• Wijkagente Milou Engelman is er voor bewoners in Zenderpark.
• Wijkagente Milou Engelman is er voor bewoners in Zenderpark. Foto: Linda de Kort

Wijkagente als eerste aanspreekpunt

ijsselstein • Milou Engelman is sinds ruim een jaar de wijkagent in Zenderpark in IJsselstein. “Ik wilde meer verdieping in mijn werk en dat heb ik nu ook”, lacht Milou vrolijk.

In Zenderpark komt Milou van alles tegen. “Burenruzies, geluidsoverlast, hangende jongeren. Ik wil vooral bereikbaar zijn voor de inwoners. Ik heb liever dat ik een keer te vaak word gebeld dan dat ik niets hoor.” Milou geeft aan dat de wijkbewoners het beste 0900-8844 kunnen bellen en bij spoed 112. Voor overige wijkzaken is Milou altijd voor de bewoners te bereiken op haar eigen telefoonnummer. Via de WhatsApp-groep voor buurtpreventie kunnen de wijkbewoners ook een berichtje naar Milou sturen.

In dezelfde groepsapp waarschuwde Milou onlangs voor het toenemende aantal auto-inbraken in de wijk. “Dan bereik je elkaar heel snel. Bewoners kunnen zelf ook veel doen om hun buurt veilig en gezellig te houden. Als je personen in de wijk ziet die je niet kent of die zich verdacht gedragen, kun je altijd contact opnemen."

Een groot gedeelte van Milou’s werk heeft te maken met jongeren. “Die zien soms zelf het gevaar of de overlast van dingen niet in.” Door jongeren vaak rustig te benaderen en ook met ouders in contact te komen, worden al veel dingen opgelost. Maar Milou weet ook dat jongeren anno 2023 ook heel anders kunnen reageren. “Mijn collega op de motor gaat als het nodig is jongeren op hun scooters achterna. Ik weet dat zijn foto inmiddels via snapchat in omloop is. Dit valt onder doxing. Als politie zijn we bezig dit gedrag strafbaar te laten stellen. Doxing is natuurlijk erg vervelend, maar het lijkt er bijna bij te horen, maar we accepteren dit niet.”
Als eerste aanspreekpunt is het voor Milou erg fijn dat het netwerk om de politie groot is. "Buurtbemiddeling, het sociaal team, de BOA's, ik kan terugvallen op meerdere ‘hulptroepen'. Omdat er goed contact is met de netwerkpartners kan iedereen zijn eigen taak hierin pakken en doorverwijzen naar elkaar." Milou hoopt vooral van inwoners terug te horen wat zij zelf willen in de wijk. Een initiatief is bijvoorbeeld een maandelijkse inloopavond bij Xpress aan de Merkelbachlaan, vooral bedoeld voor ouderen. "Op die manier kunnen we ook de oudere bewoners, die niet op sociale media zitten, bereiken.”

"Ik kan zeker niet ieder probleem oplossen, maar als ik niets hoor, dan gebeurt er zeker niets”, relativeert Milou. "Dus mensen moeten vooral altijd contact opnemen!”