Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Ouder-kind café gestart in bibliotheek

montfoort • Montfoort heeft tegenwoordig een zogeheten Ouder-Kind Café. Vorige week donderdagochtend vond in de bibliotheek de allereerste editie plaats. Een enkele ouder en twee grootouders vonden de weg. Op het programma stond het ontspannen omgaan met uiteenlopende media.

Elke tweede donderdag van de maand opent de Montfoortse bibliotheek aan het Kasteelplein voortaan haar deuren speciaal voor ouders, grootouders en natuurlijk de kinderen zelf. Er is ruimte voor het uitwisselen van ervaringen, ontspanning en er staat maandelijks een ander informatief thema centraal. De toegang is gratis en het is niet nodig om lid te zijn van de bibliotheek.

Media Ukkiedagen

Tijdens de eerste editie wisten een ouder en twee grootouders de bibliotheek te vinden. Centraal stonden de landelijke Media Ukkiedagen, die werden gehouden van 5 tot en met 12 april. BoekStart-coach Linda Steenbergen gaf deze editie tips over hoe je media, zoals smartphones en televisies, verantwoord kunt gebruiken met baby, dreumes of peuter. De reacties waren eerst wat sceptisch: “Die telefoontjes verpesten toch alles”, maar na afloop van het café waren de meningen toch bijgedraaid en werden de tips enthousiast mee naar huis genomen.

Het maandelijkse ouder-kindcafé in Montfoort vindt elke tweede donderdag van de maand plaats tussen 11.00 en 12.00 uur in Bibliotheek Montfoort. De eerstvolgende keer is op donderdag 23 mei.