Afbeelding

Celstraffen voor IJsselsteinse drugsbende

Nieuws

IJSSELSTEIN • Vier mannen uit IJsselstein (in de leeftijd van 19 tot 24 jaar) zijn veroordeeld tot celstraffen, omdat ze maandenlang een cocaïnehandel in en rond IJsselstein hebben gerund. 

Twee IJsselsteiners zijn, naast de handel in drugs, ook veroordeeld voor het in brand steken van een auto in Nieuwegein. Zij kregen hierdoor de zwaarste straffen: allebei 30 maanden celstraf. Ook de vordering van 3500 euro aan de eigenaar van de auto wees de rechtbank toe.

Door hun deelname in het handelen in drugs kregen de andere twee mannen (broers van 20 en 24 jaar oud) ook celstraffen opgelegd. Beide kregen een celstraf van acht maanden, waarbij voor de 24-jarige man een voorwaardelijk straf van twee maanden geldt. 

Tegen de mannen waren hogere celstraffen (van 15 maanden tot vier jaar) door het Open Ministerie geëist, maar de rechtbank oordeelde anders.

Wel verwoordde de rechtbank het zeer ernstig te vinden dat de mannen met name rondom een locatie van het Leger des Heils in Utrecht actief waren. De cocaïne werd vooral verkocht aan kwetsbare en verslaafde mensen die verbleven op deze locatie en hier begeleiding kregen. 

Tijdens de behandeling van de strafzaak hebben de vier mannen hun aandeel in de drugshandel ontkend.