De Schakel terug met komische musical Zusters in Zaken

ijsselstein • Theatergroep De Schakel uit IJsselstein brengt al meer dan 65 jaar bijzondere stukken op de bühne. Met zo'n 30 amateurspelers en een eigen regisseur werken ze ieder half jaar aan een nieuwe voorstelling. Na tweeëneenhalf jaar afwezigheid door de coronacrises staat De Schakel weer op het podium van het Fulcotheater. Dit wordt gevierd met een herhaling van de komische musical Zusters in Zaken.

De musical was in het seizoen 2013/2014 met elf uitverkochte zalen al een groot succes. In de afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de totstandkoming van een nieuwe reeks voorstellingen. De cast bestaat uit 22 acteurs en actrices, die vele zang, dans- en toneelrepetities hebben doorstaan om het publiek op een swingende voorstelling te trakteren. De groep wordt tijdens de voorstellingen begeleid door een zevenkoppige live-band.

Het verhaal

Moeder Overste en haar nonnen verkeren in grote moeilijkheden: de orde is bijna failliet en het Bisdom dreigt het klooster binnenkort te gaan sluiten. Dat willen de nonnen natuurlijk zien te voorkomen. Maar aangezien er weinig godswondertjes te verwachten zijn, zullen zij zélf de handen uit de habijten moeten steken. Dat lijkt te gaan lukken, totdat de Monseigneur er lucht van krijgt. En dan rijst de grote vraag: wie doet er water bij de miswijn?

Zusters in Zaken is te zien op 24, 25, 31 maart en 1 april in het Fulcotheater. Aanvang: 20.00 uur. Zie ook www.theatergroepdeschakel.nl.