donderdag 16 maart

Spelavond 't Wilgegat
19:30 Willige Langerak, Buurthuis ’t Wilgegat
Gezellig klaverjassen, rummikubben of biljarten. Het klaverjassen en biljarten begint om 19.30 uur, het rummikubben om 20.00 uur. Uitslag 2 maart: Lineke Noorland won het rummikubben met 16 strafpunten; Gijs Schep het klaverjassen met 5548 punten. Nieuwe deelnemers welkom.

Fabian Franciscus: Lekker gezellig!
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
'Lekker gezellig! is de derde show van cabaretier Fabian Franciscus. Met zijn kenmerkende sympathiek, ontwapenende en vooral ook bange houding trotseert hij het leven. Niet met heel veel succes overigens, maar juist dat maakt het zo leuk. Prijs: 21,50 euro. Kaarten en informatie via www.fulcotheater.nl.

vrijdag 17 maart

Digi-inloop Bibliotheek IJsselstein
10:00-12:00 uur IJsselstein, Bibliotheek IJsselstein, Overtoom 7
Voor iedereen met vragen over bijvoorbeeld bestanden verplaatsen, videobellen, whatsapp of e-mailen. Of bij alle andere vragen over laptop, tablet of smartphone. Kom langs bij de Digi-inloop. Deelname is gratis. Neem bij voorkeur je eigen apparaat mee. Elke vrijdagochtend.

Welkom in Huis 10
10:30-12:00 IJsselstein, Huis 10, Doelenstraat 10
Huis 10 is een warme plek in het centrum van IJsselstein. Een plaats van ontmoeting, een gezellig praatje of een goed gesprek, voor activiteiten en omzien naar elkaar. Iedereen kan aanschuiven. Aanmelden is niet nodig. Elke vrijdagochtend.

Digi Café Linschoten
13:30-16:00 Linschoten, Huis van Ervaring, Laan van Rapijnen 36
Voor wie handiger wil worden met computer, smartphone of tablet. Onder begeleiding van twee vrijwilligers oefenen en digitale vragen stellen over bijvoorbeeld whatsappen, sms-en of mailen, over praktische apps en een e-book downloaden. Neem bij voorkeur eigen apparatuur opgeladen mee. Elke derde vrijdag van de maand.

Crazy Little Things: Queen, the story
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
Na optredens op grote podia en festivals komt de zevenkoppige groep Crazy Little Things nu met een speciaal theaterprogramma. De band wil maar één ding en dat is de legendarische live-shows en de vintage sound van Queen in het theater tot leven brengen. Zonder opplaksnorren, rare pakjes of gesjoemel met de toonsoorten. Prijs 27 euro. Kaarten en informatie via www.fulcotheater.nl.

zaterdag 18 maart

IVN Opruimactie Zwerfvuil
10:00-11:30 Nieuwgein, vanaf MEC, Park Oudegein
IVN Natuureducatie, afdeling Nieuwegein/IJsselstein, doet mee aan de opruimactie zwerfvuil. Start vanaf het MEC in Park Oudegein. De feitelijke locatie wordt nog vastgesteld aan de hand van de hoeveelheid zwerfvuil, mogelijk langs de Lek. Vertrek per fiets. Voor afvalknijpers en vuilniszakken wordt gezorgd. Aanmelden via publieksactiviteit@ivn-nijeo.nl

Landelijke Opschoondag
10:00-11:30 Montfoort, Linschoten
Tijd om de eigen leefomgeving weer eens goed te ontdoen van het vele zwerfvuil. Samen met buren, kinderen of aanhaken bij de vele andere vrijwilligers. Start om 10.00 uur. In Montfoort vanaf de parkeerplaats van het Hofplein; in Linschoten vanaf de parkeerplaats achter De Vaart. Voor prikstokken en vuilniszakken wordt gezorgd, breng zelf tuin/werk handschoenen mee. Na afloop een kop koffie/thee. Aanmelden gewenst via z.ambassadeurs@gmail.com of bel 06-19468944.

Viering Jong van Geest
19:00 Montfoort, Johannes de Doper Kerk, Pastor Spaanplein 2
De Jong van Geest Viering is een nieuwe, andersoortige viering, gericht op alle leeftijden en voor mensen die Jong van Geest zijn. Thema: Keuzes maken. Interactief samenzijn met verhaal, traditie en muziek. Iedereen die wil meebeleven is welkom. Na afloop is er een hapje en een drankje.

Voorjaarsconcert met verloting
20:00-22:00 Benschop, Muziekgebouw, Koningin Wilhelminastraat 31
Muziekvereniging Onderling Genoegen uit Benschop presenteert een voorjaarsconcert met verloting in samenwerking met muziekvereniging Sint Carolus uit Montfoort. Met allerlei genres muziek. Ook de slagwerkgroep is van de partij. Aanvang 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur. De entree is gratis en na afloop is er een verloting met mooie prijzen.

zondag 19 maart

Opening Voorjaarsexpositie Sille Gallery
12:00-17:00 Oudewater, Sille Gallery, Goudsestraatweg 8
Feestelijke middag rond opening Voorjaarsexpositie. Deze keer met een ruime groep kunstenaars die al langere tijd verbonden is aan Sille Gallery. Van cortenstaal, glas en keramirek tot brons, fotografie, schilderkunst en wandobjecten. Gelegenheid om kennis te maken met de kunstenaars en het glas te heffen. Alle informatie over de kunstenaars en openingstijden: www.sillegallery.com.

Tosca Niterink & Anita Janssen
15:00-17:00 Montfoort, Zalencentrum St. Joseph, Heiliglevenstraat b4
De theatervoorstelling 'De poncho must go on' met de jongste avonturen van de uitgetamponeerde maar onvermoeibare en altijd vrolijke globetrotters Tosca Niterink & Anita Janssen. Met een geheel verzorgde busreis naar Tjernobyl, een bezoekje aan het Penispark in Zuid Korea, het blauwe huis in Mexico, gelardeerd met komische filmbeelden. Toegang 15 euro. Tickets via: www.cultureelmontfoort.nl

Melanie & Friends: met Bram Boender
14:30 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
Melanie Ryan verzorgt ieder jaargetijde een muzikale voorstelling samen met een steeds andere gastartiest. Naast duetten en covers, zingen beide artiesten ook nummers uit hun eigen repertoire. Deze keer met singer-songwriter Bram Boender. Prijs: 14,50 euro. Informatie en kaarten via www.fulcotheater.nl

dinsdag 21 maart

Lees & Ontmoet
10:00-12:00 IJsselstein, bibliotheek, Overtoom 7
Inwoners van IJsselstein die het leuk vinden om te lezen en mensen te ontmoeten zijn welkom bij Lees & Ontmoet in de Bibliotheek. Meedoen is gratis, aanmelden is niet nodig. Elke derde dinsdag van de maand. In een kleine groep praten de deelnemers aan de hand van een column, artikel, gedicht, of zelfs een foto.

KBO wandelochtend
10:30-12:00 IJsselstein, vanaf Fulcotheater, Overtoom 3
Iedere dinsdagmorgen wandelen en een frisse neus halen. Na afloop terug in het Fulcotheater koffie drinken (voor eigen rekening). Het gaat niet om het aantal kilometers, maar om de gezelligheid. Aanmelden vooraf is niet nodig. Ook niet-leden welkom.

Seniorenmiddag Willige Langerak
14.30 Schoonhoven, De Bron, de Montignylaan 15A
De heer Van de Leur komt vertellen over 'smaak en kwaliteit'. Er zijn lekkere dingen die geproefd kunnen worden en hij vertelt over de relatie tussen smaak en kwaliteit. Heel belangrijk voor senioren. Kosten 5 euro, inclusief koffie/thee met lekkers.

woensdag 22 maart

'De Kruisweg' bij Passage
19:45 Lopik, De Schaapkooi, Dorpstraat 34
Mevrouw N. Rijneveld - Schep zal een presentatie geven over de 'de Kruisweg. Dit is een traditioneel onderdeel van de voorbereiding op het Paasfeest. De kruisweg stelt in staat stil te staan bij de gebeurtenissen van Jezus' lijdensweg aan de hand van 14 kruiswegstaties (haltes).

donderdag 23 maart

Men's night Fulco's Mannenkoor
19:15 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
Mannen uit de regio IJsselstein kunnen hun verborgen talent ontdekken als koorzanger. Meld je aan of kom gewoon naar het Fulcotheater. Vanaf 19.15 uur welkom met gratis koffie. Op 25 maart volgt een concert in het Kruispunt waarin de deelnemers mee mogen zingen. Familie en vrienden welkom à 13 euro, inclusief pauzedrankje. Zie ook www.fulcosmannenkoor.nl.

Zorgmarkt Alzheimer Café Lopik
19:15-21:00 Lopik, Dorpshuis de Schouw, M.A.A. Schakelplein 6
De gemeente Lopik heeft best iets te bieden wat betreft dementiezorg. Tijdens deze markt geven verschillende organisaties uitleg tijdens een zeer informatieve avond. Toegang is vrij. Bel voor meer informatie: 06-12434770.

vrijdag 24 maart

Kledingbeurs Montfoort
09:00-12:00 Montfoort, St. Josephgebouw, Heiliglevenstraat 4
Kledingbeurs Montfoort nu niet alleen voor kinderkleding en speelgoed, maar ook voor kleding voor volwassenen. Eigentijds en duurzaam. Deze keer voorjaars- en zomerkleding. Kinderkleding vanaf maat 56 tot en met maat 188. Ook te koop onder meer laarzen, sportschoenen en zwemkleding. Informatie: www.kinderkledingbeursmontfoort.nl

All Seasons Vintage Dameskledingbeurs
15:00-21:00 Lopik, dorpshuis De Schouw, M.A.A. Schakelplein 6
All Seasons Vintage Dameskledingbeurs in Lopik. Te koop eigentijdse kleding, tassen, sieraden, sjaals en hoeden. De ingebrachte artikelen zijn vooraf gekeurd en hangen op maat en kleur. Betaling alleen contant. In de foyer van De Schouw kan er na het winkelen koffie met iets lekkers genuttigd worden.

Regenboogcafé
20:00-23:30 IJsselstein, Theater Pantalone, Linnaeusweg 5
Met optreden van danser Regilio Sedoc, het persoonlijke verhaal van de danser verweven met informatie over racisme en discriminatie. Na afloop gesprek met het publiek over wat het betekent om met een kleur en als queer in Nederland te leven. Iedereen welkom, ongeacht seksuele voorkeur, identiteit, leeftijd of achtergrond. Zie ook www.regenboogcafe.nl.

Theatergroep De Schakel: Zusters in Zaken
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
Na bijna 10 jaar brengt de IJsselsteinse theatergroep De Schakel deze komische musical met een omvangrijke cast terug in het Fulcotheater. Nog steeds verkeren Moeder Overste en haar nonnen in grote financiële moeilijkheden. Ze moeten de handen uit de habijten steken. Prijs: 20 euro. Kaarten, informatie en overige speeldata op www.fulcotheater.nl

zaterdag 25 maart

Oud ijzeractie Ons Genoegen
08:45-13:00 Montfoort, Pastoor SpaanpleinMuziekvereniging Ons Genoegen organiseert weer een grote oud ijzer inzamelingsactie. IJzeren plaatmateriaal en oude machines welkom, maar ook fietsen, brommers, grasmaaiers, hekwerken, archiefkasten. En computers, wasmachines, drogers en vaatwasmachines. Geen koelkasten en vriezers, tv's en beeldschermen. Laten ophalen binnen Montfoort en Linschoten kan na aanmelding bij Martin Schrijvershof, tel. 06-57370231 of via email info@onsgenoegen-montfoort.nl.

Voorjaarsmarkt in De Bron
09.00-13:00 Willige Langerak, Schoonhoven, De BronVoorjaarsmarkt en rommelmarkt in het klein van de HGWL kerk met voorjaars- en paasbloemstukken, bloembollen, kaarten, sokken, haaksels, puzzels, zelfgemaakte creaties van zoutsteen en allerlei andere - creatieve - producten. Meedoen aan korte kinderworkshop elk moment mogelijk. Hele ochtend staat er koffie met lekkers klaar.

Kinderkledingbeurs Lopik
09:30-11:30 Lopik, De Nieuwe Wiel, Juliana van Stolberglaan 65Op basisschool De Nieuwe Wiel in Lopik wordt een tweedehands kinderkledingbeurs gehouden, Tijdens deze beurs wordt onder meer voorjaars- en zomerkleding verkocht.

Mannendag Groene Hart - toerusting & ontmoeting
Mannendag Groene Hart - toerusting & ontmoetingOp 25 maart wordt D.V. in de Hervormde Kerk van Wilnis weer een Mannendag gehouden.De dag staat in het teken van toerusting en ontmoeting. Het thema is: Christus álles! Met de woorden van 1 Korinthe 1:30 als uitgangspunt zal worden gesproken over:‘Christus in de rechtvaardiging’, door dr. A. de Reuver (Waddinxveen).‘Christus in de heiliging’, door drs. H.C. Bezemer (Culemborg). De dag begint om 10:00 u. Vanaf 9:30 u. is er koffie in het naastgelegen gebouw 'De Roeping'. Na afloop is hier - rond 13:00 u. – ook gelegenheid een (gratis) lunch te gebruiken. I.v.m. de kosten wordt er een collecte gehouden. Voor info en opgave: www.mannenthemadagen.nl of mannendaggroenehart@gmail.com.

The Passion met Revival
19:00 Montfoort, Johannes de Doperkerk, Pastoor SpaanpleinHet koor Revival uit Zevenhoven brengt een muzikale reis over de laatste dagen en uren van het leven van Jezus. Aan de hand van eigentijdse woorden, hedendaagse liederen en met ondersteunende lichtbeelden wordt het lijden van Jezus tot leven gebracht. Wat gebeurde er op Palmzondag, op Witte Donderdag, op Goede Vrijdag en Stille Zaterdag? Toegang 8 euro. Voorverkoop: in Montfoort in Stadsmuseum De Knoperij, woensdag, donderdag, vrijdag van 13.00 tot 16.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur; en in de kerk, dagelijks tussen 10.00 en 12.00 uur; in Linschoten in dorpshuis De Vaart, dagelijks tussen 10.00 en 18.00 uur. Kaarten ook verkrijgbaar op de avond zelf aan de kerk. Kerk open vanaf 18.30 uur voor kopje koffie of thee.

Matthäus Passion
19:30-22:45 Oudewater, Grote of St. Michaëlskerk, Noorder Kerkstraat 1Ars Musica voert Bachs meesterwerk de ‘Matthäus Passion’ BWV 244 opnieuw uit in Oudewater. Naast het Ars Musica Concertkoor en Orkest onder leiding van dirigent Patrick van der Linden zullen ook zangers van Ars Musica Koorschool, Meisjeskoor en Studentenkoor meewerken. Verder werken mee de solisten: Adriaan de Koster (Evangelist), Andrew Hopper (Christus), Margreet Rietveld (sopraan), Robert Kuizenga (alt), Kieran White (tenor) en Elías Benito Arranz (bas). Kaarten zijn verkrijgbaar via www.arsmusica.nl.

Theatergroep De Schakel: Zusters in Zaken
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3Na bijna 10 jaar brengt de IJsselsteinse theatergroep De Schakel deze komische musical met een omvangrijke cast weer terug in het IJsselsteinse Fulcotheater. Met 11 uitverkochte zalen en 3500 bezoekers was deze humorvolle en swingende musical in seizoen 14/15 een regelrechte hit. Nog steeds verkeren Moeder Overste en haar nonnen verkeren in grote financiële moeilijkheden: de orde is bijna failliet en het Bisdom dreigt het klooster te gaan sluiten. Ze steken de handen uit de habijten moeten steken. Prijs: 20 euro. Kaarten, informatie en overige speeldata op www.fulcotheater.nl

Voorjaarsbingo 't Jaarsveldje
20:00 Jaarsveld, Verenigingsgebouw, Kerkstraat 1Buurt- en speeltuinvereniging ‘t Jaarsveldje organiseert weer een Voorjaarsbingo. Er worden 15 rondes gespeeld met verrassende prijzen en een finale met superronde waarin 150 euro te winnen is. Koffie en thee zijn gratis. Daarnaast zijn er frisdranken, licht alcoholische dranken en ook weer slaatjes te koop. De zaal gaat om 19.00 uur open. Bingokaarten en loten zijn vanaf 19.30 uur te koop in de zaal.

Dubbelconcert The Radiance en Rock of Age
20:15 IJsselstein, De Deel, Panoven 14Dubbelconcert door de bands The Radiance en Rock of Ages. Informatie over de bands op hun Facebook-pagina's. Deur open om 19.30 uur en aanvang om 20.15 uur. Toegang is gratis.

zondag 26 maart

Bing is jarig (1+)
14:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3‘Bing is jarig’ is een vrolijke voorstelling van 60 minuten met nieuwe liedjes van Bing. In de voorstelling viert Bing zijn verjaardag samen met de kinderen in het theater en al zijn bekende vriendjes Coco, Sula, Pando, Amma en natuurlijk Flop. Het hoogtepunt van de voorstelling is het partijtje van Bing, hier zullen al zijn vriendjes verkleed verschijnen. De kinderen mogen ook verkleed naar de voorstelling komen. Ook om 16.00 uur. Prijs: 19 euro. Informatie en kaarten via www.fulcotheater.nl.

Hollandse Artiestenmiddag
14:00 Montfoort, St. Josephgebouw, Heiliglevenstraat 4Na het grote succes van de afgelopen jaren presenteert Radio Stad Montfoort ook dit jaar weer een grote Hollandse Artiestenmiddag. Voetjes van de vloer met dit jaar onder anderen Maria Louise, Marco de Hollander, De Havenzangers, Rutger van Barneveld en Orkest Unique. Voor kaarten www.radostadmontfoort.nl of tel. 06-27566659 of 06 18707298. De kaarten worden dan gratis thuisbezorgd. Prijs: 17,50 euro of 20 euro voor een gereserveerde zitplaats. Aan de zaal kosten de kaarten 22,50 euro. Kaarten ook te verkrijgen bij: Edwin Tollenaar, Ambachtsdreef 17, Oudewater; Dennis Boele, Wilhelminaplein 16, Montfoort; familie Vlooswijk, Heilig Levenstraat 19, Montfoort.

Klassiek concert Cello & Piano
14:30-15:45 IJsselstein, Ontmoetingskerk, Andorrastrraat 2De bekende IJsselsteinse pianiste Lineke Lever geeft samen met celliste Oihana Aristizabal Puga een vertelconcert in de Ontmoetingskerk. Ze spelen het programma 'La Lecture' over Suzanne & Edouard Manet. Muziek van Liszt, Wagner en Offenbach. Daarnaast wordt de geschiedenis door de musici verteld en nemen zij afbeeldingen van schilderijen van Manet mee. Entree 12,50 euro, aan de zaal te voldoen. Reserveren verplicht via zin@pgij.nl, Zie ook: www.cellopiano.nl.

Bing is jarig (1+)
14:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3‘Bing is jarig’ is een vrolijke voorstelling van 60 minuten met nieuwe liedjes van Bing. In de voorstelling viert Bing zijn verjaardag samen met de kinderen in het theater en al zijn bekende vriendjes Coco, Sula, Pando, Amma en natuurlijk Flop. Het hoogtepunt van de voorstelling is het partijtje van Bing, hier zullen al zijn vriendjes verkleed verschijnen. De kinderen mogen ook verkleed naar de voorstelling komen. Ook om 14.00 uur. Prijs: 19 euro. Informatie en kaarten via www.fulcotheater.nl.

dinsdag 28 maart

KBO wandelochtend
10:30-12:00 IJsselstein, vanaf Fulcotheater, Overtoom 3Iedere dinsdagmorgen wandelen en een frisse neus halen. Na afloop terug in het Fulcotheater koffie drinken (voor eigen rekening). Het gaat niet om het aantal kilometers, maar om de gezelligheid. Aanmelden vooraf is niet nodig. Ook niet-leden welkom.

Rondleidingen door historisch en verlicht IJsselstein
20:30 IJsselstein, vanaf bibliotheek, Overtoom 7UIT in IJsselstein organiseert dit najaar weer een nieuwe serie rondleidingen met een gids langs de verlichte monumenten in de historische binnenstad van IJsselstein. De stadsgidsen vertellen de wandelaars de verhalen over de eeuwenoude gebouwen. De avondrondleidingen starten vanaf de bibliotheek om 19.30 uur en duren circa anderhalf uur. Belangstellenden kunnen vooraf reserveren bij UIT in IJsselstein | Tourist Info via info@uitinijsselstein.nl of 030-6887273. De kosten bedragen 5 euro per persoon. Meer informatie: www.inijsselstein.nl

donderdag 30 maart

The Bootleg Sixties: Overtures
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3De succesvolle Britse groep The Bootleg Sixties keert terug naar Nederland met een vernieuwde setlist: opnieuw een swingende ode aan de meest legendarische muziek uit de jaren zestig. Nummers van The Beatles, The Who, The Doors, Simon & Garfunkel, The Beach Boys, The Monkees, The Rolling Stones en zelfs de Nederlandse formatie Shocking Blue. Prijs: 27,50 euro. Informatie en kaarten via www.fulcotheater.nl

Blues Café
21:45 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3Met The Godfater & Little Boy. Peter Kempe verdiende zijn sporen in de blueswereld door de vele successen met de populaire bluesband The Juke Joints. Wouter Verhelst speelt in de akoestische band The Blue Clay. In hun eigen bands spelen ze boys vol overgave, maar ook in dit duo spelen ze akoestische blues met een enorme drive. Naast gitaren ontbreekt de mandoline, accordeon, bluesharp en slide niet. Toegang gratis; geen kaarten nodig. Informatie via www.fulcotheater.nl

vrijdag 31 maart

Digi-inloop Bibliotheek IJsselstein
10:00-12:00 uur IJsselstein, Bibliotheek IJsselstein, Overtoom 7Voor iedereen met vragen over bijvoorbeeld bestanden verplaatsen, videobellen, whatsapp of e-mailen. Of bij alle andere vragen over laptop, tablet of smartphone. Kom langs bij de Digi-inloop. Deelname is gratis. Neem bij voorkeur je eigen apparaat mee. Elke vrijdagochtend.

Theatergroep De Schakel: Zusters in Zaken
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3Na bijna 10 jaar brengt de IJsselsteinse theatergroep De Schakel deze komische musical met een omvangrijke cast weer terug in het IJsselsteinse Fulcotheater. Met 11 uitverkochte zalen en 3500 bezoekers was deze humorvolle en swingende musical in seizoen 14/15 een regelrechte hit. Nog steeds verkeren Moeder Overste en haar nonnen verkeren in grote financiële moeilijkheden: de orde is bijna failliet en het Bisdom dreigt het klooster te gaan sluiten. Ze steken de handen uit de habijten moeten steken. Prijs: 20 euro. Kaarten, informatie en overige speeldata op www.fulcotheater.nl

zaterdag 1 april

Voorjaarsmarkt in Polsbroek voor Stichting Ontmoeting
10:00-14:30 Polsbroek, Kaasboerderij Verweij, Zuidzijdseweg 142AVoorjaarsmarkt ten behoeve van Stichting Ontmoeting voor hulp aan dak- en thuislozen in Nederland. Kramen met buitenplanten, speelgoed, schoonmaak producten, bloemen, woondecoratie, sieraden en nog veel meer; eetgelegenheden met friet, pannenkoeken en oliebollen; activiteiten voor de kinderen zoals quad rijden, springkussens en dieren knuffelen.

Open dag Tennisvereniging Lopik
14:00-15:30 Lopik, TV Lopik, Rolafweg Zuid 3A Belangstellenden welkom op het tennispark om een balletje te slaan en kennis te maken met tennis en de Lopikse tennisvereniging. Graag aanmelden via info@tvlopik.nl.

Middagje IJsselstein, half uurtje Bach
15:30 IJsselstein, Oude Sint Nicolaaskerk, Kronenburgplantsoen 2Door stadsorganist Gerrit Christiaan de Gier en stadsbeiaardier Boudewijn Zwart van IJsselstein. Zij zullen afwisselend het Van Vulpenorgel als ook de piano bespelen. Met als uitsmijter vierhandig Piano à quatre mains (Prima: B. Zwart / Seconda: G.C. de Gier) de Passacaglia in c (arr. F. X. Gleichauf) BWV 582 van Johann Sebastian Bach, origineel een orgelwerk. Toegang vrij, collecte. Na afloop gelegenheid om een kopje koffie of thee te drinken in het koor van de kerk.

Passie-voorjaarsconcert
20:00-22:00 Montfoort, RK-kerk Johannes de Doper, Pastoor SpaanpleinEen concert door een groot – eenmalig samengesteld projectkoor - met medewerking van instrumentale begeleiding en solisten. Onder leiding van dirigent Michiel Rozendal. De presentatie is in handen van Wilfred Kemp. Divers programma met werken van onder anderen Duruflé, J.S. Bach, Handel, Franck, John Rutter en Piazzolla. Samenwerking tussen Cultureel Montfoort en Vrienden van Johannes de Doper. Kerk open 19.30 uur. Toegang 15 euro, inclusief koffie en thee voor aanvang. Tickets via: www.cultureelmontfoort.nl

Theatergroep De Schakel: Zusters in Zaken
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3Na bijna 10 jaar brengt de IJsselsteinse theatergroep De Schakel deze komische musical met een omvangrijke cast weer terug in het IJsselsteinse Fulcotheater. Met 11 uitverkochte zalen en 3500 bezoekers was deze humorvolle en swingende musical in seizoen 14/15 een regelrechte hit. Nog steeds verkeren Moeder Overste en haar nonnen verkeren in grote financiële moeilijkheden: de orde is bijna failliet en het Bisdom dreigt het klooster te gaan sluiten. Ze steken de handen uit de habijten moeten steken. Prijs: 20 euro. Kaarten, informatie en overige speeldata op www.fulcotheater.nl

zondag 2 april

Fryslân op besite yn IJsselstein: duoconcert van het Frysk Fanfareorkest en Fanfareorkest Excelsior
14:30-16:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3Gezamenlijk concert door het IJsselsteins Fanfareorkest Excelsior in samenwerking met het Frysk Fanfareorkest, binnen de fanfarewereld door zijn hoogstaande niveau zeker geen onbekende speler. Uiteraard laat ook Excelsior zich van haar beste kant horen. Beide orkesten bieden een toegankelijk en gevarieerd programma, waaronder een compositie van Léon Vliex, dirigent van Excelsior. Tickets á 9,95 euro zijn verkrijgbaar via: www.fulcotheater.nl

vrijdag 7 april

Digi-inloop Bibliotheek IJsselstein
10:00-12:00 uur IJsselstein, Bibliotheek IJsselstein, Overtoom 7Voor iedereen met vragen over bijvoorbeeld bestanden verplaatsen, videobellen, whatsapp of e-mailen. Of bij alle andere vragen over laptop, tablet of smartphone. Kom langs bij de Digi-inloop. Deelname is gratis. Neem bij voorkeur je eigen apparaat mee. Elke vrijdagochtend.

woensdag 12 april

Oudercafé IJsselstein
10:00-11:30 IJsselstein, De Oase, Benschopperweg 342Het Oudercafé in IJsselstein is weer van start. Gezellig samenkomen in een ongedwongen sfeer om met elkaar te praten over het ouderschap en alle mooie momenten maar ook uitdagingen die daarbij horen. Over borstvoeding, kunstvoeding, slapen, onrust, dragen en de ontwikkeling van je kind. Koffie en thee staan klaar. Toegang gratis. Elke tweede woensdag van de maand.

vrijdag 14 april

Digi-inloop Bibliotheek IJsselstein
10:00-12:00 uur IJsselstein, Bibliotheek IJsselstein, Overtoom 7Voor iedereen met vragen over bijvoorbeeld bestanden verplaatsen, videobellen, whatsapp of e-mailen. Of bij alle andere vragen over laptop, tablet of smartphone. Kom langs bij de Digi-inloop. Deelname is gratis. Neem bij voorkeur je eigen apparaat mee. Elke vrijdagochtend.

zaterdag 15 april

Meehelpen in bijenstal Linschoten Natuurlijk
13:00-14:00 Linschoten, Ecopark, Weidepad Meewerken met de imkers van Linschoten Natuurlijk bij het verzorgen van de bijen in de bijenstal. Voor een imkerpak en handschoenen wordt gezorgd. Ook 13 mei,10 juni, 8 juli, 2 september.

Dansavond The White Horse Dancers
20:00-01:00 Cabauw, In ’t Witte Paard, CabauwsekadeVrije dansavond The White Horse Dancers in In 't Witte Paard. Deur open vanaf 19.45 uur. Entree voor niet-leden 6 euro per persoon; leden 2 euro.

Lenteconcert vrouwenkoor Ludiek
20:00-22;30 Linschoten, 't Kruispunt, Nieuwe Zandweg 16 Lenteconcert door vrouwenkoor Ludiek met intermezzo’s door koperkwintet Linfano en vocaal solisten Sjoerd Brouwer en Caroline Vermeulen. Liederen met uiteenlopende thema’s, in verschillende talen, zowel a capella, als onder pianobebegeleiding. Tijden: inloop vanaf 19.30 uur, aanvang 20.00 uur, afronding 22.30 uur. Toegangsprijs 10 euro, inclusief kop welkomstkoffie. Kaarten online te bestellen via www.vrouwenkoorludiek.nl of te koop bij de Wereldwinkel Linschoten, Jacob Barneveldstraat 24B, Linschoten.

zondag 16 april

Messa Di Gloria van Puccini
11:00 IJsselstein, St. Nicolaasbasiliek, Sint Nicolaasstraat 12Projectkoor Dolce Musica uit Barneveld zingt Messa Di Gloria van Puccini in de eucharistieviering in de Sint Nicolaas Basiliek in IJsselstein. Dolce Musica heeft als missie elk jaar een nieuwe 4-stemmige Latijnse Messa te laten klinken, eerder van Mozart, Schubert, Charpentier, Haydn en Dvorák, steeds met een orkestensemble. Toegang: collecte bij de uitgang.

Britta Maria zingt Aznavour
15:00-17:00 Montfoort, Zalencentrum St. Joseph, Heiliglevenstraat 4Zangeres Britta Maria, pianist/zanger Maurits Fondse, accordeonist Oleg Fateev en percussionist Simone Sou zingen en spelen de chansons van Charles Aznavour, de man die Frankrijk en de hele wereld veroverde met zijn liedjes en stem. Van La Bohe`me, Hier Encore naar Etre en She. Ook vertellen zij over zijn leven. Toegang 15 euro. Tickets via: www.cultureelmontfoort.nl

vrijdag 21 april

Digi-inloop Bibliotheek IJsselstein
10:00-12:00 uur IJsselstein, Bibliotheek IJsselstein, Overtoom 7Voor iedereen met vragen over bijvoorbeeld bestanden verplaatsen, videobellen, whatsapp of e-mailen. Of bij alle andere vragen over laptop, tablet of smartphone. Kom langs bij de Digi-inloop. Deelname is gratis. Neem bij voorkeur je eigen apparaat mee. Elke vrijdagochtend.

Digi Café Linschoten
13:30-16:00 Linschoten, Huis van Ervaring, Laan van Rapijnen 36 Voor wie handiger wil worden met computer, smartphone of tablet. Onder begeleiding van twee vrijwilligers oefenen en digitale vragen stellen over bijvoorbeeld whatsappen, sms-en of mailen, over praktische apps en een e-book downloaden. Neem bij voorkeur eigen apparatuur opgeladen mee. Elke derde vrijdag van de maand.

zaterdag 22 april

Indisch theater 'Oostwaarts'
14:00 IJsselstein, De Oase, Benschopperweg 342'Oostwaarts' speelt een theatervoorstelling van theatermaker, schrijfster en zangeres Esmay Usmany, derde Indische generatie. Over het hart van je afkomst onderzoeken en het afpellen van je geschiedenis. Haar grootouders verlieten Nederlands-Indië vanwege de oorlog. Repatrianten werden ze genoemd. Eenmaal in Nederland, bleven delen van hun ziel achter op de rijstvelden. Toegang: 10 euro, inclusief drankje en spekkoek (contante betaling). Inloop vanaf 13.30 uur. Na de voorstelling interactieve uitwisseling met Esmay, Pelita en de gasten. Aanmelden is gewenst: uiterlijk 18 april via mail s.hiert@pelita.nl

‘Nooit Meer Eenzaam’
20:00-23:00 Montfoort, Zalencentrum St. Joseph, Heiliglevenstraat 4Nooit Meer Eenzaam is een Utrechts koor met een breed Nederlandstalig repertoire. Het koor kan het publiek in elke gewenste stemming brengen, een gevoelige snaar raken, of juist de sfeer erin brengen met echte onvervalste smartlappen om vervolgens weer over te schakelen op songfestivalklassiekers. Toegang 15 euro. Tickets via: www.cultureelmontfoort.nl

woensdag 26 april

Instapcursus Kanovaren 2023 bij Kanovereniging de IJsselstreek.
De kanocursus beslaat 6 dagdelen. zondagmiddag 19 maart in het Zwembad Merwestein woensdagavond 26 april, 3, 10, 24 en 31 mei op de Hollandsche IJsselVoor kano, peddel e.d. wordt gezorgd.Kosten € 75 incl. lidmaatschap Kanoclub de IJsselstreek tot eind 2023.

vrijdag 28 april

Digi-inloop Bibliotheek IJsselstein
10:00-12:00 uur IJsselstein, Bibliotheek IJsselstein, Overtoom 7Voor iedereen met vragen over bijvoorbeeld bestanden verplaatsen, videobellen, whatsapp of e-mailen. Of bij alle andere vragen over laptop, tablet of smartphone. Kom langs bij de Digi-inloop. Deelname is gratis. Neem bij voorkeur je eigen apparaat mee. Elke vrijdagochtend.

zaterdag 6 mei

Middagje IJsselstein Half uurtje Bach
15:30 IJsselstein, Oude Sint Nicolaaskerk, Kronenburgplantsoen 2 Door Stadsorganist van IJsselstein Gerrit Christiaan de Gier en Ellen Metaal, dwarsfluit. Toegang vrij; collecte.

woensdag 10 mei

Oudercafé IJsselstein
10:00-11:30 IJsselstein, De Oase, Benschopperweg 342Het Oudercafé in IJsselstein is weer van start. Gezellig samenkomen in een ongedwongen sfeer om met elkaar te praten over het ouderschap en alle mooie momenten maar ook uitdagingen die daarbij horen. Over borstvoeding, kunstvoeding, slapen, onrust, dragen en de ontwikkeling van je kind. Koffie en thee staan klaar. Toegang gratis. Elke tweede woensdag van de maand.

zaterdag 13 mei

Meehelpen in bijenstal Linschoten Natuurlijk
13:00-14:00 Linschoten, Ecopark, WeidepadMeewerken met de imkers van Linschoten Natuurlijk bij het verzorgen van de bijen in de bijenstal. Voor een imkerpak en handschoenen wordt gezorgd. Ook 10 juni, 8 juli, 2 september.

Brothers of Mercy
20:00-23:00 Montfoort, Zalencentrum St. Joseph, Heiliglevenstraat 4De band Brothers of Mercy bestaat uit muzikanten met een passie voor de alternatieve muziek uit de jaren ’80. De mannen hebben hun sporen verdiend als muzikant bij Enge Buren, Stream of Passion en Het Hart. Alle alternatieve 80’s klassiekers komen voorbij. Ze waren ook te zien op festivals als Oerol en de Vierdaagse feesten in Nijmegen. Toegang 15 euro. Tickets via: www.cultureelmontfoort.nl

woensdag 17 mei

Door de pophistorie met de BMM Band
21:00-01:00 Montfoort, St. Joseph, Heiliglevenstraat 4Een muzikale reis door de pophistorie met de BMM Band op de woensdagavond voor Hemelvaartsdag. Nummers van Chuck Berry tot de Beatles, van Cuby tot Coldplay, Pink Floyd tot Creedence, Simply Red tot REM. Zaal open 20.30 uur. Entree: 12,50 euro; voorverkoop 10 euro via mail info@bmmband.nl, of af te halen bij Bouwmaterialen Montfoort BV, Mastwijkerdijk 102a, Montfoort. Zie ook website www.bmmband.nl.