SV Lopik op dreef; Montfoort SV’19 verliest koppositie en ander voetbal

Sport

Montfoort SV’19 verliest koppositie

Montfoort SV’19 kwam op eigen veld niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen het Nijkerkse NSC. De laagvlieger, die na een trainerswissel beter is gaan spelen, maakte het de thuisclub niet gemakkelijk in de eerste helft, waarin niet gescoord werd. In de tweede helft werd Montfoort SV’19 gevaarlijker. Na goed doorgaan van Junior Kolfschoten op de helft van NSC weet hij de bal breed te leggen op de inlopende Bart Roelofs. De aanvoerder schoof de bal in de uiterste hoek. De gasten bleven loeren op de ene kans. Na een onzorgvuldige Montfoortse pass kwam NSC in balbezit en scoorde het de gelijkmaker. Nummer twee BOL, dat in Zunderdorp met 0-1 won van HBOK, neemt de koppositie van Montfoort SV’19 over.

SV Lopik op dreef in Utrecht

Hekkensluiter SV Lopik versloeg op vreemde bodem Nieuw Utrecht met 0-2 en sluit aan bij zes ploegen die hopen de twee directe degradatieplekken en de drie nacompetitieplaatsen te ontlopen. Eerstejaars senior David Scheffer opende met zijn eerste competitiedoelpunt de score voor de Lopikenaren. ,,Nieuw Utrecht is een voetballende ploeg, die voor de winst ging,” vertelde een tevreden Lopik-trainer Mark Imandt na afloop. ,,Zo kregen we de ruimte om ons eigen spel te spelen. Thomas Bakker was belangrijk met twee assists en voorin was Ardy de With, die na de rust onze tweede goal maakte, weer van de partij. Vorige week viel hij geblesseerd uit. We hebben nog negen wedstrijden te gaan. De komende vijf wedstrijden spelen we tegen ploegen uit het linkerrijtje. De laatste vier tegen de onderste ploegen. In deze vorm hoeven we echter van niemand te verliezen.”

Goede generale VVIJ

VVIJ uit IJsselstein versloeg na een aantal mindere resultaten Zwaluwen Utrecht met 3-0 en ziet de komende derby tegen stadsgenoot IJFC met vertrouwen tegemoet. VVIJ had het meeste balbezit en kwam voor rust op voorsprong via een benutte strafschop van Casper Baggen. ,,Onze tegenstander zocht net als wij de aanval op, waardoor we ruimte kregen,” vertelde VVIJ-trainer Mo Touh. ,,Lars Pels verdubbelde na rust de score, nadat we na het veroveren van de bal er snel uitkwamen. Het ging ons puur om de winst om bovenin mee te blijven doen. Giorgio Molenbeek stelde in de slotfase onze zege veilig. Ik hoop zaterdag op veel publiek bij de stadsderby.”

Benauwde zege IJFC

IJFC won in Culemborg met 1-2 van Vriendenschaar. De wedstrijd begon goed voor de IJsselsteinse zaterdagderdeklasser. Na voorbereidend werk van Marc van der Klij en Mitch Dunne verscheen de diepgaande Rowan Mankers alleen voor de Culemborgse doelman. Mankers scoorde beheerst. De thuisclub ging op jacht naar de gelijkmaker en die viel vlak voor rust. Toch kon IJFC met een voorsprong aan de thee. Mitch Dunne bemachtigde voorin de bal en ging op volle snelheid alleen op de keeper af. Een verdediger van Vriendenschaar tikte Dunne van achteren aan en de arbiter legde de bal op de stip. Ruben van Rooijen velde het vonnis. Vriendenschaar was in de tweede helft dichtbij de 2-2. De paal en sterk keeperswerk van Rowdy Jansen voorkwamen de gelijkmaker.

Benschop doet goede zaken in Almere

Benschop won in Almere met 0-1 van Buitenboys en houdt dankzij deze driepunter nog steeds twee clubs, die rechtstreeks degraderen, onder zich op de ranglijst. ,,Na het smadelijke verlies en week eerder deden we het vandaag stukken beter,” aldus een tevreden Benschop-trainer Raymond van der Kort. ,,De spelers werkten voor elkaar en toonden een fantastische inzet. In de beginfase werden we verrast door een andere veldbezetting van de thuisclub, maar via wat omzettingen was dat snel opgelost. Lucas van Dam zette ons met een fraaie goal – zijn inzet werd geblokt, waarna hij in de rebound raak kopte – op voorsprong. De thuisclub die bij winst een gaatje kon slaan met de vijf onderste ploegen, creëerde na rust enkele goede kansen, maar wij hielden stand.”

Linschoten maakt na rust het verschil

Linschoten boekte een 5-1 zege op het Goudse GSV, dat nog wel op voorsprong kwam. Sam da Cruz draaide in de slotfase van de eerste helft de rollen om met twee gave goals. GSV heeft een team met ervaren, oudere speler, die maar een keer per week trainen. Linschoten-trainer Pieter Ooms wist dat na de rust de kansen wel zouden komen. Joey van Kouwen, Nick de Langen en Benjamin Borst voerden de score op. Linschoten versterkte zijn zevende positie op de ranglijst. Het gat met de negende plaats, die nacompetitie spelen voor lijfsbehoud betekent, is zes punten. Zaterdag staat de uitwedstrijd tegen het Polsbroekse SPV’81, dat dit weekeinde vrij was, op het programma.