Afbeelding
Foto: Dierenkliniek Benschop Oudewater

Vuurwerkcursus voor honden niets te vroeg

Algemeen

BENSCHOP / REGIO • De Dierenkliniek Benschop-Oudewater start in april al een vuurwerkcursus voor bange honden. Niets te vroeg, vinden de dierenartsen, want het is belangrijk om het proces in stapjes aan te pakken en dat kost tijd.

Voor veel honden is de jaarwisseling een verschrikking of op zijn minst spannend, constateert de dierenkliniek, en dat weten ook veel hondenbezitters.  Assistentes Simone en Susanne van Dierenkliniek Benschop-Oudewater willen daar graag verandering in brengen. Susanne geeft aan de frustratie van eigenaren te begrijpen. “Ik weet zelf hoe het is om een hond met vuurwerkangst te hebben. De hopeloosheid die je voelt als je je hond zo bang ziet, is onbeschrijfelijk. Ik had toen graag de kennis gehad die ik nu heb.”
Daarnaast benadrukt ze het belang van op tijd aan de bel trekken en hier ook mee aan de slag gaan. “Wacht niet tot je denkt dat het écht niet meer gaat, training is dan zoveel moeilijker. Door op tijd aan de slag te gaan kan erger worden voorkomen. Dat is fijn voor hond én eigenaar.”

De vuurwerkcursus is vooral gericht op honden die vuurwerk spannend vinden, maar ook honden die nog helemaal geen angst hebben voor vuurwerk kunnen meedoen. Denk bijvoorbeeld aan pups of jonge honden die hun eerste Oud en Nieuw tegemoet gaan. Voor honden die erg bang zijn voor vuurwerk of honden die uitvallen naar andere honden is de groepscursus niet geschikt, maar hiervoor wordt een alternatief geboden.

De cursus bestaat uit een individuele training, negen groepstrainingen, huiswerkpakketjes met vuurwerk en een op maat gemaakt plan voor de jaarwisseling. De groepstrainingen zijn vanaf april op iedere laatste dinsdag van de maand om 15.30 uur. Kijk voor meer informatie en aanmelden op: www.dkbo.nl/Vuurwerkcursus.