Afbeelding

Melanie Ryan introduceert documentaire over haar carrière

Nieuws

IJSSELSTEIN • De documentaire “Where the Journey Begins” is het verhaal van singer-songwriter Melanie Ryan en haar reis als startende entertainer en singer-songwriter. De kijker wordt meegenomen tijdens de eerste twee jaar van Melanie’s carrière en krijgen een greep te zien uit het leven van een beginnende singer-songwriter in de keiharde muziekindustrie. Sinds vandaag is de eerste aflevering te zien op haar YouTube-kanaal.

Melanie Ryan vertelt over haar muzikale reis als beginnende singer-songwriter, het ontdekken van haar eigen muzikale identiteit, haar studiereis naar Nashville en verhalen van de mensen die haar hebben geïnspireerd.

Van haar eerste optredens bij Giel Beelen, haar zangdocente & coach Karin Bloemen, haar duet met Davina Michelle tijdens We Want More, maar ook Jimmy van den Nieuwenhuizen, Nick Jongejan, Karl Adams, Femke Weidema, en vele andere.


De documentaire bestaat uit 8 afleveringen met iedere aflevering een speciaal thema, zoals “hoe perform ik op het podium”, “wat maakt een goed radio liedje” en “hoe ga je om met tegenslagen”.

Sinds vrijdagochtend 12 april is de eerste aflevering te zien op Melanie’s YouTube kanaal. Daarna komt er om de week een nieuwe aflevering online. . 

Melanie Ryan

Melanie Ryan is een 25-jarige singer-songwriter en schrijft songs die je rechtstreeks in je hart raken. Haar favoriete thema’s zijn haar roots (waar ze vandaan komt), haar reis (waar ze naar toe wil) en de liefde.

De muziek van Melanie Ryan is een samensmelting van een aantal verschillende muziekstromingen. “Braided Style Country” zoals Melanie Ryan het zelf noemt is een mix van Pop, Country, en Folk muzikaal verwoord op de eerlijke Nashville-style storytelling manier.

Melanie Ryan’s doel om “Braided Style Country” te brengen bij een groter publiek in Nederland.

Melanie Ryan is begonnen met eigen songs schrijven bij haar deelname aan Giel’s Talentenjacht in 2016, hier kreeg ze de smaak te pakken en in 2019 bracht ze haar eerste EP uit “Where the Journey Begins”. Melanie Ryan werd landelijk bekend in 2020 door haar deelname aan het SBS6 programma We Want More waar ze in het eerste seizoen tot aan de finale kwam.