• De ondertekening van de intentieverklaring.
• De ondertekening van de intentieverklaring. Foto: Elvira Schenk

Project Schuldhulpmaatje tegen armoede officieel van start

Algemeen

MONTFOORT • In de gemeente Montfoort gaat per 1 mei het project Schuldhulpmaatje officieel van start.

De gemeente Montfoort, vertegenwoordigd door wethouder Kees van Dalen en Stichting Schuldhulpmaatje Montfoort-Linschoten hebben daartoe afgelopen donderdag een intentieverklaring getekend. 

Schuldhulpmaatje Montfoort–Linschoten is een initiatief van de zes kerken van Montfoort en Linschoten. Onderling mogen ze dan verschillen, maar samen zijn ze het eens over één gezamenlijk doel: “Mensen die moeite hebben om rond te komen moeten geholpen worden.” Schuldhulpmaatje is ontstaan vanuit de diaconie en is er voor iedereen. Gelovig of niet.
Door samen te werken met de gemeente en maatschappelijke organisaties wil Schuldhulpmaatje een structurele bijdrage leveren aan het oplossen van de toenemende schuldenproblematiek. Met getrainde vrijwilligers worden mensen op deskundige en persoonlijke wijze geholpen. Deze vrijwilligers worden schuldhulpmaatjes genoemd. De schuldhulpmaatjes zijn er voor iedereen die zorg, aandacht en ondersteuning nodig heeft op financieel gebied.

Wethouder Van Dalen: “De gemeente en Schuldhulpmaatje zullen met elkaar samenwerken en elkaar aanvullen in de strijd tegen armoede.”