• Bij de Grote- of Sint-Janskerk in de Montfoortse binnenstad.
• Bij de Grote- of Sint-Janskerk in de Montfoortse binnenstad. Foto: Stichting Oud Montfoort

Elke zaterdag stadswandeling door Montfoort

Nieuws

MONTFOORT • Deze zomer verzorgen de stadsgidsen van Montfoort elke zaterdag een rondleiding door de historische IJsselstad.

De stadswandelingen starten steeds om 13.30 uur vanaf Stadsmuseum De Knoperij in de Keizerstaat, waarna een kundige gids van alles uit de doeken zal doen over het ontstaan van de stad, de roemruchte burggraven en hun kasteel, het bijzondere van het Oude Stadhuis, over de knopendraaiers en over nog veel meer. 

De gids maakt deel uit van een team van dertien opgeleide stadsgidsen van Stichting Oud Montfoort. De wandelingen gaan door tot Open Monumentendag in september.

Aanmelden kan via info@oudmontfoort.nl, maar spontaan langskomen op zaterdag bij De Knoperij kan ook. De route van 1,5 uur gaat langs de belangrijkste monumenten. De kosten bedragen 4 euro per persoon. Minimum aantal deelnemers is twee.

Stichting Oud Montfoort verzorgt daarnaast ook rondleidingen en lezingen op maat voor zelf samen gestelde groepen en specifieke wensen. Het is mogelijk om verschillende onderdelen van rondleidingen te combineren, aanvangstijd en tijdsduur kunnen naar wens worden aangepast of er kan een specifiek monument bezocht worden. Voor meer informatie en boeken: www.oudmontfoort.nl/stadswandeling of stuur een mail naar info@oudmontfoort.nl of bel 0348-472485.