Werkzaamheden aan dijk en oever Hollandsche IJssel

montfoort/oudewater • In opdracht van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden is aannemersbedrijf Straver & Zn. gestart met de werkzaamheden aan de zuidzijde van de Hollandsche IJssel ter hoogte van de Oudeweg in Oudewater. De aan- en afvoer van de bouwmaterialen zal over de Provincialeweg N228 met vrachtwagens plaatsvinden naar het depot tegenover Willeskop nummer 77 te Montfoort. Vanaf daar zullen de bouwmaterialen over het water getransporteerd worden naar de locatie van de werkzaamheden. De werkzaamheden vinden plaats vanaf het water, waarbij er wordt gewerkt met een kraan vanaf het ponton.

De werkzaamheden bestaan uit het verbeteren van de oever door middel van het plaatsen van een nieuwe hardhouten damwand over een traject van 1 kilometer en een deel van 50 meter met een kunststof damwand. Verspreid over het gehele traject wordt er klei op de dijk aangebracht. Het herstel is nodig omdat de oevers niet overal stevig genoeg zijn. De werkzaamheden zullen naar verwachting eind november afgerond worden.

Voor onverhoopte calamiteiten gedurende deze periode is het aannemersbedrijf 24/7 bereikbaar. De contactgegevens zijn te vinden op de site van het hoogheemraadschap onder onder dijk- en oeververbetering Willeskop. Daarnaast zal de omgevingsmanager van de aannemer vier dagdelen per week, voornamelijk tussen 09.00 en 12.00 uur aanwezig zijn in de bouwkeet op het depot op Willeskop en is daar bereikbaar via telefoon 06-81965190.