donderdag 9 maart

De Kerk is Open
10:00-11:30 IJsselstein, Ontmoetingskerk, Andorrastraat 2
Elke donderdagmorgen is de Ontmoetingskerk open voor een kopje koffie of thee drinken, puzzelen, sjoelen of gewoon kletsen. Of een kaarsje aansteken in het Stiltecentrum en een moment tot rust komen.

Nilgun Yerli: Tinderella
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
Nilgun Yerli is weer terug in Nederland, in het theater en vooral bij haar zelf. Inmiddels 50 jaar. Geen echtgenoot, geen baan, geen roots, niets dat verbindt. Er is altijd wel een dooddoener, zoals 'Hoop'. Prijs: 21,50 euro. Kaarten en informatie via www.fulcotheater.nl

vrijdag 10 maart

Digi-inloop Bibliotheek IJsselstein
10:00-12:00 uur IJsselstein, Bibliotheek IJsselstein, Overtoom 7
Voor iedereen met vragen over bestanden verplaatsen, videobellen, whatsapp of e-mailen. Of bij alle andere vragen over laptop, tablet of smartphone. Deelname is gratis. Neem bij voorkeur je eigen apparaat mee. Elke vrijdagochtend.

Welkom in Huis 10
10:30-12:00 IJsselstein, Huis 10, Doelenstraat 10
Huis 10 is een warme plek in het centrum van IJsselstein. Een plaats van ontmoeting, een gezellig praatje of een goed gesprek, voor activiteiten en omzien naar elkaar. Iedereen kan aanschuiven. Aanmelden is niet nodig. Elke vrijdagochtend.

KBO vrijdagmiddagborrel
16:00-17:30 IJsselstein, theatercafé Fulco, Overtoom 3
KBO Vrijdagmiddagborrel in het theatercafé van het Fulco op de tweede vrijdag van de maand. Niet alleen voor leden. Consumpties voor eigen rekening. De middag wordt muzikaal opgeluisterd met live piano- en gitaarmuziek.

Tweedehands kleding voor iedereen
19:00-21:00 Montfoort, DoeMeeHuis, Kasteelplein 7
Hippe, modieuze tweedehands kleding in het Kledinghuis voor dames, heren en kinderen. Ook tassen, schoenen, mutsen en sjaals. Voor inwoners, jong en oud, die het financieel niet zo breed hebben of klimaatbewust zijn. De kleding is vriendelijk geprijsd: tussen 1 en 5 euro.

Interactieve lezing Klimaatnatuurlijk IJsselstein
19:30-21:30 IJsselstein, Intratuin, Weg der Verenigde Naties 2
Over de wonderbaarlijke verbinding van bodem, plant, dier en mens. Door Monique van der Laan, biologisch boerin op boerderij de Beekhoeve in Kamerik. En door Ivon Vrolijk van KNIJ, met 14 jaar ervaring met permacultuur en natuurlogisch tuinieren. Bij Restaurant Intratuin IJsselstein, Inloop vanaf 19.15 uur. Entree gratis; gratis koffie en thee. Aanmelden via contact@knij.nl

Krokusconcert Fulco Muziekschool
19:30-20:30 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
Gevorderde leerlingen van Fulco Muziekonderwijs spelen een gevarieerd en kleurrijk programma in de Overtoomzaal van het Fulcotheater. Toegang is gratis.

zaterdag 11 maart

Wandeltocht Woerdense Poldertocht
08:00-17:30 Woerden, Careyn Weddestein, Utrechtse­straat­weg 50
WS78 is een landelijke wandelsportvereniging die jaarlijks tien wandeltochten georganiseerd in regio Midden-Nederland. tartpunt van deze wandeling is Careyn Weddestein in Woerden. Onderweg rustmogelijkheden bij de soep/koffiepost en fruitpost. Afstanden: 20 tot 40 kilometer. Inschrijven vooraf online op www.ws78.nl/Komende_tochten/2023/Woerden of op de startlocatie.

Ophaaldag rommelmarkt Willige Langerak
09:00 Willige Langerak
Zaterdagochtend 11 maart worden er weer spullen opgehaald voor de rommelmarkt van Willige Langerak. Heeft u goede, bruikbare spullen? Neem dan contact op met Wiljan den Boer, tel. 06-46558079 of Ad Spek, tel. 06-22879142.

Dorpsfilm Linschoten '1946-1973'
11:15 uur Linschoten, bibliotheek De Brede Vaart, Laan van Rapijnen 36
Vereniging Oud-Linschoten vertoont bij haar 10-jarig jubileum de film Linschoten ‘1946-1973’ getoond. Oude beelden met oude bekenden en plaatselijke gebruiken: wijkzuster Van Dalen, de kruidenier, bakker, fietsenmaker, ‘bromnozems’, de patatboer op de fiets. Duur: 65 minuten. Ook niet-leden welkom. Voorafgaand alleen voor leden de Algemene Ledenvergadering.

Linkse Wolk Wandeling
12:30-14:30 IJsselstein
PvdA IJsselstein brengt de verkiezingen voor de provinciale staten en het waterschap onder de aandacht met de bekende Rode Tent op de Overtoom, ontvangst van de Rode Bus en een linkse wolk wandeling door het historisch centrum van IJsselstein.

Art & Wine, nieuwe expositie
15:30-17:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
Kunst kijken onder het genot van een drankje op de bovenverdieping van het Fulcotheater, Werk van Didi Muhiya, Helen Stuart, Ketlin van Esschoten, Maud de Wit, Nora van Klingeren, Takis Dimopoulos en Walter van Meijl. In de Biezenzaal keramische vazen van Marcella Metaal.

Jaarconcert Sint Carolus
20:00 Montfoort, St. Joseph, Heiliglevenstraat 4
De harmonie, het jeugdorkest, slagwerkgroep Slagkragt en mini Slagkragt van Sint Carolus gaan er met een afwisselend programma een muzikale avond van maken. Er is druk gerepeteerd om het publiek te kunnen voorzien van een concert waar met veel plezier naar geluisterd én gekeken kan worden. Zaal open om om 19.30 uur. Toegang 5 euro; gratis voor vrienden.

zondag 12 maart

De scheepsjongens van Bontekoe
15:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
Na Oorlogswinter is Theatergroep De Jonge Honden terug  met De scheepsjongens van de Bontekoe. Het beroemde boek wordt op z’n kop gezet in een avontuurlijke familievoorstelling die vragen oproept over thema’s die nu spelen. Met welke vooroordelen voeren Nederlandse scheepsjongens naar het Oosten? En wat had Nederland überhaupt in Indonesië te zoeken? Prijs: 18,50 euro. Informatie en kaarten via www.fulcotheater.nl

One After 909 in De Stee
17:00 IJsselstein, Café de Stee, Voorstraat 38
One After 909 is een bekende Beatles Tribute-band, maar speelt ook andere covers. Toegang gratis. Informatie: www.stee.nl.

maandag 13 maart

KBO Muzikale Notenmix
10:45-12:15 IJsselstein, De Oase, Benschopperweg 342
KBO Muzikale Notenmix voor liefhebbers van - klassieke- muziek. Entree 4 euro, exclusief koffie of thee. Thema: Via Crucis van Liszt. Informatie: tel. 06-81128901. Ook voor niet-leden van de KBO.

dinsdag 14 maart

KBO wandelochtend
10:30-12:00 IJsselstein, vanaf Fulcotheater, Overtoom 3
Iedere dinsdagmorgen wandelen en een frisse neus halen. Na afloop terug in het Fulcotheater koffie drinken (voor eigen rekening). Het gaat niet om het aantal kilometers, maar om de gezelligheid. Aanmelden vooraf is niet nodig. Ook niet-leden welkom.

Spelavond Theaterstichting Kwibus
19:00-21:30 IJsselstein, Theater Pantalone, Linnaeusweg 5
Theaterstichting Kwibus zoekt jongeren boven 15 jaar en volwassenen om mee te spelen in de productie Sprookjestuin, met als thema 'De vliegende koffer'. Tijdens deze spelavond kunnen belangstellenden laten zien wat zij in huis hebben. Daarna worden de rollen verdeeld. Voorstellingen op 10, 11, 17 en 18 juni in en rondom Pantalone. Repetities op dinsdagavond vanaf 28 maart. Aanmelden via www.kwibus.nl.

Toneel: 'Momentum'
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
Middenin een politieke crisis doet de trouwe First Lady Ebba er alles aan om de carrière van haar man te redden. Momentum gaat over de achterkant van de politiek en machthebbers die niet mogen falen, passend in een tijd waarin populaire politieke dramaseries de mens achter de politicus laten zien. Met Waldemar Torenstra, Astrid van Eck, Vincent Croiset, Marijn Claes en Maas Muhren. Prijs: 29 euro. Informatie en kaarten via www.fulcotheater.nl

woensdag 15 maart

Driegangendiner met spelmiddag
12:30-16:00 Lopik, dorpshuis De Schouw, M.A.A. Schakelplein 6
Ouderencomité Lopik-dorp organiseert een driegangen diner met daarna om 14.00 een spel- en activiteitenmiddag in dorpshuis De Schouw. Opgeven kan tot en met 11 maart bij Arendje Vriezema, tel. 0348-552038, Gerda Boer, tel, 0348-553387. De kosten voor het diner inclusief drankje zijn 7,50 euro voor inwoners van Lopik- dorp. Voor inwoners buiten de kern Lopik-dorp 9,50 euro.Voor 2 euro inclusief koffie kunnen de deelnemers kaarten,sjoelen, kegelen en rummikub spelen.

Eetsaam IJsselstein
17:45-19:00 IJsselstein, ZOlekker, Doelenstraat 12
Weer een Eetsaam Maaltijd. Mensen die wel wat gezelligheid kunnen gebruiken of moeilijk rond kunnen komen zijn van harte welkom. Geef je op via EetsaamIJsselstein@gmail.com of via 06-16138947.

donderdag 16 maart

Fabian Franciscus: Lekker gezellig!
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
'Lekker gezellig! is de derde show van cabaretier Fabian Franciscus. Met zijn kenmerkende sympathiek, ontwapenende en vooral ook bange houding trotseert hij het leven. Niet met heel veel succes, maar juist dat maakt het leven zo heerlijk onvoorspelbaar en leuk. Prijs: 21,50 euro. Kaarten en informatie via www.fulcotheater.nl.

vrijdag 17 maart

Digi Café Linschoten
13:30-16:00 Linschoten, Huis van Ervaring, Laan van Rapijnen 36
Voor wie handiger wil worden met computer, smartphone of tablet. Onder begeleiding van twee vrijwilligers oefenen en digitale vragen stellen over bijvoorbeeld whatsappen, sms-en of mailen, over praktische apps en een e-book downloaden. Neem bij voorkeur eigen apparatuur opgeladen mee. Elke derde vrijdag van de maand.

Crazy Little Things: Queen, the story
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3Na optredens op grote podia en festivals komt de zevenkoppige groep Crazy Little Things nu met een speciaal theaterprogramma. De band wil maar één ding en dat is de legendarische live-shows en de vintage sound van Queen in het theater tot leven brengen. Zonder opplaksnorren, rare pakjes of gesjoemel met de toonsoorten terug naar de essentie van de Queen-muziek. Prijs 27 euro. Kaarten en informatie via www.fulcotheater.nl.

zaterdag 18 maart

IVN Opruimactie Zwerfvuil
10:00-11:30 Nieuwgein, vanaf MEC, Park OudegeinIVN Natuureducatie, afdeling Nieuwegein/IJsselstein, doet mee aan de opruimactie zwerfvuil. Start vanaf het MEC in Park Oudegein. De feitelijke locatie wordt nog vastgesteld aan de hand van de hoeveelheid zwerfvuil, mogelijk langs de Lek. Vertrek per fiets. Voor afvalknijpers en vuilniszakken wordt gezorgd. Aanmelden via publieksactiviteit@ivn-nijeo.nl

Landelijke Opschoondag
10:00-11:30 Montfoort, LinschotenTijd om de eigen leefomgeving weer eens goed te ontdoen van het vele zwerfvuil. Samen met buren, kinderen of aanhaken bij de vele andere vrijwilligers. Twee startplaatsen in de gemeente Montfoort om 10.00 uur. In Montfoort vanaf de parkeerplaats van het Hofplein; in Linschoten vanaf de parkeerplaats achter De Vaart. Voor prikstokken en vuilniszakken wordt gezorgd, breng zelf tuin/werk handschoenen mee. Na afloop een kop koffie/thee. Aanmelden gewenst. Dit kan via z.ambassadeurs@gmail.com of bel 06-19468944.

Viering Jong van Geest
19:00 Montfoort, Johannes de Doper Kerk, Pastor Spaanplein 2De Jong van Geest Viering is een nieuwe, andersoortige viering, gericht op alle leeftijden en voor mensen die Jong van Geest zijn. Thema: Keuzes maken. Interactief samenzijn met verhaal, traditie en muziek. Iedereen die wil meebeleven is welkom. Na afloop is er een hapje en een drankje.

zondag 19 maart

Opening Voorjaarsexpositie Sille Gallery
12:00-17:00 Oudewater, Sille Gallery, Goudsestraatweg 8Feestelijke middag rond opening Voorjaarsexpositie. Deze keer met een ruime groep kunstenaars die al langere tijd verbonden is aan Sille Gallery. Van cortenstaal, glas en keramirek tot brons, fotografie, schilderkunst en wandobjecten. Gelegenheid om kennis te maken met de kunstenaars en het glas te heffen. Alle informatie over de kunstenaars en openingstijden: www.sillegallery.com.

Instapcursus Kanovaren 2023 bij Kanovereniging de IJsselstreek.
De kanocursus beslaat 6 dagdelen. Dit jaar zal de cursus worden gegeven op: zondagmiddag 19 maart in het Zwembad Merwestein woensdagavond 26 april, 3, 10, 24 en 31 mei op de Hollandsche IJsselVoor kano, peddel e.d. wordt gezorgd.De kosten zijn € 75 incl. lidmaatschap van Kanoclub de IJsselstreek tot eind 2023.

Tosca Niterink & Anita Janssen
15:00-17:00 Montfoort, Zalencentrum St. Joseph, Heiliglevenstraat b4De theatervoorstelling 'De poncho must go on' met de jongste avonturen van de uitgetamponeerde maar onvermoeibare en altijd vrolijke globetrotters Tosca Niterink & Anita Janssen. Met een geheel verzorgde busreis naar Tjernobyl, een bezoekje aan het Penispark in Zuid Korea, het blauwe huis in Mexico of een woelige nacht in een kapiteinshut, niets is hen te dol. De hilarische verhalen worden gelardeerd met al even komische filmbeelden. Tosca Niterink werd in Nederland wereldberoemd met haar rol als Thea in de legendarische VPRO-TV-serie Theo & Thea. Met Arjan Ederveen maakte zij Kreatief met Kurk. Anita Janssen werkt als fotograaf voor de Achterpagina van NRC, is interviewer voor Het Parool en documentaire maker/camerajournalist. Toegang 15 euro. Tickets via: www.cultureelmontfoort.nl

Melanie & Friends: met Bram Boender
14:30 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3Melanie Ryan verzorgt ieder jaargetijde een muzikale voorstelling samen met een steeds andere gastartiest. Naast duetten en covers, zingen beide artiesten ook nummers uit hun eigen repertoire. Gastartiest voor deze avond is singer-songwriter Bram Boender. Prijs: 14,50 euro. Informatie en kaarten via www.fulcotheater.nl

dinsdag 21 maart

KBO wandelochtend
10:30-12:00 IJsselstein, vanaf Fulcotheater, Overtoom 3Iedere dinsdagmorgen wandelen en een frisse neus halen. Na afloop terug in het Fulcotheater koffie drinken (voor eigen rekening). Het gaat niet om het aantal kilometers, maar om de gezelligheid. Aanmelden vooraf is niet nodig. Ook niet-leden welkom.

donderdag 23 maart

Men's night Fulco's Mannenkoor
19:15 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3Mannen uit de regio IJsselstein worden uitgenodigd om hun verborgen talent al zanger te gaan ontdekken als koorzanger. Meld je aan of kom gewoon naar het Fulcotheater. Vanaf 19.15 uur welkom met gratis koffie en een geweldig gezellige avond in het vooruitzicht. Op 25 maart volgt een concert in het Kruispunt waarin de deelnemers mee mogen zingen. Familie en vrienden welkom à 13 euro, inclusief pauzedrankje. Zie ook www.fulcosmannenkoor.nl om een indruk te krijgen van het koor. Kaarten te bestellen via www.ticketview.nl/shop/fulcosregionaalmannenkoor

vrijdag 24 maart

Kledingbeurs Montfoort
09:00-12:00 Montfoort, St. Josephgebouw, Heiliglevenstraat 4Kledingbeurs Montfoort nu niet alleen voor kinderkleding en speelgoed, maar ook voor kleding voor volwassenen. Eigentijds en duurzaam. Deze keer voorjaars- en zomerkleding. Kinderkleding vanaf maat 56 tot en met maat 188. Ook te koop onder meer laarzen, sportschoenen en zwemkleding. Informatie: www.kinderkledingbeursmontfoort.nl

Digi-inloop Bibliotheek IJsselstein
10:00-12:00 uur IJsselstein, Bibliotheek IJsselstein, Overtoom 7Voor iedereen met vragen over bijvoorbeeld bestanden verplaatsen, videobellen, whatsapp of e-mailen. Of bij alle andere vragen over laptop, tablet of smartphone. Kom langs bij de Digi-inloop. Deelname is gratis. Neem bij voorkeur je eigen apparaat mee. Elke vrijdagochtend.

Welkom in Huis 10
10:30-12:00 IJsselstein, Huis 10, Doelenstraat 10Huis 10 is een warme plek in het centrum van IJsselstein. Een plaats van ontmoeting, een gezellig praatje of een goed gesprek, voor activiteiten en omzien naar elkaar. Iedereen kan aanschuiven. Aanmelden is niet nodig. Elke vrijdagochtend.

Welkom in Huis 10
10:30-12:00 IJsselstein, Huis 10, Doelenstraat 10Huis 10 is een warme plek in het centrum van IJsselstein. Een plaats van ontmoeting, een gezellig praatje of een goed gesprek, voor activiteiten en omzien naar elkaar. Iedereen kan aanschuiven. Aanmelden is niet nodig. Elke vrijdagochtend.

All Seasons Vintage Dameskledingbeurs
15:00-21:00 Lopik, dorpshuis De Schouw, M.A.A. Schakelplein 6 All Seasons Vintage Dameskledingbeurs in Lopik. Dames die hun eigentijdse kleding, tassen, sieraden, sjaals en hoeden willen verkopen kunnen een verkooplijst aanvragen via kledingbeurslopik@hotmail.com. De verkopers prijzen zelf hun kleding en 90% van dat bedrag is voor de verkoper, 10% voor de organisatie. De verkoop is op vrijdag 24 maart van 15.00 tot 21.00 uur. De ingebrachte artikelen worden vooraf gekeurd. Zo wordt er gekeken of de kleding schoon en zonder gebreken is. Tijdens de verkoop hangen de artikelen op maat en op kleur. Betaling alleen contant. In de foyer van De Schouw kan er na het winkelen koffie met iets lekkers genuttigd worden.

zaterdag 25 maart

The Passion met Revival
19:00 Montfoort, Johannes de Doperkerk, Pastoor SpaanpleinHet koor Revival uit Zevenhoven brengt een muzikale reis over de laatste dagen en uren van het leven van Jezus. Aan de hand van eigentijdse woorden, hedendaagse liederen en met ondersteunende lichtbeelden wordt het lijden van Jezus tot leven gebracht. Wat gebeurde er op Palmzondag, op Witte Donderdag, op Goede Vrijdag en Stille Zaterdag? Toegang 8 euro. Voorverkoop: in Montfoort in Stadsmuseum De Knoperij, woensdag, donderdag, vrijdag van 13.00 tot 18.00 uur en in de kerk, dagelijks tussen 10.00 en 12.00 uur; in Linschoten in dorpshuis De Vaart, dagelijks tussen 10.00 en 18.00 uur. Kaarten ook verkrijgbaar op de avond zelf aan de kerk. Kerk open vanaf 18.30 uur voor kopje koffie of thee.

Matthäus Passion
19:30-22:45 Oudewater, Grote of St. Michaëlskerk, Noorder Kerkstraat 1Ars Musica voert Bachs meesterwerk de ‘Matthäus Passion’ BWV 244 opnieuw uit in Oudewater. Naast het Ars Musica Concertkoor en Orkest onder leiding van dirigent Patrick van der Linden zullen ook zangers van Ars Musica Koorschool, Meisjeskoor en Studentenkoor meewerken. Verder werken mee de solisten: Adriaan de Koster (Evangelist), Andrew Hopper (Christus), Margreet Rietveld (sopraan), Robert Kuizenga (alt), Kieran White (tenor) en Elías Benito Arranz (bas). Kaarten zijn verkrijgbaar via www.arsmusica.nl.

Voorjaarsbingo 't Jaarsveldje
20:00 Jaarsveld, Verenigingsgebouw, Kerkstraat 1Buurt- en speeltuinvereniging ‘t Jaarsveldje organiseert weer een Voorjaarsbingo. Er worden 15 rondes gespeeld met verrassende prijzen en een finale met superronde waarin 150 euro te winnen is. Koffie en thee zijn gratis. Daarnaast zijn er frisdranken, licht alcoholische dranken en ook weer slaatjes te koop. De zaal gaat om 19.00 uur open. Bingokaarten en loten zijn vanaf 19.30 uur te koop in de zaal.

Dubbelconcert The Radiance en Rock of Age
20:15 IJsselstein, De Deel, Panoven 14Dubbelconcert door de bands The Radiance en Rock of Ages. Informatie over de bands op hun Facebook-pagina's. Deur open om 19.30 uur en aanvang om 20.15 uur. Toegang is gratis.

zondag 26 maart

Klassiek concert Cello & Piano
14:30-15:45 IJsselstein, Ontmoetingskerk, Andorrastrraat 2De bekende IJsselsteinse pianiste Lineke Lever geeft samen met celliste Oihana Aristizabal Puga een vertelconcert in de Ontmoetingskerk. Ze spelen het programma 'La Lecture' over Suzanne & Edouard Manet. Muziek van Liszt, Wagner en Offenbach. Daarnaast wordt de geschiedenis door de musici verteld en nemen zij afbeeldingen van schilderijen van Manet mee. Entree 12,50 euro, aan de zaal te voldoen. Reserveren verplicht via zin@pgij.nl, Zie ook: www.cellopiano.nl.

dinsdag 28 maart

KBO wandelochtend
10:30-12:00 IJsselstein, vanaf Fulcotheater, Overtoom 3Iedere dinsdagmorgen wandelen en een frisse neus halen. Na afloop terug in het Fulcotheater koffie drinken (voor eigen rekening). Het gaat niet om het aantal kilometers, maar om de gezelligheid. Aanmelden vooraf is niet nodig. Ook niet-leden welkom.

Rondleidingen door historisch en verlicht IJsselstein
20:30 IJsselstein, vanaf bibliotheek, Overtoom 7UIT in IJsselstein organiseert dit najaar weer een nieuwe serie rondleidingen met een gids langs de verlichte monumenten in de historische binnenstad van IJsselstein. De stadsgidsen vertellen de wandelaars de verhalen over de eeuwenoude gebouwen. De avondrondleidingen starten vanaf de bibliotheek om 19.30 uur en duren circa anderhalf uur. Belangstellenden kunnen vooraf reserveren bij UIT in IJsselstein | Tourist Info via info@uitinijsselstein.nl of 030-6887273. De kosten bedragen 5 euro per persoon. Meer informatie: www.inijsselstein.nl

vrijdag 31 maart

Digi-inloop Bibliotheek IJsselstein
10:00-12:00 uur IJsselstein, Bibliotheek IJsselstein, Overtoom 7Voor iedereen met vragen over bijvoorbeeld bestanden verplaatsen, videobellen, whatsapp of e-mailen. Of bij alle andere vragen over laptop, tablet of smartphone. Kom langs bij de Digi-inloop. Deelname is gratis. Neem bij voorkeur je eigen apparaat mee. Elke vrijdagochtend.

zaterdag 1 april

Middagje IJsselstein, half uurtje Bach
15:30 IJsselstein, Oude Sint Nicolaaskerk, Kronenburgplantsoen 2Door stadsorganist Gerrit Christiaan de Gier en stadsbeiaardier Boudewijn Zwart van IJsselstein. Zij zullen afwisselend het Van Vulpenorgel als ook de piano bespelen. Met als uitsmijter vierhandig Piano à quatre mains (Prima: B. Zwart / Seconda: G.C. de Gier) de Passacaglia in c (arr. F. X. Gleichauf) BWV 582 van Johann Sebastian Bach, origineel een orgelwerk. Toegang vrij, collecte. Na afloop gelegenheid om een kopje koffie of thee te drinken in het koor van de kerk.

Passie-voorjaarsconcert
20:00-22:00 Montfoort, RK-kerk Johannes de Doper, Pastoor SpaanpleinEen concert door een groot – eenmalig samengesteld projectkoor - met medewerking van instrumentale begeleiding en solisten. Onder leiding van dirigent Michiel Rozendal. De presentatie is in handen van Wilfred Kemp. Divers programma met werken van onder anderen Duruflé, J.S. Bach, Handel, Franck, John Rutter en Piazzolla. Samenwerking tussen Cultureel Montfoort en Vrienden van Johannes de Doper. Kerk open 19.30 uur. Toegang 15 euro, inclusief koffie en thee voor aanvang. Tickets via: www.cultureelmontfoort.nl

zondag 2 april

Fryslân op besite yn IJsselstein: duoconcert van het Frysk Fanfareorkest en Fanfareorkest Excelsior
14:30-16:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3Gezamenlijk concert door het IJsselsteins Fanfareorkest Excelsior in samenwerking met het Frysk Fanfareorkest, binnen de fanfarewereld door zijn hoogstaande niveau zeker geen onbekende speler. Uiteraard laat ook Excelsior zich van haar beste kant horen. Beide orkesten bieden een toegankelijk en gevarieerd programma, waaronder een compositie van Léon Vliex, dirigent van Excelsior. Tickets á 9,95 euro zijn verkrijgbaar via: www.fulcotheater.nl

vrijdag 7 april

Digi-inloop Bibliotheek IJsselstein
10:00-12:00 uur IJsselstein, Bibliotheek IJsselstein, Overtoom 7Voor iedereen met vragen over bijvoorbeeld bestanden verplaatsen, videobellen, whatsapp of e-mailen. Of bij alle andere vragen over laptop, tablet of smartphone. Kom langs bij de Digi-inloop. Deelname is gratis. Neem bij voorkeur je eigen apparaat mee. Elke vrijdagochtend.

woensdag 12 april

Oudercafé IJsselstein
10:00-11:30 IJsselstein, De Oase, Benschopperweg 342Het Oudercafé in IJsselstein is weer van start. Gezellig samenkomen in een ongedwongen sfeer om met elkaar te praten over het ouderschap en alle mooie momenten maar ook uitdagingen die daarbij horen. Over borstvoeding, kunstvoeding, slapen, onrust, dragen en de ontwikkeling van je kind. Koffie en thee staan klaar. Toegang gratis. Elke tweede woensdag van de maand.

vrijdag 14 april

Digi-inloop Bibliotheek IJsselstein
10:00-12:00 uur IJsselstein, Bibliotheek IJsselstein, Overtoom 7Voor iedereen met vragen over bijvoorbeeld bestanden verplaatsen, videobellen, whatsapp of e-mailen. Of bij alle andere vragen over laptop, tablet of smartphone. Kom langs bij de Digi-inloop. Deelname is gratis. Neem bij voorkeur je eigen apparaat mee. Elke vrijdagochtend.

zaterdag 15 april

Dansavond The White Horse Dancers
20:00-01:00 Cabauw, In ’t Witte Paard, CabauwsekadeVrije dansavond The White Horse Dancers in In 't Witte Paard. Deur open vanaf 19.45 uur. Entree voor niet-leden 6 euro per persoon; leden 2 euro.

Lenteconcert vrouwenkoor Ludiek
20:00-22;30 Linschoten, 't Kruispunt, Nieuwe Zandweg 16 Lenteconcert door vrouwenkoor Ludiek met intermezzo’s door koperkwintet Linfano en vocaal solisten Sjoerd Brouwer en Caroline Vermeulen. Liederen met uiteenlopende thema’s, in verschillende talen, zowel a capella, als onder pianobebegeleiding. Tijden: inloop vanaf 19.30 uur, aanvang 20.00 uur, afronding 22.30 uur. Toegangsprijs 10 euro, inclusief kop welkomstkoffie. Kaarten online te bestellen via www.vrouwenkoorludiek.nl of te koop bij de Wereldwinkel Linschoten, Jacob Barneveldstraat 24B, Linschoten.

zondag 16 april

Messa Di Gloria van Puccini
11:00 IJsselstein, St. Nicolaasbasiliek, Sint Nicolaasstraat 12Projectkoor Dolce Musica uit Barneveld zingt Messa Di Gloria van Puccini in de eucharistieviering in de Sint Nicolaas Basiliek in IJsselstein. Dolce Musica heeft als missie elk jaar een nieuwe 4-stemmige Latijnse Messa te laten klinken, eerder van Mozart, Schubert, Charpentier, Haydn en Dvorák, steeds met een orkestensemble. Toegang: collecte bij de uitgang.

Britta Maria zingt Aznavour
15:00-17:00 Montfoort, Zalencentrum St. Joseph, Heiliglevenstraat 4Zangeres Britta Maria, pianist/zanger Maurits Fondse, accordeonist Oleg Fateev en percussionist Simone Sou zingen en spelen de chansons van Charles Aznavour, de man die Frankrijk en de hele wereld veroverde met zijn liedjes en stem. Van La Bohe`me, Hier Encore naar Etre en She. Ook vertellen zij over zijn leven. Toegang 15 euro. Tickets via: www.cultureelmontfoort.nl