Welkome wijk voor psychisch kwetsbaren

ijsselstein • Steeds meer mensen met een psychische kwetsbaarheid wonen niet meer in een ggz-instelling, maar zelfstandig thuis in IJsselstein. Tijdens de bijeenkomsten Welkome Wijk leren inwoners, vrijwilligers en professionals wat ze kunnen doen als buurtbewoners gedrag vertonen wat ze niet begrijpen of waar ze zich zorgen over maken.

Het doel van Welkome Wijk is om vooroordelen over buurtbewoners met een psychische achtergrond te verminderen. De gemeente wil bereiken dat er meer begrip ontstaat voor elkaar en dat iedereen zich welkom voelt in de wijk. Samen met welzijnsstichting Pulse en woningcorporatie Cazas Wonen organiseert de gemeente IJsselstein daarom drie aparte bewustwordingsbijeenkomsten voor inwoners, voor vrijwilligers en voor professionals.
Tijdens de bijeenkomsten krijgen deelnemers informatie over wat het betekent om te leven met een psychische kwetsbaarheid. Houding, gedrag en leefwijzen wat ze niet begrijpen, waar ze zorgen over hebben, last van hebben of misschien bang voor zijn, staan centraal. De bijeenkomst wordt begeleid door een gespreksleider en twee mensen die zelf een psychische kwetsbaarheid hebben of hebben gehad. Zij delen graag hoe deelnemers zelf van betekenis kunnen zijn.
Alle bijeenkomsten vinden plaats in het Fulcotheater: voor vrijwilligers op maandagavond 17 april van 19.00 tot 21.30 uur; voor inwoners op donderdagavond 20 april van 19.00 tot 21.30 uur; en voor professionals op maandagmiddag 8 mei van 14.30 tot 17.00 uur.
Op www.ijsselstein.nl/welkomewijk staat meer informatie en kunnen geïnteresseerden zich aanmelden.