Deo Datus en COV samen in concert

ijsselstein • In IJsselstein gaan meer en meer IJsselsteinse cultuurdragers samenwerken om bijzondere producties te doen ontstaan. In dat kader geven oratoriumvereniging COV en Christelijk Regionaal Mannenkoor Deo Datus vrijdagavond 19 april een gezamenlijk concert in de Nicolaasbasiliek.

Over het programma willen beide koren nog niet helemaal uitweiden, maar zeker is wel dat worden uitgevoerd werken van Gabriel Fauré, waaronder diens Requiem en Cantique de Jean Racine, en van César Franck, de Psalm 150 en Panis Angelicus, maar ook werken van Francis Poulenc en Felix Mendelssohn. Voor dit project met Franstalige en Latijnse koorwerken heeft Deo Datus ook zeven projectzangers van buiten aangetrokken.  

De kaartverkoop is inmiddels gestart. Kaarten, tevens programmaboekje, kosten 25 euro en zijn te reserveren via concertcovdd@gmail.com onder vermelding van het aantal gewenste kaarten en onder welke naam. In het antwoord staat vervolgens hoe er kan worden betaald. De kaarten liggen vervolgens klaar bij de ingang van de basiliek.

Verkoop in de bibliotheek

Op een aantal momenten zijn leden van zowel COV als Deo Datus aanwezig in de Bibliotheek IJsselstein aan de Overtoom om kaarten te verkopen. Dit doen zij op vrijdag 5 april, zaterdag 6 april, vrijdag 12 april en zaterdag 13 april steeds tussen 13.00 en 16.00 uur. 

Het concert begint om 20.00 uur. Indien voorradig zijn er nog kaarten te koop bij de ingang.