• De prille fruit- en groenteplantjes kunnen de koude grond in.
• De prille fruit- en groenteplantjes kunnen de koude grond in. Foto: Agnes Jonker

Wijktuin klaar voor nieuwe lente

IJSSELSTEIN • Het nieuwe seizoen staat voor de deur voor Wijktuin Achterveld&Groenvliet aan de Achtersloot in IJsselstein. Net voor de start van het seizoen nam tuinbaas Hans Rijkse afscheid, maar nieuwe vrijwilligers staan klaar om in april de tuin weer wat vaker open te stellen voor het publiek en lessen Natuur- en Milieueducatie staan in de agenda geboekt.  

De Wijktuin aan de Achtersloot bestaat al sinds 2016. Het is inmiddels een vaste waarde voor de buurt en voor de basisscholen in de stad. Onder de paraplu van Stichting Pulse en met de hulp van vele vrijwilligers en van imkers van de Bijenvereniging is de Wijktuin uitgegroeid tot een pareltje. Een tuin met vele vrienden die bij de aankoop van groente en fruit een bescheiden voordeel genieten. Maar ook een tuin met het best bewaarde geheim van de stad, de culinaire hoogstandjes van WijKoken. 

Mensen van het eerste uur doen geleidelijk een stapje terug, nieuwelingen staan klaar om taken over te nemen. De Wijktuin kijkt nu uit naar een allround tuinder die het gat kan vullen dat tuinbaas Hans Rijkse achterlaat. 

De afgelopen wintermaanden is de tuin in gereedheid gebracht voor het nieuwe seizoen. Op zaterdag 16 maart tijdens NLDoet zijn de laatste klussen uitgevoerd. Vanaf 8 april gaat de tuin weer vaker open. En er is al iets om naar uit te kijken in mei: aardbeien van de koude grond!

Voor meer informatie, kijk op de site van stichting Pulse.