• De officiële onthulling van de bordjes.
• De officiële onthulling van de bordjes. Foto: Gemeente Lopik

Houd speelplein en speelveld netjes

benschop • Leerlingen van de Sint Victorschool in Benschop vragen aandacht voor het opruimen van zwerfvuil en hondenpoep.

De leerlingen van de Sint Victorschool maken zich al enige tijd zorgen over de hoeveelheid zwerfvuil op hun speelplein. Ook vinden zij het vervelend dat er zoveel hondenpoep op het aangrenzende veld ligt, waardoor buiten spelen daar op z'n zachtst gezegd niet altijd fris is. Vorige week woensdag hebben de leerlingen samen met wethouder Gerrit Spelt daarom twee bordjes onthuld waarop iedereen wordt gevraagd om het speelplein en het speelveld voortaan netjes te houden. 

Om aandacht te vragen voor de overlast van al het zwerfvuil en alle hondenpoep heeft de Leerlingenraad samen met de schoolpleincommissie een creatief plan bedacht. De Leerlingenraad heeft onder de leerlingen een wedstrijd uitgeschreven om bordjes te ontwerpen waarop wordt opgeroepen het speelplein en het speelveld netjes te houden. 

Uit de vele ontwerpen heeft de Leerlingenraad twee winnende ontwerpen gekozen. Lieke uit groep 6 ontwierp het bord voor het speelveld met de tekst 'Laat mij niet achter, kakkie in het zakkie'. Madelief en Isa uit groep 4/5 ontwierpen het bord voor het speelplein met de tekst 'Je bent welkom maar laat het netjes achter'. 

De winnende ontwerpen zijn vervolgens op metalen borden gedrukt en op een goed zichtbare plaats gezet.