• Anne de Korte met een zelf ontworpen Dutchie-telefoonhoes.
• Anne de Korte met een zelf ontworpen Dutchie-telefoonhoes. Foto: Linda de Kort

Rondreis Afrika inspiratiebron Dutchie

benschop • Tijdens de rondreis in Afrika met haar gezin constateerde Anne de Korte uit Benschop dat er geen mooie en veilige manier was om haar telefoon bij zich te dragen. “De hele reis stond in het teken van meer tijd voor ons gezin en andere zaken waar we anders niet aan toe kwamen. Het opzetten van een label met telefoonaccessoires sloot daar naadloos op aan”, lacht Anne.

Het idee om rond te reizen in Afrika met het gezin leefde al langer bij Anne en haar man. “Door de coronaperiode kwam het idee weer naar voren. En toen mijn man de ideale kampeerauto op internet ontdekte, was de kogel door de kerk.” Het gezin trekt voor een jaar door Afrika, vanuit Zuid Afrika naar onder andere Mozambique, Zambia, Namibië en Malawi. In Malawi leert Anne de Zuid-Afrikaanse Megann kennen. Ook Megann trekt op dat moment door Afrika met haar gezin. Het klikt zo goed tussen beide families dat ze een aantal maanden samen reizen.

Tijdens de vele gesprekken die beide vrouwen met elkaar hebben over allerlei zaken komt ook het gebrek aan een goede telefoonhoes ter sprake. “We wilden graag een hoes hebben die praktisch en veilig was, maar ook paste bij onze kleding en er goed uitzag.” Als een dergelijke hoes niet te vinden is, besluiten ze zelf een ontwerp te maken.

“Tijdens onze reis ging ik aan de slag. En aan het einde van de reis zaten we wat langer in Zuid-Afrika waar ik het ontwerp af kon ronden. De Dutchie kon in productie.” Het resultaat is een hoes van echt leer, met afneembare straps in verschillende kleuren en motieven van een zeer stevige kwaliteit. 

De Afrikaanse rondreis heeft voor talloze ervaringen gezorgd. "Hele mooie herinneringen, maar bijvoorbeeld ook een hele zoektocht in bijna lege supermarkten naar luiers”, lacht Anne. Het gezin bezoekt ook verschillende projecten. Eén project springt daar uit. "The Almond Tree in Johannesburg. Kwetsbare weeskinderen worden daar liefdevol opgevangen door vrouwen, mama's genoemd. De kinderen krijgen naast praktische zaken zoals eten en kleding, vooral ook aandacht en zorg van de mama's. En onderwijs. Dit was zo hartverwarmend dat ik heb besloten voor iedere verkochte strap een euro te doneren aan dit project.”

De hoesjes blijken terug in Nederland een succes te zijn. "De Telecombinatie in IJsselstein heeft zelfs gevraagd om ze te verkopen in de winkel. De hele collectie is, naast dutchies.nl, ook daar beschikbaar”, vertelt Anne met gepaste trots.