Benschop uitgebekerd na dik verlies en ander voetbal

Sport

Benschop is uitgebekerd na dik verlies tegen BOL: 0-7

Benschop verloor met 0-7 van zaterdageersteklasser BOL uit Broek op Langedijk, dat achter koploper Montfoort SV’19 op de tweede plaats staat. De gasten lieten zich niet verrassen en overklasten de thuisclub voor rust. ,,Vanwege het ontbreken van basisspelers door vakantie en blessures stond er een formatie in het veld, die niet opkon tegen BOL,” aldus assistent-trainer Sietze Rhenen, die Raymond van der Kort verving. ,,Bol was veel beter en stond bij rust al met 0-6 voor. ,,In de tweede helft heb ik wat omzettingen gedaan en je zag duidelijk dat onze tegenstander het rustiger aandeed. We kregen zelfs nog enkele kansen. Het bekeravontuur is voorbij.”

Verliezend SPV’81 eindigt met tien man

SPV’81 verloor in Zegveld met 4-0 van Siveo’60, dat zich dankzij de drie punten opwerkte in het linkerrijtje. De Polsbroekenaren blijven op een degradatieplek staan met alleen Cabauw en Stolwijk nog onder zich. Een half uur kon SPV’81 zich meten met de Zegvelders. Defensieve fouten leidden de eerste twee treffers van de thuisclub in. De 3-0 betekende de knock out. Sander Koolwijk kreeg na een fikse overtreding op een Zegvelder rood. Met tien man kon SPV’81 geen potten meer breken. Siveo’60 nam gas terug en liet het bij een treffer. ,,De wedstrijd was voor rust al gespeeld,” merkt SPV-trainer René Eyra nog op. ,,We liepen al snel achter de feiten aan.”

Cabauw door fouten snel op achterstand

Cabauw verloor in Berkenwoude met 3-1 van kampioenskandidaat FC Perkouw. Nadat een Cabauwse inzet van de Perkouwse doellijn was afgehaald, zorgden individuele fouten achterin voor drie doelpunten van de thuisclub. ,,We waren niks minder dan FC Perkouw in de eerste helft, maar als je de goals zo gemakkelijk weggeeft, win je geen wedstrijden,” vertelde Cabauw-trainer Herman Verrips. ,,Nik Jongbloed scoorde vlak voor rust en dan hoop je dat het in de tweede helft beter gaat. De thuisclub kreeg amper kansen; wij twee grote. Als je die mist, vergeet je jezelf te belonen. We richten ons nu op plekken 10 en 11, die recht geven op het spelen van nacompetitie voor lijfsbehoud.”