IJsseloever D1 - Houten D1
IJsseloever D1 - Houten D1 Foto: Tony Buijse

Nederlaag IJsseloever dames ondanks mooi hockey

Sport

IJSSELSTEIN • De dames van IJsseloever hebben ondanks sterke hockey de punten aan tegenstander Houten moeten laten. IJsseloever verloor op eigen terrein met 1-2.

Als het eerste kwart begint zet Houten meteen druk op de helft van IJsseloever. Binnen 2 minuten scoren de gasten en staat het 0-1. In het tweede kwart komt IJsseloever sterk terug. Nu speelt de thuisploeg met veel druk op de helft van Houten. Uit een strafcorner maakt IJsseloever de gelijkmaker, 1-1. Niet veel later krijgt Houten ook een strafcorner en weet die ook te verzilveren en staat het 1-2.

In de tweede helft continueert IJsseloever hun ingezette spel en blijft met veel druk op de Houtense helft spelen. Er worden kansen gecreëerd, maar Houten blijft uitstekend verdedigen. IJsseloever laat mooi hockey zien, maar ziet geen kans om de score naar zich toe te trekken.

Volgende week speelt IJsseloever Dames 1 thuis en krijgt Amersfoort Dames 1 op bezoek. Amersfoort staat laatste in de poule en zal er alles aan doen om van de degradatieplek af te komen. IJsseloever kan elk wedstrijdpunt gebruiken voor lijfsbehoud in de Eerste Klasse.