Natuurspeelplaats in park bijna open

montfoort • Vanaf mei kunnen kinderen in het stadspark van Montfoort naar hartenlust spelen in de nieuwe natuurspeelplaats, met allerlei speeltoestellen van natuurlijke materialen. 

Fons Vermeij van De Broedkorf in Oudewater heeft van wilgentenen een poort en schuilhutten gemaakt rond de toren van het ‘fort'. Voor de naam van de speeltuin gaat Paul Ruiter van Lopikerwaarden Streekfonds bij de Montfoortse scholen langs. Kinderen kunnen de naam voor de speelplaats bedenken; het bestuur van de Vakantie Opvang Montfoort (VOM) kiest als jury de leukste naam uit.
Bij het project van de Natuurspeelplaats zijn zoveel mogelijk lokale organisaties en bedrijven betrokken. John van Echtelt, van Montfoort Vitaal, is ook in Linschoten bezig met een natuurspeelplaats.

Na jaren van overleg komen de natuurspeelplaatsen er nu toch echt. Hartjes op de fiets hebben ook heel wat voorwerk gedaan om dit te realiseren. Yuverta, school voor voortgezet onderwijs in Montfoort, ontwerpt het naambord dat tijdens de officiële opening onthuld wordt en TEBI levert de keien voor in de speeltuin.
Al in 2017 liet Lopikerwaarden Streekfonds onderzoek doen naar buiten spelen. ''Uit dat onderzoek bleek dat kinderen steeds minder buiten spelen, vaak vastgeplakt aan schermen. Terwijl het voor de ontwikkeling juist goed is om buiten te zijn, vies te worden. Natuurspeelplaatsen zijn een populair middel om kinderen naar buiten te krijgen. Ze kunnen er klimmen, klauteren, hun fantasie de vrije loop laten.''