• De kleedjesmarkt werd druk bezocht.
• De kleedjesmarkt werd druk bezocht. Foto: Elvira Schenk

Scholen Linschoten slaan handen ineen voor slachtoffers aardbevingen

Algemeen

LINSCHOTEN • De Timotheüsschool en de Prins Clausschool in Linschoten hebben samen actie gevoerd voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië. De scholen hebben een kleedjesmarkt georganiseerd om geld op te halen voor de slachtoffers. De markt werd druk bezocht door kinderen, vaders, moeders, opa’s en oma’s. De leerkrachten stonden klaar om het verdiende geld op te vangen in glazen flessen.

Noa van Os, leerling van de Timotheüsschool, was behoorlijk onder de indruk van de beelden van de aardbeving op het jeugdjournaal. In de wijk Rapijnen begon zij met een aantal andere kinderen, op eigen initiatief, een statiegeldactie. Noa vroeg aan Martine Zuidam, directeur van de Timotheüsschool: “Juf, kunnen we met de hele school niet iets doen?” Noa’s idee was om een sponsorloop te organiseren. Dit was wel veel organisatie op korte termijn. Daarom werd de kleedjesmarkt bedacht. Na overleg met de leerkrachten werd er besloten om de actie breder te trekken en zo werd ook Joanneke Blommenstijn van de Prins Clausschool betrokken. Ook daar waren er een aantal leerlingen die gevraagd hadden aan de directrice om geld op te halen voor de slachtoffers van de aardbeving. Beide scholen besloten gezamenlijk een kleedjesmarkt te organiseren. 

Een mooi bedrag

De ouders konden samen met de kinderen speelgoed en kinderkleding verkopen. Ouders gaven massaal gehoor aan deze oproep. De tussenwand tussen beide scholen werd weggehaald en de hele hal was bezaaid met kleedjes. De markt werd goed bezocht. “Het was zo druk dat er geen doorkomen meer aan was”, aldus Martine Zuidam. Wie geen interesse had in ‘nog meer rommel thuis’ doneerde los geld in de glazen flessen. In totaal kon het prachtige bedrag van 1295,29 euro overgemaakt worden naar Giro 555, een opbrengst waarop iedereen terecht trots mag zijn.