Verwijdering voetpad Anna van Burenstraat

lopik • De gemeente Lopik gaat het voetpad aan de noordkant van de Anna van Burenstraat in Lopik-dorp versneld verwijderen. Het  voetpad ter hoogte van woonzorgcentrum De Schutse is onveilig door ongelijk liggende tegels, veroorzaakt door boomwortels. Gezien de voorgenomen reconstructie van de straat wil de gemeente geen tijd en geld meer investeren in het opknappen ervan.

Voor eind 2024 staat al een reconstructie gepland van de Anna van Burenstraat waarbij dit voetpad verdwijnt om meer groeiruimte te geven aan de bomen. Dit sluit aan op de visie Openbare ruimte van Lopik waarin is opgenomen dat bij reconstructie wordt ingezet op het robuuster maken van groenvakken.

Gelet op de reconstructie van de Anna van Burenstraat en de daarbij geplande verwijdering van het voetpad, is besloten het voetpad niet meer op te knappen. Vooruitlopend op de reconstructiewerkzaamheden wordt het voetpad daarom verwijderd om de onveilige situatie op te heffen. Het houten hekwerk wordt verwijderd en hergebruikt bij een project in de directe omgeving.

Binnen enkele weken start de gemeente Lopik al met het verwijderen van het voetpad. Tegelijk wordt gewerkt aan de aanleg van een veilige oversteek vanaf de ingang van De Schutse naar het voetpad aan de zuidzijde van de Anna van Burenstraat en het veilig maken van dit voetpad richting winkelcentrum.

Tijdens de werkzaamheden zijn er perioden waarin - een deel van - de straat niet of slecht bereikbaar is. Daarbij zijn er perioden waarin de Anna van Burenstraat is afgesloten voor auto's. Er kan ook enige hinder ontstaan door graafmachines.