Afbeelding
Foto: SV Lopik

SV Lopik mist scorend vermogen om JSV Nieuwegein pijn te doen

Sport

lopik • Hekkensluiter SV Lopik kwam zaterdag op eigen veld niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen JSV Nieuwegein en verzuimde de rode lantaarn over te dragen aan het Utrechtse DVSU.

Met nog tien competitieduels te gaan denkt Mark Imandt zich nog veilig te kunnen spelen met zijn team. ,,De achterstand op de veilige achtste plaats is maar vier punten,” merkte de positief ingestelde Lopik-trainer na afloop op. ,,Het probleem is dat ik in veel wedstrijden niet mijn sterkste troeven op kan stellen. Vandaag miste ik voorin aanvaller Thomas Bakker. Tot overmaat van ramp viel Ardy de With snel uit.”

Zaterdag kon Imandt wel beschikken over 27-jarige Jonathan Werrie, die als ‘recreant’ zijn voetballende kwaliteiten verspilt in het vierde elftal. Voor corona was hij een vaste waarde in de hoofdmacht en verdiende hij een transfer naar eersteklasser Montfoort SV’19. Zijn verblijf daar werd daar mede door alle coronaperikelen geen succes.

Werrie bewees door een tomeloze inzet zijn waarde voor de gehavende hekkensluiter. Hij was het slot op deur van de Lopikse defensie en twee keer was de – op dit niveau - onvoorspelbare klasbak dichtbij de openingstreffer. ,,De trainer deed vanwege het clubbelang een beroep op mij,” biechtte Werrie op, ,,en daar ben ik wel gevoelig voor. Ik help Lopik tot het einde van het seizoen uit de brand en dan ga ik weer lekker met mijn vrienden in het vierde ballen en genieten van de derde helft.”

De wedstrijd tegen JSV Nieuwegein begon met een ingooi van de thuisclub in de – op papier - elfde minuut. Dit duel was eerder op 3 december gestaakt, nadat Lopiker Henrik Verweij in botsing kwam met de Nieuwegeinse sluitpost Wesley Kelman, die met een gebroken oogkas afhaakte. Bijzonder was dat de weer herstelde sluitpost plaats nam onder de lat, omdat zijn vervanger op wintersport was. ,,Ik was mentaal nog niet zo ver om mijn plek weer in te nemen, maar er was niemand anders beschikbaar,” vertelde een geëmotioneerde Kelman na afloop. ,,Keepen is mijn leven en ik hoop mijn angsten kwijt te raken als ik een duel met een aanvaller aan moet gaan. Nu voelde ik me nog erg onzeker.”

SV Lopik kreeg enkele kansen om de score te openen, maar de Nieuwegeinse defensie loste gevaarlijke situaties gemakkelijk op. Door het snelle uitvallen van De With moest de van een langdurige herstelde blessure Melvin Lamens in de spits de honneurs waarnemen. Hij kwam niet verder dan een slap schot op doel. In de slotfase ontbrandde de strijd. Lamens kreeg het aan de stok met een Nieuwegeinse verdediger, die volgens scheidsrechter Kenneth Debipersad die prima floot, een duwende beweging maakte richting Lamens. Met rood moest de verbaasde Nieuwegeiner naar de kant. Imandt bracht Stijn Schimmel en Rick den Hoed binnen de lijnen als pinch-hitters, maar ook zij strandden op de hechte Nieuwegeinse defensie. 

,,De tweede seizoenshelft gaan we voor handhaving,” zegt Mark Imandt zelfverzekerd. ,,Als iedereen heel blijft, moet dat lukken.”