solotoneel door Tarikh Janssen. Prijs: 22,50 euro. Informatie en kaarten via www.fulcotheater.nl.

donderdag 16 mei

Welkom in de Ontmoetingskerk
10:00-11.30 IJsselstein, Ontmoetingskerk, Andorrastraat 2Iedereen elke donderdagochtend welkom voor een gezellig kopje koffie of thee. Ook ruimte voor een goed gesprek of een (hulp)vraag.

MIJ Academie: trompe l'oeil
19:30-21:30 IJsselstein, Museum IJsselstein, Walkade 2-4Verteller en kunsthistoricus Aldwin Kroeze verzorgt een lezing over de wondere wereld van de trompe l'oeil, een soort kunst dat een bedrieglijk spel met onze waarneming speelt. In het verlengde van de tentoonstelling Op Scherp in het Centraal Museum Utrecht. Kosten 12,50 euro; 10 euro voor museumvrijwilligers. Aanmelden: aanmelden@museumijsselstein.nl / o.v.v. MIJ Academie Trompe L'oeil.

vrijdag 17 mei

Digi-inloop Bibliotheek IJsselstein
10:00-12:00 IJsselstein, bibliotheek, Overtoom 7Voor iedereen met vragen over bijvoorbeeld bestanden verplaatsen, videobellen, whatsapp of e-mailen. Of bij alle andere vragen over laptop, tablet of smartphone. Deelname is gratis. Kom langs bij de Digi-inloop. Neem bij voorkeur eigen apparaat mee. Elke vrijdagochtend.

Gezellige inloop Huis 10
10:30-12:00 IJsselstein, bibliotheek, Overtoom 7Huis 10 is een gezellige plek in het souterrain van de bibliotheek in IJsselstein. Een plaats van ontmoeting, een gezellig praatje of een goed gesprek, voor activiteiten en omzien naar elkaar. Schuif lekker aan. Aanmelden niet nodig. Koffie gratis. Elke vrijdag.

Niels van der Gulik: Een ode aan Ramses
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3In Ik blijf hier! – Een ode aan Ramses brengt Niels van der Gulik bekend en minder bekend werk van zijn vriend Ramses Shaffy, vergezeld door drie topmuzikanten. Liederen als 'De een wil de ander' en 'Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder' brengt hij weer weer helemaal tot leven. Prijs: 22 euro. Kaarten en informatie via www.fulcotheater.nl.

zaterdag 18 mei

Gratis maaltijd Jesus Revival Church
16:30-19:00 IJsselstein, Studio10, Televisiebaan 143Jesus Revival Church verzorgt een gratis maaltijd. Iedereen is welkom. Om 16.30 uur is de inloop, daarna rond 17.00/17.30 uur samen aan tafel. Elke zaterdag.

dinsdag 21 mei

OV-spreekuur in de Bibliotheek IJsselstein
10:00-11:30 IJsselstein, bibliotheek, Overtoom 7Inloop voor iedereen met vragen over het openbaar vervoer, ov-chipkaart, ov-pay en meer. Deelname gratis. Aanmelden niet nodig. Elke derde dinsdag van de maand.

donderdag 23 mei

Welkom in de Ontmoetingskerk
10:00-11.30 IJsselstein, Ontmoetingskerk, Andorrastraat 2Iedereen elke donderdagochtend welkom voor een gezellig kopje koffie of thee. Ook ruimte voor een goed gesprek of een (hulp)vraag.

vrijdag 24 mei

Digi-inloop Bibliotheek IJsselstein
10:00-12:00 IJsselstein, bibliotheek, Overtoom 7Voor iedereen met vragen over bijvoorbeeld bestanden verplaatsen, videobellen, whatsapp of e-mailen. Of bij alle andere vragen over laptop, tablet of smartphone. Deelname is gratis. Kom langs bij de Digi-inloop. Neem bij voorkeur eigen apparaat mee. Elke vrijdagochtend.

Gezellige inloop Huis 10
10:30-12:00 IJsselstein, bibliotheek, Overtoom 7Huis 10 is een gezellige plek in het souterrain van de bibliotheek in IJsselstein. Een plaats van ontmoeting, een gezellig praatje of een goed gesprek, voor activiteiten en omzien naar elkaar. Schuif lekker aan. Aanmelden niet nodig. Koffie gratis. Elke vrijdag.

zaterdag 25 mei

Volleybal Pret in het Park
10:00-18:00 Montfoort, stadsparkVolleybalvereniging De Valk en STAM (Stichting Tent Activiteiten Montfoort) organiseren Volleybal Pret in het Park voor zowel onervaren als ervaren spelers. In de ochtend voor kinderen buiten in het gras. In de middag wedstrijden voor 16+ en volwassenen vanaf 13.00 uur. Afsluitend borrel met bitterballen. Teams kunnen zich aanmelden via de website van Volleybalvereniging De Valk.

Open middag Hospice IJsselstein
13:30-15:30 IJsselstein, Hospice IJsselstein, Benschopperweg 14Belangstellenden zijn net als elke laatste zaterdagmiddag van de maand welkom om bij een kopje koffie of thee kennis te maken met het Hospice. Medewerkers en vrijwilligers zijn aanwezig om informatie te geven. Hospice IJsselstein biedt gelegenheid om in alle rust, in huiselijke omgeving, de laatste levensfase door te brengen.

Gratis maaltijd Jesus Revival Church
16:30-19:00 IJsselstein, Studio10, Televisiebaan 143Jesus Revival Church verzorgt een gratis maaltijd. Iedereen is welkom. Om 16.30 uur is de inloop, daarna rond 17.00/17.30 uur samen aan tafel. Elke zaterdag.

donderdag 30 mei

Welkom in de Ontmoetingskerk
10:00-11.30 IJsselstein, Ontmoetingskerk, Andorrastraat 2Iedereen elke donderdagochtend welkom voor een gezellig kopje koffie of thee. Ook ruimte voor een goed gesprek of een (hulp)vraag.

vrijdag 31 mei

Digi-inloop Bibliotheek IJsselstein
10:00-12:00 IJsselstein, bibliotheek, Overtoom 7Voor iedereen met vragen over bijvoorbeeld bestanden verplaatsen, videobellen, whatsapp of e-mailen. Of bij alle andere vragen over laptop, tablet of smartphone. Deelname is gratis. Kom langs bij de Digi-inloop. Neem bij voorkeur eigen apparaat mee. Elke vrijdagochtend.

Gezellige inloop Huis 10
10:30-12:00 IJsselstein, bibliotheek, Overtoom 7Huis 10 is een gezellige plek in het souterrain van de bibliotheek in IJsselstein. Een plaats van ontmoeting, een gezellig praatje of een goed gesprek, voor activiteiten en omzien naar elkaar. Schuif lekker aan. Aanmelden niet nodig. Koffie gratis. Elke vrijdag.

zaterdag 1 juni

Gratis maaltijd Jesus Revival Church
16:30-19:00 IJsselstein, Studio10, Televisiebaan 143Jesus Revival Church verzorgt een gratis maaltijd. Iedereen is welkom. Om 16.30 uur is de inloop, daarna rond 17.00/17.30 uur samen aan tafel. Elke zaterdag.

zondag 2 juni

Schrijversontbijt De Kajuit
10:00-12:30 IJsselstein, Museum IJsselstein, Walkade 2-4In de sfeer van de jeugdsoos die in het museum gecreëerd. Ontbijt- en schrijftafels midden in de expositie. Aan de hand van creatieve schrijfopdrachten terug naar de muziek en de kunst van die tijd. Het delen van zelfgeschreven teksten tijdens de workshop is niet verplicht. Kosten: 25 euro, inclusief ontbijt en koffie of thee in de pauze. Aanmelden: aanmelden@museumijsselstein.nl o.v.v. Het Schrijversontbijt.

donderdag 6 juni

Welkom in de Ontmoetingskerk
10:00-11.30 IJsselstein, Ontmoetingskerk, Andorrastraat 2Iedereen elke donderdagochtend welkom voor een gezellig kopje koffie of thee. Ook ruimte voor een goed gesprek of een (hulp)vraag.