Afbeelding
Foto: Stichting Veteranen Search Team

Veteranen Search Team komt naar Stichting Veteranen Lopikerwaard in Montfoort

Algemeen

MONTFOORT • Het Veteranen Search Team (VST) neemt regelmatig, op verzoek van de politie, deel aan zoekacties naar een vermist persoon of goederen. Zo hebben zij onder andere meegeholpen bij de zoekacties naar Anne Faber, Gino van der Straeten en Hebe en Sanne. Op zaterdag 25 maart is het team te gast bij de Stichting Veteranen Lopikerwaard in Montfoort om te komen vertellen over hun activiteiten.

De VST bestaat uit ongeveer 2500 vrijwilligers die voor 85% bestaat uit nog actief dienende veteranen. De veteranen zijn uitgezonden geweest van Libanon tot Mali en Afghanistan. De resterende 15% wordt ingevuld door andere geüniformeerde beroepen als politie, brandweer ambulance verpleegkundige en boswachters. 

Steeds vaker doet de politie een beroep op de VST om te helpen bij zoekacties. Dit gebeurt gemiddeld 50 keer per jaar. Onder hun eigen motto ‘Quietis Semper et Paratus’ (vrij vertaald ‘Altijd kalm en paraat’) is de VST in staat om bij urgente vermissingen binnen twee uur met zowel personeel als met specialistisch materieel in actie te komen.

De Stichting Veteranen Lopikerwaard heeft het VST uitgenodigd hun verhaal te komen vertellen voor zowel de veteranen uit de Lopikerwaard als ook voor geïnteresseerde niet-veteranen.  

De bijeenkomst vindt plaats in de Raadszaal van het Huis van Montfoort op zaterdag 25 maart van 16.00 – 18.00 uur. De toegang is gratis.

Gezien het beperkt aantal plaatsen raadt de stichting belangstellenden aan zich vooraf aan te melden. Dit kan via info@veteranen-lopikerwaard.nl.