Afbeelding
Foto:

Linkse Wolk Wandeling met de PvdA IJsselstein

ijsselstein • Mede met het oog op de komende statenverkiezing op woensdag 15 maart organiseert de PvdA IJsselstein zaterdag 11 maart meerdere activiteiten.

Om te beginnen wordt de rode tent weer opgezet op de Overtoom. Tussen 12.30 en 14.00 uur zal het PvdA team IJsselstein daar zijn om in gesprek te gaan met voorbijgangers en geïnteresseerden. Uiteraard zal de warme chocomelk niet ontbreken en zal er ook wat lekkers zijn. 

Op deze dag rijdt er ook een rode bus door de provincie. Diverse PvdA- kandidaten en lokale lijsstrekkers zullen een aantal stops maken en lokale activiteiten ondersteunen. IJsselstein is een van de stopplaatsen op deze zogenaamde slingertocht. De bus wordt verwacht om 13.00 uur. 

Om bundeling van krachten door progressieve, linkse partijen kracht bij te zetten - bekend geworden onder de naam Linkse Wolk - zullen de leden van de afdeling IJsselstein samen met de inzittenden van de Rode Bus rond 13.15 uur een linkse wolkwandeling maken door de historische binnenstad van IJsselstein. Daarbij roept de PvdA op vooral te gaan stemmen. ''Want de gemeente IJsselstein kan niet zonder de provincie. Wij hebben de provincie nodig voor bouwen, de energietransitie, behoud van natuur, de stikstofcrisis, mobiliteit, erfgoed en ga zo maar door.'' 

Plaatselijke kandidaat Rik Dekker, raadslid in Lopik, staat als 4e op de provinciale PvdA-lijst en Marlieke van Schalkwijk, raadslid in IJsselstein staat op de 33e plaats.