donderdag 2 maart

De Kerk is Open
10:00-11:30 IJsselstein, Ontmoetingskerk, Andorrastraat 2
Elke donderdagmorgen is de Ontmoetingskerk open voor een kopje koffie of thee drinken, puzzelen, sjoelen of gewoon kletsen. Of een kaarsje aansteken in het Stiltecentrum en een moment tot rust komen.

Kinderrondleiding door oud IJsselstein
19:00 IJsselstein, vanaf de bibliotheek, Overtoom 7
Kinderrondleiding langs de verlichte en eeuwenoude gebouwen in de binnenstad van IJsselstein. Met kijkje bij de Waag en uitleg door de waagmeester. Voor kinderen van 6 tot 12 jaar onder begeleiding van een volwassene. Duur: ruim een uur. Graag vooraf reserveren bij UIT in IJsselstein | Tourist Info via info@uitinijsselstein.nl of 030-6887273. Kosten 5 euro per persoon. Informatie: www.inijsselstein.nl

Een kijkje in 't Bakkershuis
19:30-21:30 Montfoort, St. Joseph, Heiliglevenstraat 4
Ontmoetingscentrum ’t Bakkershuis voor mensen met beginnende dementie houdt haar maandelijkse informatieavond in zalencentrum Sint Joseph. Dit keer: Een kijkje in ’t Bakkershuis. Deelnemers, mantelzorgers, vrijwilligers en professionals vertellen met coördinator Marjon de Jong waarom zij naar ’t Bakkershuis gaan. Toegang gratis; donatie welkom.

Spelavond 't Wilgegat
19:30 Willige Langerak, Buurthuis ’t Wilgegat
Gezellig klaverjassen, rummikubben of biljarten. Het klaverjassen en biljarten begint om 19.30 uur, het rummikubben om 20.00 uur. Uitslag 16 februari: bij rummikub won Lize de Haay met 21 strafpunten; bij klaverjassen Janny Rodriguez met 5440 punten. Nieuwe deelnemers welkom.

Samir Fighil: 'FOMO'
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
‘FOMO’ staat voor Fear Of Missing Out. In zijn tweede voorstelling gaat Samir Fighil dieper in op ons intens verlangen niks te willen missen, maar heeft hij vooral oog voor de maatschappelijke gevolgen. Prijs: 17 euro. Informatie en kaarten via www.fulcotheater.nl

vrijdag 3 maart

BoekStart Voorleespret
10:00-10:45 IJsselstein, bibliotheek, Overtoom 7
Een gezellig moment samen bezig zijn voor volwassene en kind (0-4 jaar) met voorlezen, liedjes en spelletjes. Meedoen is gratis, aanmelden is niet nodig. Deze keer in het teken van De Media Ukkie Dagen met het prentenboek ‘Heb jij misschien olifant gezien?’. Informatie op www.bibliotheeklekijssel.nl/voorleespret.

Digi-inloop Bibliotheek IJsselstein
10:00-12:00 uur IJsselstein, Bibliotheek IJsselstein, Overtoom 7
Voor iedereen met vragen over bijvoorbeeld bestanden verplaatsen, videobellen, whatsapp of e-mailen. Of bij alle andere vragen over laptop, tablet of smartphone. Deelname is gratis. Neem bij voorkeur je eigen apparaat mee. Elke vrijdagochtend.

Welkom in Huis 10
10:30-12:00 IJsselstein, Huis 10, Doelenstraat 10
Huis 10 is een warme plek in het centrum van IJsselstein. Een plaats van ontmoeting, een gezellig praatje of een goed gesprek, voor activiteiten en omzien naar elkaar. Iedereen kan aanschuiven. Aanmelden is niet nodig. Elke vrijdagochtend.

Gebed voor de stad
19:30-20:00 IJsselstein, ZOlekker, Doelenstraat 2
Iedereen is welkom om te bidden voor de stad IJsselstein: voor onder meer de zorg, scholen, de ondernemingen, het bestuur, de vluchtelingen. Zelf gebedspunten indienen mogelijk.

zaterdag 4 maart

Insectenhotels maken
13:00-16:00 Benschop, Benedeneind Noordzijde 324
De insecten en daaronder de wilde bijen hebben het zwaar. Meer broedplekken verhoogt de overlevingskans. Met ook een filmpje over wat bijen precies zijn en hun functie in de natuur. De rest van de middag aan de slag met het bouwen van insectenhotels om in de Lopikerwaard op te hangen. Zelf meenemen: boormachine, ijzerzaag en vijl. Opgeven: info@collectieflopikerwaard.com. Vol is vol.

Middagje IJsselstein, half uurtje Bach
15:30 IJsselstein, Oude Sint Nicolaaskerk, Kronenburgplantsoen 2
Door stadsorganist Gerrit Christiaan de Gier en Jantine Woudstra, sopraan. Toegang vrij; collecte.

Verteldiner: Aan tafel met Charles Dickens
19:00 Montfoort, Zalencentrum St. Joseph, Heiliglevenstraat 4
Rasvertellers Janneke Tanja en Frank Belt brengen bekende en minder bekende verhalen van Dickens tot leven. Maurits Boreel tovert daarbij een magisch klanklandschap uit zijn viool. Met driegangendiner tijdens de voorstelling, passend bij de tijd van Dickens. In samenwerking met ’t Oude Stadhuis, Toegang inclusief diner 42,50 euro, exclusief drankjes. Kaarten via www.cultureelmontfoort.nl

Finale Battle of the Bands
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
Zes bands uit de regio hebben de voorrondes van Fulco’s Battle of the Bands overleefd. Van Rock tot Funky Jazz en van Engelstalige country tot popcovers. Finale strijd om een optreden tijdens Koningsdag op de Overtoom. Daarnaast is er een publieksprijs en krijgt de winnaar een betaald optreden op het nieuwe festival Life! op 4 juni op het Podium. Toegang gratis. Wel plaatsbewijs nodig. Informatie over de bands en kaarten via www.fulcotheater.nl.

zondag 5 maart

Blues op zondagmiddag UITVERKOCHT
13:30 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
Zondagmiddag, hapje, drankje en vier uur onafgebroken genieten van drie bluesacts. Met Barrelhouse in de originele bezetting, bluesharp-speler Duketown Slim en de Zeeuwse bluesrockers The Juke Joints. Prijs: 20 euro. Informatie en kaarten via www.fulcotheater.nl.

maandag 6 maart

Zonnebloem Samen Actief: koffie drinken
10:30-11:30 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
Het team van de Zonnebloem Samen Actief organiseert eens per maand een kleinschalige activiteit. Deze keer gezellig koffiedrinken in het Fulco met Zonnebloemgasten en vrijwilligers. Kosten 3 euro. Aanmelden kan nog tot 3 maart via telefoon 0631962072 of email naar zonnebloemijsselstein@gmail.com.

dinsdag 7 maart

KBO wandelochtend
10:30-12:00 IJsselstein, vanaf Fulcotheater, Overtoom 3Iedere dinsdagmorgen wandelen en een frisse neus halen. Na afloop terug in het Fulcotheater koffie drinken (voor eigen rekening). Het gaat niet om het aantal kilometers, maar om de gezelligheid. Aanmelden vooraf is niet nodig. Ook niet-leden welkom.

KBO Spellenmiddag
13:00-16:30 IJsselstein, De Oase, Benschopperweg 342 Klaverjassen, Mahjong, Rummikub met de KBO in Dienstencentrum De Oase. Entree: 2,50 euro. Aanmelding vooraf is niet nodig. Aanvang: 13.30 uur, zaal open 13.00 uur.

Sederginne: 'Van Wc-Madame tot diva'
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
LGBT en andere letters uit het alfabet, binaire en non-binaire groepen, ‘woke’ zijn. In haar show ‘Van Wc-Madame tot diva’ blikt Sederginne terug op wat haar op de weg naar de top gevormd heeft. Verhalen, grappige sketches en wervelende lip-sync optredens, van de beruchtste toiletjuffrouw van Antwerpen tot haar werk bij een uitvaartcentrum. Prijs: 21,50 euro. Kaarten en informatie via www.fulcotheater.nl

woensdag 8 maart

Oudercafé IJsselstein
10:00-11:30 IJsselstein, De Oase, Benschopperweg 342
Gezellig samenkomen in een ongedwongen sfeer om met elkaar te praten over het ouderschap en alle mooie momenten maar ook uitdagingen die daarbij horen. Over borstvoeding, kunstvoeding, slapen, onrust, dragen en de ontwikkeling van je kind. Koffie en thee staan klaar. Toegang gratis. Elke tweede woensdag van de maand.

Digi Café Montfoort
10:00-12:00 Montfoort, Huis van Ervaring, Kasteelplein 7
Voor wie handiger wil worden met computer, smartphone of tablet. Onder begeleiding van twee vrijwilligers oefenen en digitale vragen stellen over bijvoorbeeld whatsappen, sms-en of mailen, over praktische apps en e-books. Neem bij voorkeur eigen apparatuur opgeladen mee. Elke woensdagochtend.

Renate Reijnders: Liefdescollege 2.0
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
Volgens comédienne en Liefdesprofessor Renate Reijnders valt er nog heel wat te leren en vooral te lachen om de liefde. Daarom vertelt ze in haar show niet alleen flirttips en hilarische liefdesfacts, maar ook bruikbare tips om een relatie leuk te houden of een date aan de haak te slaan. Cabaret, show en college in één. Prijs: 19 euro. Kaarten en informatie via www.fulcotheater.nl

donderdag 9 maart

Nilgun Yerli: Tinderella
20:00 IJsselstein, Fulcoteater, Overtoom 3
Nilgun Yerli is weer terug in Nederland, in het theater en vooral bij haar zelf. Inmiddels 50 jaar. Geen echtgenoot, geen baan, geen roots, niets dat verbindt. Er is altijd wel een dooddoener, zoals 'Hoop'. Prijs: 21,50 euro. Kaarten en informatie via www.fulcotheater.nl

vrijdag 10 maart

Verkoop Het Kledinghuis
19:00-21:00 Montfoort, DoeMeeHuis, Kasteelplein 7
Modieuze tweedehands kleding in het Kledinghuis voor dames, heren en kinderen. Ook tassen, schoenen, mutsen en sjaals. Voor inwoners, jong en oud, die bewust tweedehandskleding willen, het financieel niet breed hebben of klimaatbewust zijn. Prijzen tussen 1 en 5 euro.

Interactieve lezing Klimaatnatuurlijk IJsselstein
19:30-21:30 IJsselstein, Intratuin
Over de verbinding van bodem, plant, dier en mens. Door Monique van der Laan, biologisch boerin op boerderij de Beekhoeve in Kamerik. En door Ivon Vrolijk van KNIJ, met 14 jaar ervaring met permacultuur en natuurlogisch tuinieren. Bij Restaurant Intratuin IJsselstein, Inloop vanaf 19.15 uur. Entree gratis; gratis koffie en thee. Aanmelden via contact@knij.nl

zaterdag 11 maart

Wandeltocht Woerdense Poldertocht
08:00-17:30 Woerden, Careyn Weddestein, Utrechtse­straat­weg 50 WS78 is een landelijke wandelsportvereniging die jaarlijks tien wandeltochten georganiseerd in regio Midden-Nederland. Elke wandeltocht wordt door een vrijwilliger gebouwd vanaf een plaats naar keuze. Startpunt van deze wandeling is Careyn Weddestein in Woerden en onderweg zijn er rustmogelijkheden bij de soep/koffiepost en fruitpost. Ook is een horecarust in de route opgenomen. Afstanden: circa 20 tot 40 kilometer. Inschrijven kan vooraf online op www.ws78.nl/Komende_tochten/2023/Woerden of ter plekke op de startlocatie.

Dorpsfilm Linschoten '1946-1973'
11:15 uur Linschoten, grote zaal dorpshuis De VaartVereniging Oud-Linschoten viert haar 10-jarig jubileum. Ter gelegenheid daarvan wordt de film Linschoten ‘1946-1973’ getoond. De film werd gemaakt door toenmalig Rijkswaterstaat kantonnier en bestuurslid van Oranjevereniging Oranje Nassau, Simon Mollenvanger. Oude beelden met oude bekenden en plaatselijke gebruiken: wijkzuster Van Dalen, de kruidenier, bakker, fietsenmaker, ‘bromnozems’, de patatboer op de fiets en vele andere Linschoters tijdens Oranjefeesten en dagelijkse beslommeringen. Duur: 65 minuten. Ook niet-leden welkom. Voorafgaand aan de film alleen voor leden de Algemene Ledenvergadering.

Art & Wine, nieuwe expositie
15:30-17:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3Kunst kijken onder het genot van een drankje op de bovenverdieping van het Fulcotheater, Werk van Didi Muhiya, Helen Stuart, Ketlin van Esschoten, Maud de Wit, Nora van Klingeren, Takis Dimopoulos en Walter van Meijl. In de Biezenzaal uitsluitend deze dag keramische vazen van Marcella Metaal. Schilderijen een half jaar te zien.

zondag 12 maart

One After 909 in De Stee
17:00 IJsselstein, Café de Stee, Voorstraat 38One After 909 is een bekende Beatles Tribute-band, maar speelt ook andere covers. Toegang gratis. Informatie: www.stee.nl.

dinsdag 14 maart

KBO wandelochtend
10:30-12:00 IJsselstein, vanaf Fulcotheater, Overtoom 3Iedere dinsdagmorgen wandelen en een frisse neus halen. Na afloop terug in het Fulcotheater koffie drinken (voor eigen rekening). Het gaat niet om het aantal kilometers, maar om de gezelligheid. Aanmelden vooraf is niet nodig. Ook niet-leden welkom.

Spelavond Theaterstichting Kwibus
19:00-21:30 IJsselstein, Theater Pantalone, Linnaeusweg 5Theaterstichting Kwibus zoekt jongeren boven 15 jaar en volwassenen om mee te spelen in de productie Sprookjestuin, met als thema 'De vliegende koffer'. Tijdens deze spelavond kunnen belangstellenden laten zien wat zij in huis hebben. Daarna worden de rollen verdeeld. Voorstellingen op 10, 11, 17 en 18 juni in en rondom theater Pantalone. Het publiek wandelt van de ene naar de andere speelplek. Repetities op dinsdagavond vanaf 28 maart. Aanmelden via www.kwibus.nl.

woensdag 15 maart

Eetsaam IJsselstein
17:45-19:00 IJsselstein, ZOlekker, Doelenstraat 12Weer een Eetsaam Maaltijd. Mensen die wel wat gezelligheid kunnen gebruiken of moeilijk rond kunnen komen zijn van harte welkom. Geef je op via EetsaamIJsselstein@gmail.com of via 06-16138947.

vrijdag 17 maart

Welkom in Huis 10
10:30-12:00 IJsselstein, Huis 10, Doelenstraat 10Huis 10 is een warme plek in het centrum van IJsselstein. Een plaats van ontmoeting, een gezellig praatje of een goed gesprek, voor activiteiten en omzien naar elkaar. Iedereen kan aanschuiven. Aanmelden is niet nodig. Elke vrijdagochtend.

Digi Café Linschoten
13:30-16:00 Linschoten, Huis van Ervaring, Laan van Rapijnen 36 Voor wie handiger wil worden met computer, smartphone of tablet. Onder begeleiding van twee vrijwilligers oefenen en digitale vragen stellen over bijvoorbeeld whatsappen, sms-en of mailen, over praktische apps en een e-book downloaden. Neem bij voorkeur eigen apparatuur opgeladen mee. Elke derde vrijdag van de maand.

zaterdag 18 maart

Landelijke Opschoondag
10:00-11:30 Montfoort, LinschotenTijd om de eigen leefomgeving weer eens goed te ontdoen van het vele zwerfvuil. Samen met buren, kinderen of aanhaken bij de vele andere vrijwilligers. Twee startplaatsen in de gemeente Montfoort om 10.00 uur. In Montfoort vanaf de parkeerplaats van het Hofplein; in Linschoten vanaf de parkeerplaats achter De Vaart. Voor prikstokken en vuilniszakken wordt gezorgd, breng zelf tuin/werk handschoenen mee. Na afloop een kop koffie/thee. Aanmelden gewenst. Dit kan via z.ambassadeurs@gmail.com of bel 06-19468944.

Viering Jong van Geest
19:00 Montfoort, Johannes de Doper Kerk, Pastor Spaanplein 2De Jong van Geest Viering is een nieuwe, andersoortige viering, gericht op alle leeftijden en voor mensen die Jong van Geest zijn. Thema: Keuzes maken. Interactief samenzijn met verhaal, traditie en muziek. Iedereen die wil meebeleven is welkom. Na afloop is er een hapje en een drankje.

zondag 19 maart

Instapcursus Kanovaren 2023 bij Kanovereniging de IJsselstreek.
De kanocursus beslaat 6 dagdelen. Dit jaar zal de cursus worden gegeven op: zondagmiddag 19 maart in het Zwembad Merwestein woensdagavond 26 april, 3, 10, 24 en 31 mei op de Hollandsche IJsselVoor kano, peddel e.d. wordt gezorgd.De kosten zijn € 75 incl. lidmaatschap van Kanoclub de IJsselstreek tot eind 2023.

Tosca Niterink & Anita Janssen
15:00-17:00 Montfoort, Zalencentrum St. Joseph, Heiliglevenstraat b4De theatervoorstelling 'De poncho must go on' met de jongste avonturen van de uitgetamponeerde maar onvermoeibare en altijd vrolijke globetrotters Tosca Niterink & Anita Janssen. Met een geheel verzorgde busreis naar Tjernobyl, een bezoekje aan het Penispark in Zuid Korea, het blauwe huis in Mexico of een woelige nacht in een kapiteinshut, niets is hen te dol. De hilarische verhalen worden gelardeerd met al even komische filmbeelden. Tosca Niterink werd in Nederland wereldberoemd met haar rol als Thea in de legendarische VPRO-TV-serie Theo & Thea. Met Arjan Ederveen maakte zij Kreatief met Kurk. Anita Janssen werkt als fotograaf voor de Achterpagina van NRC, is interviewer voor Het Parool en documentaire maker/camerajournalist. Toegang 15 euro. Tickets via: www.cultureelmontfoort.nl

dinsdag 21 maart

KBO wandelochtend
10:30-12:00 IJsselstein, vanaf Fulcotheater, Overtoom 3Iedere dinsdagmorgen wandelen en een frisse neus halen. Na afloop terug in het Fulcotheater koffie drinken (voor eigen rekening). Het gaat niet om het aantal kilometers, maar om de gezelligheid. Aanmelden vooraf is niet nodig. Ook niet-leden welkom.

donderdag 23 maart

Men's night Fulco's Mannenkoor
19:15 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3Mannen uit de regio IJsselstein worden uitgenodigd om hun verborgen talent al zanger te gaan ontdekken als koorzanger. Meld je aan of kom gewoon naar het Fulcotheater. Vanaf 19.15 uur welkom met gratis koffie en een geweldig gezellige avond in het vooruitzicht. Op 25 maart volgt een concert in het Kruispunt waarin de deelnemers mee mogen zingen. Familie en vrienden welkom à 13 euro, inclusief pauzedrankje. Zie ook www.fulcosmannenkoor.nl om een indruk te krijgen van het koor. Kaarten te bestellen via www.ticketview.nl/shop/fulcosregionaalmannenkoor

vrijdag 24 maart

Welkom in Huis 10
10:30-12:00 IJsselstein, Huis 10, Doelenstraat 10Huis 10 is een warme plek in het centrum van IJsselstein. Een plaats van ontmoeting, een gezellig praatje of een goed gesprek, voor activiteiten en omzien naar elkaar. Iedereen kan aanschuiven. Aanmelden is niet nodig. Elke vrijdagochtend.

Welkom in Huis 10
10:30-12:00 IJsselstein, Huis 10, Doelenstraat 10Huis 10 is een warme plek in het centrum van IJsselstein. Een plaats van ontmoeting, een gezellig praatje of een goed gesprek, voor activiteiten en omzien naar elkaar. Iedereen kan aanschuiven. Aanmelden is niet nodig. Elke vrijdagochtend.

All Seasons Vintage Dameskledingbeurs
15:00-21:00 Lopik, dorpshuis De Schouw, M.A.A. Schakelplein 6 All Seasons Vintage Dameskledingbeurs in Lopik. Dames die hun eigentijdse kleding, tassen, sieraden, sjaals en hoeden willen verkopen kunnen een verkooplijst aanvragen via kledingbeurslopik@hotmail.com. De verkopers prijzen zelf hun kleding en 90% van dat bedrag is voor de verkoper, 10% voor de organisatie. De verkoop is op vrijdag 24 maart van 15.00 tot 21.00 uur. De ingebrachte artikelen worden vooraf gekeurd. Zo wordt er gekeken of de kleding schoon en zonder gebreken is. Tijdens de verkoop hangen de artikelen op maat en op kleur. Betaling alleen contant. In de foyer van De Schouw kan er na het winkelen koffie met iets lekkers genuttigd worden.

zaterdag 25 maart

Matthäus Passion
19:30-22:45 Oudewater, Grote of St. Michaëlskerk, Noorder Kerkstraat 1Ars Musica voert Bachs meesterwerk de ‘Matthäus Passion’ BWV 244 opnieuw uit in Oudewater. Naast het Ars Musica Concertkoor en Orkest onder leiding van dirigent Patrick van der Linden zullen ook zangers van Ars Musica Koorschool, Meisjeskoor en Studentenkoor meewerken. Verder werken mee de solisten: Adriaan de Koster (Evangelist), Andrew Hopper (Christus), Margreet Rietveld (sopraan), Robert Kuizenga (alt), Kieran White (tenor) en Elías Benito Arranz (bas). Kaarten zijn verkrijgbaar via www.arsmusica.nl.

zondag 26 maart

Klassiek concert Cello & Piano
14:30-15:45 IJsselstein, Ontmoetingskerk, Andorrastrraat 2De bekende IJsselsteinse pianiste Lineke Lever geeft samen met celliste Oihana Aristizabal Puga een vertelconcert in de Ontmoetingskerk. Ze spelen het programma 'La Lecture' over Suzanne & Edouard Manet. Muziek van Liszt, Wagner en Offenbach. Daarnaast wordt de geschiedenis door de musici verteld en nemen zij afbeeldingen van schilderijen van Manet mee. Entree 12,50 euro, aan de zaal te voldoen. Reserveren verplicht via zin@pgij.nl, Zie ook: www.cellopiano.nl.

dinsdag 28 maart

KBO wandelochtend
10:30-12:00 IJsselstein, vanaf Fulcotheater, Overtoom 3Iedere dinsdagmorgen wandelen en een frisse neus halen. Na afloop terug in het Fulcotheater koffie drinken (voor eigen rekening). Het gaat niet om het aantal kilometers, maar om de gezelligheid. Aanmelden vooraf is niet nodig. Ook niet-leden welkom.

Rondleidingen door historisch en verlicht IJsselstein
20:30 IJsselstein, vanaf bibliotheek, Overtoom 7UIT in IJsselstein organiseert dit najaar weer een nieuwe serie rondleidingen met een gids langs de verlichte monumenten in de historische binnenstad van IJsselstein. De stadsgidsen vertellen de wandelaars de verhalen over de eeuwenoude gebouwen. De avondrondleidingen starten vanaf de bibliotheek om 19.30 uur en duren circa anderhalf uur. Belangstellenden kunnen vooraf reserveren bij UIT in IJsselstein | Tourist Info via info@uitinijsselstein.nl of 030-6887273. De kosten bedragen 5 euro per persoon. Meer informatie: www.inijsselstein.nl

zaterdag 1 april

Middagje IJsselstein, half uurtje Bach
15:30 IJsselstein, Oude Sint Nicolaaskerk, Kronenburgplantsoen 2Door stadsorganist Gerrit Christiaan de Gier en stadsbeiaardier Boudewijn Zwart. Onder meer 4-handig pianospel.

Passie-voorjaarsconcert
20:00-22:00 Montfoort, RK-kerk Johannes de Doper, Pastoor SpaanpleinEen concert door een groot – eenmalig samengesteld projectkoor - met medewerking van instrumentale begeleiding en solisten. Onder leiding van dirigent Michiel Rozendal. De presentatie is in handen van Wilfred Kemp. Divers programma met werken van onder anderen Duruflé, J.S. Bach, Handel, Franck, John Rutter en Piazzolla. Samenwerking tussen Cultureel Montfoort en Vrienden van Johannes de Doper. Kerk open 19.30 uur. Toegang 15 euro, inclusief koffie en thee voor aanvang. Tickets via: www.cultureelmontfoort.nl

woensdag 12 april

Oudercafé IJsselstein
10:00-11:30 IJsselstein, De Oase, Benschopperweg 342Het Oudercafé in IJsselstein is weer van start. Gezellig samenkomen in een ongedwongen sfeer om met elkaar te praten over het ouderschap en alle mooie momenten maar ook uitdagingen die daarbij horen. Over borstvoeding, kunstvoeding, slapen, onrust, dragen en de ontwikkeling van je kind. Koffie en thee staan klaar. Toegang gratis. Elke tweede woensdag van de maand.

zaterdag 15 april

Lenteconcert vrouwenkoor Ludiek
20:00-22;30 Linschoten, 't Kruispunt, Nieuwe Zandweg 16 Lenteconcert door vrouwenkoor Ludiek met intermezzo’s door koperkwintet Linfano en vocaal solisten Sjoerd Brouwer en Caroline Vermeulen. Liederen met uiteenlopende thema’s, in verschillende talen, zowel a capella, als onder pianobebegeleiding. Tijden: inloop vanaf 19.30 uur, aanvang 20.00 uur, afronding 22.30 uur. Toegangsprijs 10 euro, inclusief kop welkomstkoffie. Kaarten online te bestellen via www.vrouwenkoorludiek.nl of te koop bij de Wereldwinkel Linschoten, Jacob Barneveldstraat 24B, Linschoten.

zondag 16 april

Britta Maria zingt Aznavour
15:00-17:00 Montfoort, Zalencentrum St. Joseph, Heiliglevenstraat 4Zangeres Britta Maria, pianist/zanger Maurits Fondse, accordeonist Oleg Fateev en percussionist Simone Sou zingen en spelen de chansons van Charles Aznavour, de man die Frankrijk en de hele wereld veroverde met zijn liedjes en stem. Van La Bohe`me, Hier Encore naar Etre en She. Ook vertellen zij over zijn leven. Toegang 15 euro. Tickets via: www.cultureelmontfoort.nl

vrijdag 21 april

Digi Café Linschoten
13:30-16:00 Linschoten, Huis van Ervaring, Laan van Rapijnen 36 Voor wie handiger wil worden met computer, smartphone of tablet. Onder begeleiding van twee vrijwilligers oefenen en digitale vragen stellen over bijvoorbeeld whatsappen, sms-en of mailen, over praktische apps en een e-book downloaden. Neem bij voorkeur eigen apparatuur opgeladen mee. Elke derde vrijdag van de maand.

zaterdag 22 april

‘Nooit Meer Eenzaam’
20:00-23:00 Montfoort, Zalencentrum St. Joseph, Heiliglevenstraat 4Nooit Meer Eenzaam is een Utrechts koor met een breed Nederlandstalig repertoire. Het koor kan het publiek in elke gewenste stemming brengen, een gevoelige snaar raken, of juist de sfeer erin brengen met echte onvervalste smartlappen om vervolgens weer over te schakelen op songfestivalklassiekers. Toegang 15 euro. Tickets via: www.cultureelmontfoort.nl

woensdag 26 april

Instapcursus Kanovaren 2023 bij Kanovereniging de IJsselstreek.
De kanocursus beslaat 6 dagdelen. zondagmiddag 19 maart in het Zwembad Merwestein woensdagavond 26 april, 3, 10, 24 en 31 mei op de Hollandsche IJsselVoor kano, peddel e.d. wordt gezorgd.Kosten € 75 incl. lidmaatschap Kanoclub de IJsselstreek tot eind 2023.