donderdag 28 maart

Cabauw 60plus: lezing door en over Terberg
10:00-12:00 Cabauw, In t' Witte Paard, Cabauwsekade 42
Sjors Terberg vertelt bij Cabauw60plus over hun familiebedrijf Terberg dat uitgegroeid is van een smederij in Benschop tot een succesvolle multinational in vervoersmiddelen en meer.

Welkom in de Ontmoetingskerk
10:00-11.30 IJsselstein, Ontmoetingskerk, Andorrastraat 2
Iedereen elke donderdagochtend welkom voor een gezellig kopje koffie of thee. Ook ruimte voor een goed gesprek of een (hulp)vraag.

Spelavond 't Wilgegat
19:30 Willige Langerak, Buurthuis ’t Wilgegat
Gezellig klaverjassen, rummikubben of biljarten. aanvang klaverjassen en biljarten om 19.30 muur; rummikubben om 20.00 uur. Uitslag 14 maart: Lize de Haay won het rummikubben met 24 strafpunten; Gijs Schep het klaverjassen met 4956 punten. Nieuwe deelnemers welkom.

Passie-Paaszangdienst
19:30 Lopik, Hervormde Kerk, Dorpstraat 32
Centraal thema: 'Jezus, Offerlam voor ons'. Met Kinderkoor de Morgenster, Klein koor Hosanna, Samengesteld Gemengd koor bestaande uit Chr. Gem. Zangvereniging Laudate Dominum uit Zijderveld en Chr. Gemengd koor Scheppingsgave. Piano: Reijco Roseboom. Orgel: Willem van Beek. Violiste: Jojanneke Louwen. Meditatie: Ds. A.J. Sonneveld. Kerk open om 19.00 uur.

Alzheimer Café Lopik
19:30-21:15 Lopik, dorpshuis De Schouw, M.A.A. Schakelplein 6
Alzheimer Café Lopik over de invloed van gezonde voeding op het verouderingsproces, en het bevorderen van het eetplezier bij iemand met dementie. Een diëtiste vertelt er over en gaat in op vragen. Meer info via telefoon 06-12434770.

Anuar: Made in Holland
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
Stand-upcomedian Anuar is geboren en gevormd in Nederland. Met veel herkenbaarheid, hilariteit en een mix van nostalgie en actualiteit houdt de bedenker van de Ramadan Conferences de bezoeker een ongepolijste spiegel voor over Nederland anno nu. Prijs: 19,50 euro. Kaarten en informatie via www.fulcotheater.nl.

vrijdag 29 maart

Open dag Quiltgroep Linschoten
10:00-15:00 Linschoten, Het Trefpunt, Jacob Barneveldstraat 17
De circa twaalf quilters van Quiltgroep Linschoten laten hun werkstukken van de afgelopen tijd zien en geven uitleg hoe die quilts gemaakt zijn. Ook zijn zij aan het werk te zien. Belangstellenden welkom.

Digi-inloop Bibliotheek IJsselstein
10:00-12:00 IJsselstein, bibliotheek, Overtoom 7
Voor iedereen met vragen over bijvoorbeeld bestanden verplaatsen, videobellen, whatsapp of e-mailen. Of bij alle andere vragen over laptop, tablet of smartphone. Deelname is gratis. Kom langs bij de Digi-inloop. Neem bij voorkeur eigen apparaat mee. Elke vrijdagochtend.

Kinderviering Goede Vrijdag
10:00 IJsselstein, 't Kruispunt,Touwlaan 36
De jaarlijkse kinderviering op Goede Vrijdag. Thema: de steen. Georganiseerd door de gezamenlijke kerken van IJsselstein. Van harte uitgenodigd.

Gezellige inloop Huis 10
10:30-12:00 IJsselstein, bibliotheek, Overtoom 7
Huis 10 is een gezellige plek in het souterrain van de bibliotheek in IJsselstein. Een plaats van ontmoeting, een gezellig praatje of een goed gesprek, voor activiteiten en omzien naar elkaar. Schuif lekker aan. Aanmelden niet nodig. Koffie gratis. Elke vrijdag.

Ei-Klaverjassen
20:00-23:30 Montfoort, Het Wispelhuis, Nieuweweg 2
Ei-klaverjassen: iedereen begint met zes eieren. Verlies kost een ei. Bij winst krijg je een ei van de tegenpartij. Drie bomen met mogelijkheid mee te spelen met de verloting. Kosten 5 euro, inclusief kopje koffie en zes eieren. Loting bepaalt met wie je speelt. Extra eieren verkrijgbaar. Zaal open vanaf 19.30 uur om eerst gezellig een kopje koffie te drinken. Aanmelden bij Edith: telefoon 06-20145735.

Brucified: On Fire
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
Geïnspireerd door de beroemde urenlange liveconcerten die Bruce Springsteen over de hele wereld geeft, is in 2017 de tributeband Brucified ontstaan.Met hun enthousiasme brengen ze een veelzijdige ode aan Bruce Springsteen & The E Street Band. Van zijn mooiste ballads tot rock and roll en van duetten tot muzikale ensembles. Prijs: 26,50 euro. Kaarten en informatie via www.fulcotheater.nl.

zaterdag 30 maart

Inzameling oud ijzer Ons Genoegen
09:00-13:30 Montfoort, Pastoor Spaanplein
Muziekvereniging Ons Genoegen zamelt oud ijzer in om de vereniging financieel te ondersteunen. Container op het Pastoor Spaanplein voor onder meer ijzeren plaatmateriaal, oude machines, oude verwarmingsradiatoren, grasmaaiers, hekwerk, fietsen, brommers, archiefkasten. Geen koelkasten, diepvriezers en beeldschermen. Voor laten ophalen oud ijzer: Martin Schrijvershof, telefoon 06-57370231 of mail naar info@onsgenoegen.nl.

Open middag Hospice IJsselstein
13:30-15:30 IJsselstein, Hospice IJsselstein, Benschopperweg 14
Belangstellenden zijn net als elke laatste zaterdagmiddag van de maand welkom om bij een kopje koffie of thee kennis te maken met het Hospice. Medewerkers en vrijwilligers zijn aanwezig om informatie te geven. Hospice IJsselstein biedt gelegenheid om in alle rust, in huiselijke omgeving, de laatste levensfase door te brengen.

Fien en Teun: Bonte avond op de boerderij (2+)
13:30 en 16:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
Fien en Teun, het liefste boertje en boerinnetje, komen naar het theater om er een gezellig écht Hollands feestje van maken. Ze gaan een heuse Bonte Avond organiseren vol optredens met hulp van hun dierenvriendjes: om mee te zingen en mee te dansen. Geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. Twee voorstellingen. Prijs: 21 euro. Kaarten en informatie via www.fulcotheater.nl.

Gratis maaltijd Jesus Revival Church
16:30-19:00 IJsselstein, Studio10, Televisiebaan 143
Jesus Revival Church verzorgt een gratis maaltijd. Iedereen is welkom. Om 16.30 uur is de inloop, daarna rond 17.00/17.30 uur samen aan tafel. Elke zaterdag.

Paasconcert Zanglust
20:00 Benschop, Hervormde kerk
Chr. Gem. zangvereniging Zanglust onder leiding van dirigent Willem van Beek zingt 'Van Passie naar Pasen'. Medewerkenden zijn: Jan Peter Teeuw, orgel en Björn Hoogenes. Kerk open: 19.30 uur. Toegang is vrij, wel een collecte ter bestrijding van de onkosten.

Dance Classics on Tour in In 't Witte Paard
20:00-01:00 Cabauw, In 't Witte Paard, Cabauwsekade 42
Discoparty in In 't Witte Paard met Dance Classics on Tour: hits uit de jaren 70 en 80 met een 10-koppige discoband met blazers. Ook met DJ Niek Zuidhof achter de draaitafels met zijn videowall. Toegang voor enkel de dansavond 25 euro; VIP-arrangement inclusief koud en warm buffet vooraf 59,95 euro. Kaarten en reserveren via www.inhetwittepaard.nl.

zondag 31 maart

Oecumenische Paaswake Linschoten
06:00 Linschoten, 't Kruispunt, Nieuwe Zandweg
Voor kerkgangers en andere geïnteresseerden. Voorbereid door de Oecumenische Werkgroep Linschoten en Gerard Vendrig van de Katholieke Geloofsgemeenschap Montfoort/Linschoten. Begeleiding samenzang door Cees de Heer. Korte viering op de vroege ochtend met aansluitend bezoek aan de begraafplaats. Om 07.00 uur thee of koffie met croissantje als voorbereiding op de gezamenlijke wandeling rond het Linschoter bos. Van 08.30 tot 09.30 uur gezamenlijk ontbijt in ’t Kruispunt voor alle belangstellenden. Informatie : dejongbakker@planet.nl.

Paasjubel Interkerkelijk Overleg IJsselstein ( IKO)
08:00-08:30 IJsselstein, begraafplaats Eiteren
Paasjubel georganiseerd door de gezamenlijke kerken (IKO) in IJsselstein. Programma van ongeveer half uur met afwisselend paasliederen en schriftlezing. Bij slecht weer samenkomst in 't Kruispunt. Na afloop is er gelegenheid elkaar te ontmoeten en koffie en thee te drinken in 't Kruispunt. Aan het programma werken mee; Geloof in IJsselstein, Geloofsgemeenschap van de Heilige Nicolaas, Hervormde Gemeente en Protestantse Gemeente. Jong en oud welkom.

maandag 1 april

Kinderworkshop Stencil Graffiti bij MIJ
13:30-14:30 IJsselstein, Museum IJsselstein, Walkade 2-4
Zelf een t-shirt maken met spuitbus en sjablonen onder begeleiding van een museumdocent. Neem zelf een wit shirt mee van huis. Voor kinderen van 8 tot en met 14 jaar. Kosten 10 euro. Ook op zondag 28 april, zaterdag 4 mei en zondag 5 mei. Aanmelden via aanmelden@museumijsselstein.nl o.v.v. Stencil graffiti en datum.

dinsdag 2 april

KBO Spellenmiddag
13:00-16:30 IJsselstein, De Oase, Benschopperweg 342
Spelonderdelen: klaverjassen, Mahjong en Rummikub. Zaal open 13.00 uur. Entree: 2,50 euro, inclusief een kopje koffie of thee. Iedereen is welkom. Aanmelding vooraf is niet nodig.

woensdag 3 april

Eetsaam IJsselstein
17:30-19:15 IJsselstein, De Weiderij, Prins Bernhardlaan 22
Voor wie behoefte heeft aan gezelschap tijdens het eten of gewoon een warme maaltijd. Inloop17.45 uur. Kosten 2 euro. Opgeven bij EetsaamlJsselstein@gmail.com. Dit is een project van de gezamenlijke kerken in IJsselstein (IKO).

Gavin Reijnders: Glittermoe
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
Cabaretier Gavin Reijnders is wel klaar met constant aan zichzelf werken. Na iedere fout die hij begaat, vergeet hij de wijze les te leren, maar hij schrijft er wel een liedje over. En slechte keuzes worden goede verhalen. In 2019 finalist Leidse Cabaret Festival. Prijs: 19,50 euro. Kaarten en informatie via www.fulcotheater.nl.

donderdag 4 april

Welkom in de Ontmoetingskerk
10:00-11.30 IJsselstein, Ontmoetingskerk, Andorrastraat 2
Iedereen elke donderdagochtend welkom voor een gezellig kopje koffie of thee. Ook ruimte voor een goed gesprek of een (hulp)vraag.

Bijeenkomst 'Alzheimer op jonge leeftijd'
19:30-21:30 Montfoort, St. Joseph, Heiliglevenstraat 4Maandelijkse informatieavond over dementie. Gastspreekster Christa Reinhoudt was pas 47 toen ze de diagnose Alzheimer kreeg. Ze vertelt welke impact de ziekte van Alzheimer op haar leven heeft. Als je op jonge leeftijd dementie krijgt, is het verliesproces ingrijpend. Over de noodzaak te focussen op wat je nog wel kan. Zij nam ook deel aan de televisieprogramma’s Restaurant Misverstand, Late Night Show met Jeroen Pauw en Libelle TV. De toegang is gratis.

vrijdag 5 april

Digi-inloop Bibliotheek IJsselstein
10:00-12:00 IJsselstein, bibliotheek, Overtoom 7Voor iedereen met vragen over bijvoorbeeld bestanden verplaatsen, videobellen, whatsapp of e-mailen. Of bij alle andere vragen over laptop, tablet of smartphone. Deelname is gratis. Kom langs bij de Digi-inloop. Neem bij voorkeur eigen apparaat mee. Elke vrijdagochtend.

Gezellige inloop Huis 10
10:30-12:00 IJsselstein, bibliotheek, Overtoom 7Huis 10 is een gezellige plek in het souterrain van de bibliotheek in IJsselstein. Een plaats van ontmoeting, een gezellig praatje of een goed gesprek, voor activiteiten en omzien naar elkaar. Schuif lekker aan. Aanmelden niet nodig. Koffie gratis. Elke vrijdag.

Dorpscafé in de Raadzaal Polsbroek
12:30-18:00 Polsbroek, voormalige raadzaalElke eerste vrijdag van de maand opent het Dorpscafé in de Raadzaal haar deuren. Met om 12.30 uur een gezamenlijke warme maaltijd, om 14.00 uur een activiteit, om 15.00 uur koffie en thee, om 17.00 uur Vrijmibo met lekkere hapjes. Opgave voor de activiteiten is niet nodig, met uitzondering van de warme maaltijd. Reserveer een plek aan de raadstafel door te mailen naar info@wendela.org of bel 0182-309626.

All Seasons Vintage Dameskledingbeurs
15:00-21:00 Lopik, Dorpshuis De Schouw, M.A.A. Schakelplein 6Verkoop van eigentijdse dameskleding, tassen, sieraden, sjaals en hoeden. Alle ingebrachte artikelen zijn vooraf gekeurd en gerangschikt op maat en kleur. Passen is mogelijk. Betaling kan uitsluitend contant. In de foyer koffie met iets lekkers verkrijgbaar.

Film 'Pride' in Regenboogcafé
19:30-23:30 IJsselstein, Theater Pantalone, Linnaeusweg 5Het Regenboogcafé IJsselstein vertoont de film 'Pride', een vrolijke film over een groep LHBTI-ers die geld inzamelen om stakende mijnwerkers te helpen in het Engeland van Margaret Thatcher en een unieke samenwerking tussen twee totaal verschillende groepen. Kaarten 7,50 euro via www.theaterpantalone.nl. Na afloop borrelen voor iedereen in de foyer. Informatie: www.regenboogcafe.nl.

De Schakel: Acht(erbakse) Vrouwen
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3Na het succes van de musical ‘ Zusters in Zaken’ komt Theatergroep de Schakel met 'Acht(erbakse) Vrouwen’; een muzikale misdaadcomedy naar het vermaarde stuk 'Huit Femmes' van de Franse schrijver en filmregisseur Robert Thomas. Waarin acht vrouwen elkaar naar het leven staan na een moord in een chique huis. Met live muziek door pianist Gert van Zoelen. Speeldata: 5, 6, 12 en 13 april. Kaarten verkrijgbaar via de website van het theater: www.fulcotheater.nl

zaterdag 6 april

Middagje IJsselstein, half uurtje Bach
15:30 IJsselstein, Oude St. Nicolaaskerk, Kronenburgplantsoen 2Na afloop van een gezellig middagje IJsselstein even bijkomen met een halfuurtje Bach. Elke eerste zaterdag van de maand. Deze keer met stadsorganist van IJsselstein Gerrit Christiaan de Gier op orgel en Johan Stip, bas. Zij brengen een afwisselend Bach-programma van orgel en zang. Collecte vanwege de onkosten. Na afloop kopje koffie of thee in het koor van de kerk.

Gratis maaltijd Jesus Revival Church
16:30-19:00 IJsselstein, Studio10, Televisiebaan 143Jesus Revival Church verzorgt een gratis maaltijd. Iedereen is welkom. Om 16.30 uur is de inloop, daarna rond 17.00/17.30 uur samen aan tafel. Elke zaterdag.

De Schakel: Acht(erbakse) Vrouwen
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3Na het succes van de musical ‘ Zusters in Zaken’ komt Theatergroep de Schakel met 'Acht(erbakse) Vrouwen’; een muzikale misdaadcomedy naar het vermaarde stuk 'Huit Femmes' van de Franse schrijver en filmregisseur Robert Thomas. Waarin acht vrouwen elkaar naar het leven staan na een moord in een chique huis. Met live muziek door pianist Gert van Zoelen. Speeldata: 5, 6, 12 en 13 april. Kaarten verkrijgbaar via de website van het theater: www.fulcotheater.nl

maandag 8 april

Dag Mama 2: Drie jaar later
19:30 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3Ouderenpsychologen, theatermakers en voormalig mantelzorgers tonen op nietsontziende wijze alles wat normaal gesproken achter gesloten deuren plaatsvindt: de ruzies tussen familieleden, de conflicten binnen zorgteams, en heftige interacties met de mens met dementie. In Dag Mama 2 is te zien hoe mevrouw Van den Berg probeert zich na drie jaar staande te houden tussen haar ruziënde kinderen, een overbelaste broeder en de heftige trauma’s uit haar verleden. Prijs: 45 euro. Informatie op www.fulcotheater.nl. Kaartverkoop alleen via: www.dementieintheater.nl.

woensdag 10 april

Mart Hillen: #1
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3In zijn nieuwe theaterprogramma #1 speelt gitaarvirtuoos Mart Hillen zijn favoriete nummer 1-hits. Wat is het populairste kerstlied? Welke Nederlandse nummers stonden bovenaan de hitlijsten in het buitenland? Wat hoor je op begrafenissen en met welke muziek vrij je graag? Ook vertelt hij waarom hij ze te gek vindt. Prijs: 18 euro. Kaarten en informatie via www.fulcotheater.nl.

donderdag 11 april

Welkom in de Ontmoetingskerk
10:00-11.30 IJsselstein, Ontmoetingskerk, Andorrastraat 2Iedereen elke donderdagochtend welkom voor een gezellig kopje koffie of thee. Ook ruimte voor een goed gesprek of een (hulp)vraag.

Astrid Cattel: De dochter van de burgemeester
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3Kleinkunst door de brave burgemeestersdochter die eigenlijk bruist van de energie. Als verse Sarah kijkt Astrid Cattel met emotie en zelfspot terug op de eerste helft van haar leven. Met herkenning van situaties uit het dagelijks leven die ook ‘de dochter van de burrie’ meemaakt. Gesproken tekst afgewisseld met eigen muzieknummers onder begeleiding van piano. Coaching: Karin Bloemen. Prijs: 19,50 euro. Kaarten en informatie via www.fulcotheater.nl

vrijdag 12 april

Digi-inloop Bibliotheek IJsselstein
10:00-12:00 IJsselstein, bibliotheek, Overtoom 7Voor iedereen met vragen over bijvoorbeeld bestanden verplaatsen, videobellen, whatsapp of e-mailen. Of bij alle andere vragen over laptop, tablet of smartphone. Deelname is gratis. Kom langs bij de Digi-inloop. Neem bij voorkeur eigen apparaat mee. Elke vrijdagochtend.

Gezellige inloop Huis 10
10:30-12:00 IJsselstein, bibliotheek, Overtoom 7Huis 10 is een gezellige plek in het souterrain van de bibliotheek in IJsselstein. Een plaats van ontmoeting, een gezellig praatje of een goed gesprek, voor activiteiten en omzien naar elkaar. Schuif lekker aan. Aanmelden niet nodig. Koffie gratis. Elke vrijdag.

De Schakel: Acht(erbakse) Vrouwen
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3Na het succes van de musical ‘ Zusters in Zaken’ komt Theatergroep de Schakel met 'Acht(erbakse) Vrouwen’; een muzikale misdaadcomedy naar het vermaarde stuk 'Huit Femmes' van de Franse schrijver en filmregisseur Robert Thomas. Waarin acht vrouwen elkaar naar het leven staan na een moord in een chique huis. Met live muziek door pianist Gert van Zoelen. Speeldata: 5, 6, 12 en 13 april. Kaarten verkrijgbaar via de website van het theater: www.fulcotheater.nl

zaterdag 13 april

Imkeren in Linschoten
13:00 Linschoten, Bijenstal ECO-park, WeidepadLinschotense imkers nodigen iedereen uit om dit seizoen 'samen een uurtje in de bijen te werken' in de bijenstal in het Eco-park. Aantal imkerpakken beschikbaar voor zowel volwassen als voor kinderen. Deze keer: Ontwikkeling volken volgen. Informatie: www.linschotennatuurlijk.nl

Toneelvereniging Jan Claussen speelt Baas boven baas
14:30 Linschoten, Dorpshuis De VaartToneelvereniging Jan Claussen speel de vrolijke komedie 'Baas boven baas', waarin de directeur van warenhuis Droom & Vreesman met pensioen gaat en een opvolger zoekt, goed voor een hevige strijd tussen de personeelsleden. Ondertussen gaat de verkoop gewoon door en bezoekt een aantal vreemde klanten het warenhuis. Losjes gebaseerd op de komische 70’er jaren tv-serie 'Are you being served'. Middagvoorstelling: 14.30 uur, zaal open om 14.00 uur. Avondvoorstelling: 20.00 uur, zaal open op 19.30 uur. Kaarten kosten 11 euro, verkrijgbaar in Dorpshuis De Vaart.

Gratis maaltijd Jesus Revival Church
16:30-19:00 IJsselstein, Studio10, Televisiebaan 143Jesus Revival Church verzorgt een gratis maaltijd. Iedereen is welkom. Om 16.30 uur is de inloop, daarna rond 17.00/17.30 uur samen aan tafel. Elke zaterdag.

Avondje stappen in Willige Langerak
19:30-22:00 Willige Langerak, diverse locatiesSamen met de Buurtvereniging Willige Langerak en museum De Wielewaal organiseert Stichting Kunst en Cultuur Lopik een rondje Willige Langerak. Bezoekers kunnen luisteren bij de buren naar muziek van onder meer BB Queenies en verhalen uit de omgeving. In vier groepen langs vier 'huiskamers'. Start vanaf het buurthuis om 19.30 uur; koffie van 19.15 uur. Locaties: Muziekkamer van Ton en Gertje, Museum de Wielewaal, De Oude School en het buurthuis. Kosten 10 euro, te betalen bij entree. Aanmelden via dienyscheffer@outlook.com. Informatie: www.kunstencultuurlopik.nl.

Linedance avond The White Horse Dancers
20:00-01:00 Cabauw, In ’t Witte Paard, Cabauwsekade 42Linedance avond The White Horse Dancers voor groot en klein, om gezellig te kijken of mee te doen. Deur open vanaf 19.45 uur. Entree 6 euro per persoon.

Toneelvereniging Jan Claussen speelt Baas boven baas
20:00 Linschoten, Dorpshuis De VaartToneelvereniging Jan Claussen speel de vrolijke komedie 'Baas boven baas', waarin de directeur van warenhuis Droom & Vreesman met pensioen gaat en een opvolger zoekt, goed voor een hevige strijd tussen de personeelsleden. Ondertussen gaat de verkoop gewoon door en bezoekt een aantal vreemde klanten het warenhuis. Losjes gebaseerd op de komische 70’er jaren tv-serie 'Are you being served'. Middagvoorstelling: 14.30 uur, zaal open om 14.00 uur. Avondvoorstelling: 20.00 uur, zaal open op 19.30 uur. Kaarten kosten 11 euro, verkrijgbaar in Dorpshuis De Vaart.

De Schakel: Acht(erbakse) Vrouwen
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3Na het succes van de musical ‘ Zusters in Zaken’ komt Theatergroep de Schakel met 'Acht(erbakse) Vrouwen’; een muzikale misdaadcomedy naar het vermaarde stuk 'Huit Femmes' van de Franse schrijver en filmregisseur Robert Thomas. Waarin acht vrouwen elkaar naar het leven staan na een moord in een chique huis. Met live muziek door pianist Gert van Zoelen. Speeldata: 5, 6, 12 en 13 april. Kaarten verkrijgbaar via de website van het theater: www.fulcotheater.nl

dinsdag 16 april

OV-spreekuur in de Bibliotheek IJsselstein
10:00-11:30 IJsselstein, bibliotheek, Overtoom 7Inloop voor iedereen met vragen over het openbaar vervoer, ov-chipkaart, ov-pay en meer. Deelname gratis. Aanmelden niet nodig. Elke derde dinsdag van de maand.

woensdag 17 april

Eetsaam IJsselstein
17:30-19:15 IJsselstein, De Weiderij, Prins Bernhardlaan 22Voor wie behoefte heeft aan gezelschap tijdens het eten of gewoon een warme maaltijd. Inloop 17.45 uur. Kosten 2 euro. Opgeven bij EetsaamlJsselstein@gmail.com. Dit is een project van de gezamenlijke kerken in IJsselstein (IKO).

The Kik: Bal Populaire
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3Levensliederen, smartlappen en tranentrekkers: het was een kwestie van tijd voordat The Kik, onder aanvoering van Dave von Raven, zich eraan zou wagen. Liedjes waarin gezelligheid en ambiance de boventoon voeren, ruimte is voor nostalgie en romantiek en waar melancholie steeds op de loer ligt. Prijs: 29,50 euro. Kaarten en informatie via www.fulcotheater.nl.

donderdag 18 april

Welkom in de Ontmoetingskerk
10:00-11.30 IJsselstein, Ontmoetingskerk, Andorrastraat 2Iedereen elke donderdagochtend welkom voor een gezellig kopje koffie of thee. Ook ruimte voor een goed gesprek of een (hulp)vraag.

Girls on Fire: Opvliegers
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3De vriendinnen Lone van Roosendaal, Cystine Carreon en Hilke Bierman brengen in hun feel-good show ' Opvliegers Girls on Fire!' bekende hits die elke vrouw kan meezingen, zoals ‘I'm Every Woman', ‘Respect', ‘Girls Just Wanna Have Fun' en ‘Telkens weer', afgewisseld met hun herkenbare, persoonlijke, ontroerende en hilarische verhalen over hoe 50 ze eigenlijk zijn. Prijs: 29.50 euro. Kaarten en informatie via www.fulcotheater.nl.

vrijdag 19 april

Digi-inloop Bibliotheek IJsselstein
10:00-12:00 IJsselstein, bibliotheek, Overtoom 7Voor iedereen met vragen over bijvoorbeeld bestanden verplaatsen, videobellen, whatsapp of e-mailen. Of bij alle andere vragen over laptop, tablet of smartphone. Deelname is gratis. Kom langs bij de Digi-inloop. Neem bij voorkeur eigen apparaat mee. Elke vrijdagochtend.

Gezellige inloop Huis 10
10:30-12:00 IJsselstein, bibliotheek, Overtoom 7Huis 10 is een gezellige plek in het souterrain van de bibliotheek in IJsselstein. Een plaats van ontmoeting, een gezellig praatje of een goed gesprek, voor activiteiten en omzien naar elkaar. Schuif lekker aan. Aanmelden niet nodig. Koffie gratis. Elke vrijdag.

Gezamenlijk concert CRM Deo Datus en COV IJsselstein
20:00 IJsselstein, Sint Nicolaasbasiliek, St. Nicolaasstraat 12 Gezamenlijk concert CRM Deo Datus en COV IJsselstein met op het programma werken van onder anderen Gabriël Fauré, César Franck, Francis Poulenc en Felix Mendelssohn. Kaarten à 25 euro, inclusief programmaboekje, te reserveren via concertcovdd@gmail.com. Voorverkoop ook in de IJsselsteinse bibliotheek op vrijdag 5 april, zaterdag 6 april, vrijdag 12 april en zaterdag 13 april; tussen 13.00 en 16.00 uur.

Muzikaal feestje in De Kajuit
20:00-23:00 IJsselstein, Museum IJsselstein, Walkade 2-4Een muzikale avond voor oud-Kajuiters en nieuwe belangstellenden. Popprofessor Joost Augusteijn brengt verrassende verhalen, grappige video’s en veel muziek, in combinatie met een popkwis. Na afloop worden tracks en verzoekjes gedraaid uit de periode 1973-1987. Volop gelegenheid om herinneringen op te halen. Kosten 15 euro, inclusief kopje koffie/thee bij binnenkomst. Aanmelden via aanmelden@museumijsselstein.nl o.v.v. Kajuit avond.

zaterdag 20 april

Ophaaldag rommelmarkt Willige Langerak
09:00-12:00 Willige LangerakEr worden weer spullen opgehaald voor de rommelmarkt van Willige Langerak. Heeft u goede, bruikbare spullen? Neem dan contact op met Wiljan den Boer, telefoon 06-46558079 of Ad Spek, telefoon 06-22879142.

Gratis maaltijd Jesus Revival Church
16:30-19:00 IJsselstein, Studio10, Televisiebaan 143Jesus Revival Church verzorgt een gratis maaltijd. Iedereen is welkom. Om 16.30 uur is de inloop, daarna rond 17.00/17.30 uur samen aan tafel. Elke zaterdag.

donderdag 25 april

Welkom in de Ontmoetingskerk
10:00-11.30 IJsselstein, Ontmoetingskerk, Andorrastraat 2Iedereen elke donderdagochtend welkom voor een gezellig kopje koffie of thee. Ook ruimte voor een goed gesprek of een (hulp)vraag.

vrijdag 26 april

Digi-inloop Bibliotheek IJsselstein
10:00-12:00 IJsselstein, bibliotheek, Overtoom 7Voor iedereen met vragen over bijvoorbeeld bestanden verplaatsen, videobellen, whatsapp of e-mailen. Of bij alle andere vragen over laptop, tablet of smartphone. Deelname is gratis. Kom langs bij de Digi-inloop. Neem bij voorkeur eigen apparaat mee. Elke vrijdagochtend.

Gezellige inloop Huis 10
10:30-12:00 IJsselstein, bibliotheek, Overtoom 7Huis 10 is een gezellige plek in het souterrain van de bibliotheek in IJsselstein. Een plaats van ontmoeting, een gezellig praatje of een goed gesprek, voor activiteiten en omzien naar elkaar. Schuif lekker aan. Aanmelden niet nodig. Koffie gratis. Elke vrijdag.

Klassiek Appeltaartconcert
14:30-16:00 IJsselstein, Ontmoetingskerk, Andorrastraat 2Klassieke muziek en appeltaart voor iedereen. Met optreden Strijktrio Appelfusie en een verhalenverteller. In samenwerking met Stichting Appeltaartconcerten. Toegang 5 euro, inclusief appeltaart, koffie/thee;, bij de ingang contant te voldoen. Inloop vanaf 14.00 uur. Kaarten reserveren noodzakelijk, tot en met 24 april via zin@pgij.nl of www.appeltaartconcerten.nl. Info via tel. 030-6884113.

zaterdag 27 april

Gratis maaltijd Jesus Revival Church
16:30-19:00 IJsselstein, Studio10, Televisiebaan 143Jesus Revival Church verzorgt een gratis maaltijd. Iedereen is welkom. Om 16.30 uur is de inloop, daarna rond 17.00/17.30 uur samen aan tafel. Elke zaterdag.

woensdag 1 mei

Kinderworkshop synthesizer maken
11:00-12:30 IJsselstein, Museum IJsselstein, Walkade 2-4Grafiet Synthesizer workshop voor kinderen van 8 tot en met 14 jaar. In kader expositie jeugdsoos De Kajuit. Samen met geluidskunstenaar Dewi de Vree muziek maken door te tekenen. Aan het einde van de workshop improvisatie doen met alle getekende instrumenten. Prijs: 10 euro. Aanmelden via aanmelden@museumijsselstein.nl o.v.v. Grafiet Synthesizer.

donderdag 2 mei

Welkom in de Ontmoetingskerk
10:00-11.30 IJsselstein, Ontmoetingskerk, Andorrastraat 2Iedereen elke donderdagochtend welkom voor een gezellig kopje koffie of thee. Ook ruimte voor een goed gesprek of een (hulp)vraag.

Muzikale kinderworkshop 'De piraatjes van de Kajuit'
15:00-15:30 IJsselstein, Museum IJsselstein, Walkade 2-4Zelf muziek maken als een echt piraatje aan boord van de Kajuit. Voor kinderen van 4 tot en met 7 jaar. Onder leiding van muziekdocent Floor aan de slag met liedjes en instrumenten. Deelname gratis. Ook op vrijdag 3 mei. Aanmelden via aanmelden@museumijsselstein.nl o.v.v. muziekworkshop en gewenste datum.

vrijdag 3 mei

Digi-inloop Bibliotheek IJsselstein
10:00-12:00 IJsselstein, bibliotheek, Overtoom 7Voor iedereen met vragen over bijvoorbeeld bestanden verplaatsen, videobellen, whatsapp of e-mailen. Of bij alle andere vragen over laptop, tablet of smartphone. Deelname is gratis. Kom langs bij de Digi-inloop. Neem bij voorkeur eigen apparaat mee. Elke vrijdagochtend.

Gezellige inloop Huis 10
10:30-12:00 IJsselstein, bibliotheek, Overtoom 7Huis 10 is een gezellige plek in het souterrain van de bibliotheek in IJsselstein. Een plaats van ontmoeting, een gezellig praatje of een goed gesprek, voor activiteiten en omzien naar elkaar. Schuif lekker aan. Aanmelden niet nodig. Koffie gratis. Elke vrijdag.

Dorpscafé in de Raadzaal Polsbroek
12:30-18:00 Polsbroek, voormalige raadzaalElke eerste vrijdag van de maand opent het Dorpscafé in de Raadzaal haar deuren. Met om 12.30 uur een gezamenlijke warme maaltijd, om 14.00 uur een activiteit, om 15.00 uur koffie en thee, om 17.00 uur Vrijmibo met lekkere hapjes. Opgave voor de activiteiten is niet nodig, met uitzondering van de warme maaltijd. Reserveer een plek aan de raadstafel door te mailen naar info@wendela.org of bel 0182-309626.

Muzikale kinderworkshop 'De piraatjes van de Kajuit'
15:00-15:30 IJsselstein, Museum IJsselstein, Walkade 2-4Zelf muziek maken als een echt piraatje aan boord van de Kajuit. Voor kinderen van 4 tot en met 7 jaar. Onder leiding van muziekdocent Floor aan de slag met liedjes en instrumenten. Deelname gratis. Ook op donderdag 2 mei. Aanmelden via aanmelden@museumijsselstein.nl o.v.v. muziekworkshop en gewenste datum.

zaterdag 4 mei

Gratis maaltijd Jesus Revival Church
16:30-19:00 IJsselstein, Studio10, Televisiebaan 143Jesus Revival Church verzorgt een gratis maaltijd. Iedereen is welkom. Om 16.30 uur is de inloop, daarna rond 17.00/17.30 uur samen aan tafel. Elke zaterdag.

donderdag 9 mei

Welkom in de Ontmoetingskerk
10:00-11.30 IJsselstein, Ontmoetingskerk, Andorrastraat 2Iedereen elke donderdagochtend welkom voor een gezellig kopje koffie of thee. Ook ruimte voor een goed gesprek of een (hulp)vraag.

vrijdag 10 mei

Digi-inloop Bibliotheek IJsselstein
10:00-12:00 IJsselstein, bibliotheek, Overtoom 7Voor iedereen met vragen over bijvoorbeeld bestanden verplaatsen, videobellen, whatsapp of e-mailen. Of bij alle andere vragen over laptop, tablet of smartphone. Deelname is gratis. Kom langs bij de Digi-inloop. Neem bij voorkeur eigen apparaat mee. Elke vrijdagochtend.

Gezellige inloop Huis 10
10:30-12:00 IJsselstein, bibliotheek, Overtoom 7Huis 10 is een gezellige plek in het souterrain van de bibliotheek in IJsselstein. Een plaats van ontmoeting, een gezellig praatje of een goed gesprek, voor activiteiten en omzien naar elkaar. Schuif lekker aan. Aanmelden niet nodig. Koffie gratis. Elke vrijdag.

zaterdag 11 mei

Imkeren in Linschoten
13:00 Linschoten, Bijenstal ECO-park, WeidepadLinschotense imkers nodigen iedereen uit om dit seizoen 'samen een uurtje in de bijen te werken' in de bijenstal in het Eco-park. Aantal imkerpakken beschikbaar voor zowel volwassen als voor kinderen. Deze keer: Zwermverhindering. Informatie: www.linschotennatuurlijk.nl

Gratis maaltijd Jesus Revival Church
16:30-19:00 IJsselstein, Studio10, Televisiebaan 143Jesus Revival Church verzorgt een gratis maaltijd. Iedereen is welkom. Om 16.30 uur is de inloop, daarna rond 17.00/17.30 uur samen aan tafel. Elke zaterdag.

donderdag 16 mei

Welkom in de Ontmoetingskerk
10:00-11.30 IJsselstein, Ontmoetingskerk, Andorrastraat 2Iedereen elke donderdagochtend welkom voor een gezellig kopje koffie of thee. Ook ruimte voor een goed gesprek of een (hulp)vraag.

vrijdag 17 mei

Digi-inloop Bibliotheek IJsselstein
10:00-12:00 IJsselstein, bibliotheek, Overtoom 7Voor iedereen met vragen over bijvoorbeeld bestanden verplaatsen, videobellen, whatsapp of e-mailen. Of bij alle andere vragen over laptop, tablet of smartphone. Deelname is gratis. Kom langs bij de Digi-inloop. Neem bij voorkeur eigen apparaat mee. Elke vrijdagochtend.

Gezellige inloop Huis 10
10:30-12:00 IJsselstein, bibliotheek, Overtoom 7Huis 10 is een gezellige plek in het souterrain van de bibliotheek in IJsselstein. Een plaats van ontmoeting, een gezellig praatje of een goed gesprek, voor activiteiten en omzien naar elkaar. Schuif lekker aan. Aanmelden niet nodig. Koffie gratis. Elke vrijdag.

zaterdag 18 mei

Gratis maaltijd Jesus Revival Church
16:30-19:00 IJsselstein, Studio10, Televisiebaan 143Jesus Revival Church verzorgt een gratis maaltijd. Iedereen is welkom. Om 16.30 uur is de inloop, daarna rond 17.00/17.30 uur samen aan tafel. Elke zaterdag.

dinsdag 21 mei

OV-spreekuur in de Bibliotheek IJsselstein
10:00-11:30 IJsselstein, bibliotheek, Overtoom 7Inloop voor iedereen met vragen over het openbaar vervoer, ov-chipkaart, ov-pay en meer. Deelname gratis. Aanmelden niet nodig. Elke derde dinsdag van de maand.

donderdag 23 mei

Welkom in de Ontmoetingskerk
10:00-11.30 IJsselstein, Ontmoetingskerk, Andorrastraat 2Iedereen elke donderdagochtend welkom voor een gezellig kopje koffie of thee. Ook ruimte voor een goed gesprek of een (hulp)vraag.