Delen draaibrug komend weekend teruggeplaatst

montfoort • De twee opgeknapte brugdelen van de draaibrug over de Hollandse IJssel in Montfoort worden komend weekend teruggeplaatst.  Dit betekent nog niet dat de brug ook weer te gebruiken is. Er wordt nog volop gewerkt aan het bewegingswerk, de bediening van de brug en het herstel van de kademuren. De werkzaamheden lopen zelfs uit.

Om veilig te kunnen werken is tijdens het inhijsen op zaterdag 25 februari met eventuele uitloop op zondag 26 februari de omgeving rond de draaibrug afgezet met bouwhekken. Vanwege de omvang van de hijsopstelling gelden er meerdere verkeersmaatregelen. Zo geldt er een parkeerverbod voor de parkeerplaatsen op het IJsselplein en is het IJsselplein en de toegang vanaf het IJsselplein naar de IJsselkade afgesloten voor alle verkeer. De IJsselkade is voor fietsers, voetgangers en hulpdiensten bereikbaar via de tijdelijke hulpbrug. Onder de Boompjes wordt afgesloten voor alle verkeer.
Er is ter plekke weinig ruimte rond de brug vanwaar de werkzaamheden veilig te bekijken zijn. Om dit schouwspel toch te kunnen volgen, is het inhijsen van de draaibrug Montfoort te volgen via een livestream van Rijkswaterstaat. Zaterdag 25 februari is vanaf 08.00 uur een link naar de webcam te vinden op www.rws.nl/draaibrugmontfoort.

Openstelling vertraagd

Tijdens het droogzetten van de noordelijke kademuur van de draaibrug bleek dat deze instabiel was. Om deze veilig te stellen is een tijdelijke voorzetwand geplaatst. Deze omstandigheden zorgen ervoor dat de renovatiewerkzaamheden uitlopen en de openstellingsdatum per 1 april niet wordt gehaald. Rijkswaterstaat streeft ernaar om de brug voor de zomer van 2023 weer open te stellen. Gedurende de hele renovatie blijft de tijdelijke hulpbrug in gebruik, de omleiding voor autoverkeer van kracht en de vaarweg gestremd. De kademuur wordt op een later tijdstip definitief hersteld.