• Voorbeeld van hoe het tennispark in Lopik er na de aanleg van de padelbanen kan komen uit te zien.
• Voorbeeld van hoe het tennispark in Lopik er na de aanleg van de padelbanen kan komen uit te zien. Foto: T.V. Lopik

Tennisvereniging Lopik zoekt geld voor padelbanen

Algemeen

LOPIK • Ook de Tennisvereniging Lopik wil padelbanen aanleggen, maar voldoende geld ontbreekt. De vereniging wil daarom certificaten uitgeven.

Veel tennisverenigingen in de regio, en in het hele land, willen padelbanen aanleggen om nieuwe leden te trekken. De Lopikse vereniging heeft daarbij van andere verenigingen vernomen dat ook de baromzet stijgt. TV Lopik beoogt de aanleg van vier padelbanen. 

De tennisvereniging wijst erop dat de snel opkomende sport padel in Lopik nog niet kan worden beoefend. ‘’Mensen wijken daarom uit naar Oudewater, Nieuwegein of zelfs Utrecht.’’ De aanleg van padelbanen door tennisverenigingen is afhankelijk van de plaatselijke situatie overigens niet in alle gevallen onomstreden vanwege geluidsoverlast. 

De Lopikse vereniging heeft inmiddels meerdere offertes ontvangen van bedrijven die padelbanen aanleggen. De offertes hiervan liggen tussen de 381.479 en de 447.700 euro, exclusief de aankoop van de grond die daarvoor nodig is. De vereniging kan wel aanspraak maken op 20% BOSA-subsidie (Stimulering bouw en ouderhoud van sportaccommodaties) vanuit de overheid. 

‘’Om de financiering rond te krijgen en een gezonde financiële huishouding te houden is lenen bij de bank met de huidige rente geen optie’’, aldus de vereniging. Daarom heeft het bestuur in overleg met de leden bedacht om certificaten uit te geven. Aan de leden van de tennisvereniging is de mogelijkheid om certificaten te kopen al aangeboden, maar dit blijkt onvoldoende. Daarom krijgen ook andere particulieren en bedrijven de kans om mee te doen met het kopen van één of meer certificaten van 500 of van 1.000 euro. Elk jaar wordt door middel van loting een aantal certificaten met een rente van 2% terugbetaald.

Wie belangstelling heeft voor een of meer certificaten of als bedrijf op een andere manier een bedrag wil investeren dan wel sponsoren kan naam en telefoonnummer of vragen mailen naar padel@tvlopik.nl. De vereniging neemt dan contact op. Meer informatie staat ook op www.tvlopik.nl/padel.