Auto volledig uitgebrand na brandstichting

ijsselstein • Een geparkeerde auto in de Istanbulstraat in IJsselstein is in de nacht van dinsdag 14 op woensdag 15 maart volledig uitgebrand. De brandweer gaat uit van brandstichting. Hulpdiensten kregen rond 01.00 uur melding van de brand. Politie en brandweer zijn direct ter plaatse gegaan. Twee andere voertuigen raakten ook beschadigd. De politie roept mensen op zich te melden die informatie hebben, bijvoorbeeld via camerabeelden van een deurbel of dashcam. Bel 0900- 8844, of anoniem 0800-7000. Het is niet de eerste keer dat in IJsselstein auto's in brand zijn gestoken.


Meldingen leiden tot aanhouding drugsdealer

montfoort • Een drugsdealer die handelde vanuit een niet nader bekend gemaakte woning in Montfoort is donderdag door de politie opgepakt. De politie had vanuit meerdere bronnen in de desbetreffende wijk melding gekregen over de drugshandel, onder meer via Meld Misdaad Anoniem.

Voorafgaand aan de aanhouding heeft de politie de woning in Montfoort herhaaldelijk geobserveerd. Op een gegeven moment kon de politie een koper onderscheppen en de dealer betrappen en aanhouden. De zaak is verder in onderzoek.

De politie is opgetogen over de meldingen die over de drugdealer zijn gedaan. ''Dankzij informatie die vanuit de wijk werd gedeeld hebben wij ons werk kunnen doen.''