Afbeelding
Foto: IJsselsteinFonds

Nieuw speelhuis bibliotheek IJsselstein dankzij IJsselsteinFonds

Algemeen

IJSSELSTEIN • De bibliotheek in IJsselstein heeft dankzij een mooie cheque van het IJsselsteinFonds een nieuw speelhuis voor de kleinste bezoekers aan kunnen schaffen.

De bibliotheek in IJsselstein verhuisde de hele boekencollectie 9 tot 18 jaar naar de benedenverdieping. Op die manier creëerde de bibliotheek een groot jeugdplein op één verdieping. Alleen voor de kleinste bezoekers zocht de bibliotheek nog een mooie invulling.

“Om de vernieuwde jeugdafdeling nog leuker te maken, wilden we voor de kinderen van ongeveer 2 tot 6 jaar een nieuw speelhuis aanschaffen met bijpassende speelkleden. Vandaar dat we het verzoek bij het IJsselsteinFonds indiende of zij hierin ons konden helpen”, vertelt Ilja Bakker, teamleider publiekservice IJsselstein.

Dat bleek zeker mogelijk en de bibliotheek ontving een cheque ter waarde van 1000 euro. “Dankzij deze gulle gift en een eerdere donatie vanuit de IJsselsteinse toertocht kunnen we een speelhuis en speelkleden én zelfs een meubel voor baby’s op het plein realiseren”.