Wethouder Foekema tevreden over WMO

ijsselstein • Wethouder Mark Foekema gaf in de raadsvergadering van afgelopen donderdag antwoorden op vragen van de CDA-fractie over het (opnieuw) invoeren van een inkomensgrens om in aanmerking te komen voor voorzieningen binnen de Wet Maatschappelijke Ondersteuning.

CDA-fractievoorzitter Frank van Kippersluis stelde een aantal vragen die mede waren gebaseerd op een eerder artikel in deze krant waarin een bewoner zich zeer kritisch uitliet over de maatregel.

Zorgvuldig

Wethouder Foekema lichtte in zijn beantwoording tijdens de raadsvergadering toe dat de maatregel tot nu toe goed en zorgvuldig verloopt. Hij zei ook zich niet te herkennen in de inhoud van het krantenartikel. “Tot nu toe zijn 60 aanvragen ingediend. Dat zijn 15% minder aanvragen dan vorig jaar en dat was het doel. Dit zijn zowel nieuwe aanvragen als her-indicaties. Bij de nieuwe aanvragen bleken maar vier cases boven de norm te zitten. Met een goede toelichting begrepen twee aanvragers de gang van zaken en konden akkoord gaan. Bij andere volgen nog huisbezoeken.''

Bij de her-indicaties bleken volgens de wethouder vier gevallen boven de norm. ''Ook hier is zorgvuldig gekeken naar de aanvragen. Bij nader inzien bleek één aanvrager alsnog in aanmerking te komen voor de ondersteuning. Dit is dezelfde aanvrager die in de krant zijn op- en aanmerkingen had geplaatst. Voor een andere aanvraag voor her-indicatie zijn we nu aan het kijken wat er wel mogelijk is en ook hier zijn huisbezoeken gepland voor een goede oplossing.”

De wethouder benadrukte dat hij trots is op de zorgvuldige uitwerking van de maatregel. "We gaan altijd in gesprek om tot een geschikte oplossing te komen.”