Afbeelding

Vereniging Oud-Linschoten viert 10-jarig jubileum met authentieke film

Algemeen

LONSCHOTEN • Vereniging Oud-Linschoten viert dit jaar alweer haar 10-jarig jubileum. Ter gelegenheid daarvan wordt op zaterdag 11 maart na de Algemene Ledenvergadering (ALV) de film ‘Linschoten 1946-1973’ getoond. De amateurfilm werd gemaakt door toenmalig Rijkswaterstaat kantonnier en Oranjevereniging bestuurslid Simon Mollenvanger (1912-†1988). 

Tijdens de allereerste algemene ledenvergadering van de plaatselijke historische vereniging in maart 2014 werd deze film ook afgespeeld. Er werd genoten van het oude beeldmateriaal waarop altijd wel bekenden en plaatselijke gebruiken te zien waren. Reden te meer voor de VOL om juist deze door de Linschotense filmamateur gemaakte dorpstaferelen te herhalen. 

‘Linschoten 1946-1973’ is een film zonder geluid en bevat fragmenten met daarop markante dorpsgenoten zoals wijkzuster Van Dalen, de kruidenier, bakker, fietsenmaker, schoolkinderen tijdens de aubade bij het gemeentehuis, ‘bromnozems’, de patatboer op de fiets en vele andere Linschoters tijdens Oranjefeesten en dagelijkse beslommeringen. Zelfs de maker van de film is te zien tijdens het spriet slaan met huisarts Van den Burger. 

De ALV voor VOL-leden wordt gehouden op zaterdag 11 maart in de bibliotheek in scholencomplex De Brede Vaart. Aanvang voor de film na de koffiepauze om 11.15 uur. Ook niet leden zijn van harte welkom. De film duurt ongeveer een uur. De toegang is gratis.