• Deelnemers spelen een potje Ticket To Ride.
• Deelnemers spelen een potje Ticket To Ride. Foto: Linda de Kort

Samen spellen spelen bij Pulse in Zenderstein

Algemeen

IJSSELSTEIN •  Wat is nu leuker dan samen gezellig spellen spelen? Iedere dinsdagavond in de oneven weken vindt een spellenavond plaats in Zenderstein aan de Waalsingel in Zenderpark in IJsselstein. Op initiatief van Stichting Pulse kunnen mensen er vrijblijvend binnen lopen en zich vermaken met verschillende gezelschapsspelen.

Vrijwilligers Ramon Bergsma en Nick Sjouw-Koen-Fa organiseren tweewekelijks een avond met spellen voor iedereen die dat leuk vindt. “We richten ons een beetje op mensen tussen 25 en 60 jaar. Maar het gaat vooral om de gezelligheid. Dus ook mensen van 61 jaar of ouder zijn van harte welkom”, grapt Ramon.

“Er wordt al veel georganiseerd voor jonge mensen en ouderen. Daarom vonden wij het belangrijk ook iets voor deze leeftijdscategorie te doen. Door de laagdrempeligheid van het spelen van deze spellen, zit er voor iedereen iets bij waardoor niets een leuke en gezellige avond in de weg hoeft te staan”, vertelt Nick.
Ramon en Nick hebben bewust voor moderne spellen gekozen. “Rummikubben en sjoelen kan ook, maar hoe leuk is het als je Ticket To Ride, Take 5, Azul en Codenames kunt (leren) spelen. Of misschien hebben mensen zelf nog een spel thuis liggen waar ze medespelers voor zoeken. Die spellen kunnen ze natuurlijk hiermee naar toe nemen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd.”

Door corona lag het project wat stil, maar Ramon en Nick merken dat de avonden inmiddels gezellig beginnen te lopen. Op de laatst gehouden avond hebben zich meteen drie nieuwe deelnemers gemeld. Een verdeling is vlot gemaakt en al snel zitten de deelnemers vol aandacht verdiept in spannende spellen. “De ruimte is hier groot genoeg, dus we kunnen nog veel meer mensen verwelkomen”, geeft Ramon aan. 

De avonden beginnen om 19.30 uur en duren tot 22.30 uur. Voor meer informatie of aanmelding, stuur WhatsApp of voicemail naar 06-33677185.