• Wethouder Kees van Dalen bezoekt groep 7.
• Wethouder Kees van Dalen bezoekt groep 7. Foto: Elvira Schenk

Wens speeltoestellen ingewilligd

linschoten • Een eigen initiatief van leerlingen voor nieuwe speeltoestellen op hun schoolplein heeft succes gehad.

Een leerling uit groep 7 van de Timotheüsschool schreef eerder dit jaar een brief naar de gemeente Montfoort. Met als boodschap: het schoolplein biedt niet echt veel uitdaging om op te spelen. Het schoolplein heeft twee doeltjes, een pingpongtafel en er is een klimrek. De kinderen hebben de wens uitgesproken of er niet iets anders neer gezet kon worden om te spelen. Wethouder Kees van Dalen nam als reactie al eerder een kijkje en keerde terug op school, deze tweede keer samen met Johan Nijzink, beleidsmedewerker voor de openbare ruimte van de gemeente Montfoort. Deze keer mochten de leerlingen daadwerkelijk nieuwe spellen en toestellen uitkiezen. 

Ideeën worden werkelijkheid

De eerste keer heeft de groep verschillende ideeën en plannen gepresenteerd voor het verbeteren van het schoolplein. Nu de wethouder voor de tweede keer kwam, mocht de groep kiezen uit twee spellen en/of twee toestellen. Dat liet de groep zich geen twee keer zeggen. Groep 7 heeft gekozen voor een draaitoestel en een twisterspel.
Daarnaast had de wethouder nog ander leuk nieuws te vertellen. Het voetbalveldje in het Uilenbosje krijgt kunstgras. De leerlingen kijken er naar uit om binnenkort met de nieuwe aanwinsten te kunnen spelen.