Vragen over Inspiratietuin

cabauw/lopik • De Stichting Vrienden van de H. Jacobuskerk Cabauw wil graag een Inspiratietuin realiseren door de directe omgeving van de kerk opnieuw in te richten. Het voorstel van B&W om hiervoor een krediet van 20.000 euro beschikbaar te stellen ten laste van de algemene reserve, riep enige vraagtekens op bij de raadsleden. 

De Inspiratietuin bij de kerk is bedoeld om een ontmoetingsfunctie te vervullen voor dorpsgenoten en passanten. Het biedt gelegenheid voor gezamenlijke activiteiten, inspiratie, bewustwording en rust. Het doel van de Inspiratietuin is om ongedwongen ontmoetingen te faciliteren en de maatschappelijke verbondenheid van de dorpsgemeenschap te bevorderen. Met de aanleg van de Inspiratietuin ontstaat er meer beleefbaar groen in de kern Cabauw, is het idee.

Margriet van Delft (VVD) vroeg zich af of andere kerken in de gemeente Lopik ook zo'n aanvraag konden doen. "Ik sluit niets uit”, merkte wethouder Jan Vente op. "De provincie draagt 67.000 euro bij. Onze bijdrage is noodzakelijk om het plan door te laten gaan. Het levert iets moois op en zal de moeite waard zijn.”