• Dit jaar weer een nieuwe kroonpoort in hartje Linschoten.
• Dit jaar weer een nieuwe kroonpoort in hartje Linschoten. Foto: Aangeleverd

Linschoten werkt aan nieuwe Kroonpoort

Algemeen

LINSCHOTEN •  Als er voldoende groen en animo is wordt net zoals vijf jaar geleden, opnieuw een Kroonpoort geplaatst in de omgeving van het oude dorpshart van Linschoten. Het is een gigantische klus maar vele handen maken licht werk. Iedereen kan zich aanmelden voor dit bijzondere burgerinitiatief.

In april 2013 werd in Linschoten een oude dorpstraditie in ere hersteld. Een mensgrote Kroonpoort verrees naar oud gebruik in het jaar dat Koning Willem-Alexander werd ingehuldigd. Een kroonjuweel in het oude dorpshart, net zoals dat het geval was in 1948 toen Koningin Juliana de troon besteeg. Door de initiatiefnemers en makers van de Linschotense Kroonpoort in 2013 is overeengekomen dat de Kroonpoort bij elk kroningslustrum wordt geplaatst, zo ook in 2018 bij het eerste lustrum van Koning Willem-Alexander. Dit jaar wordt zijn tweede lustrum gevierd. 

Om de zuilen waarop de kroon wordt geplaatst met groen te kunnen bekleden wordt nog veel buxusgroen gezocht. Wie een buxushaag of struik heeft staan die gesnoeid of misschien zelfs verwijderd kan worden, kan het laten weten. Ook op hoveniers wordt een beroep gedaan om buxusgroen te bewaren voor de bekleding van de poort.

Vrijwilligers kunnen zich aanmelden om het groen en oranje op de zuilen te bevestigen in week 16, vanaf 18 april. ‘’Met elkaar is de klus zo geklaard om de Kroonpoort, als dat ook maar enigszins kan, nog mooier te maken dan ooit tevoren.’’ Reageren kan via telefoon 06-22447964.